П`ятниця, 29.03.2024, 04:14
Вітаю Вас Гість | RSS
Форма входу
Пошук
Календар
«  Березень 2010  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
Архів записів
Міні-чат
Друзі сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2010 » Березень » 25 » Швейцарці подбають про наших малюків
10:16
Швейцарці подбають про наших малюків
Професійний рівень медпрацівників та наявність сучасного обладнання у лікарнях – це головна запорука якісної медицини. Враховуючи соціально-економічну кризу в Україні, Швейцарська дирекція розвитку та співробітництва подарувала лікарням Івано-Франківської області медичне обладнання вартістю понад 600 тис. грн. Серед партнерів – Верховинська ЦРЛ, Снятинська ЦРЛ, Надвірнянська ЦРЛ, Коломийська ЦРЛ та Івано-Франківський перинатальний центр, де 18 березня урочисто передали обладнання для лікування маленьких пацієнтів.


Серед устаткування – кардіотокографи, за допомогою яких спостерігають за ритмом серця плода, реанімаційні столики та лампи фототерапії для новонароджених, пульсоксиметри тощо. Це спорядження допоможе медперсоналу професійніше надавати послуги вагітним жінкам, породіллям і новонародженим.
Такий презент від Швейцарії область отримала у межах Україно-Швейцарської програми «Здоров’я матері та дитини». За 12 років україно-швейцарської співпраці, що розпочалась у 1997 році, вже виділено майже 12 млн. швейцарських франків (приблизно 7,7 млн. євро). Спочатку ця програма розроблялась для придбання медичного обладнання, пізніше переорієнтувалась ще й на навчання медичних працівників: були розроблені клінічні настанови з акушерської тематики, проведено десятки семінарів та тренінгів для персоналу, організовано курси відповідального батьківства для вагітних жінок тощо.
«Охорона здоров’я – це не лише важливий аспект суспільно-економічного життя, а й важлива ланка зовнішньої політики Швейцарії. Саме у Швейцарії засновано Товариство Червоного Хреста, у Женеві знаходиться Всесвітня організація охорони здоров’я», – говорить представник Швейцарського бюро співробітництва Мануель Еттер. «За 12 років україно-швейцарської співпраці здоров’я завжди було важливим сектором для нас. І саме Івано-Франківськ був і залишається одним із найактивніших наших партнерів. Надзвичайно важливим є те, щоб кожен регіон управляв сектором охорони здоров’я відповідно до власних потреб, адже потреби кожного регіону можуть різнитися», – запевняє пан Мануель.
Начальник обласного управління охорони здоров’я Любомир Малофій так оцінює співпрацю зі швейцарськими колегами: «Результатом діяльності є зменшення малюкової смертності: якщо у 2008 році ми мали показники 11 проміле, то за 2009 – 9,1 проміле. Якраз ці новітні технології допомагають покращити діагностику, відповідно – зберегти життя і здоров’я дитини». Програма «Здоров’я матері та дитини» насамперед пропагує такі цінності, як безпечне материнство, особисту відповідальність за власне здоров’я та здоров’я свого потомства, а також величезного значення надає саме професійній та вчасній діагностиці як попередженню ускладнень.
Мар’яна Риндич.
Фото Тараса Яковина

Переглядів: 1074 | Додав: bond | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]