Субота, 27.04.2024, 04:42
Вітаю Вас Гість | RSS
Форма входу
Пошук
Календар
«  Жовтень 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31
Архів записів
Міні-чат
Друзі сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2011 » Жовтень » 6 » ТИЖДЕНЬ
10:25
ТИЖДЕНЬ
Свята справа
 
«30 вересня Кабінет Міністрів України підписав Меморандум з представниками всеукраїнських громадських організацій афганців та чорнобильців, аби врегулювати питання їхнього соціального захисту, що виникли останнім часом не без чиєїсь недоброзичливої подачі, оскільки у декого вже почались вибори», – поінформував прикарпатських журналістів минулої суботи під час виїзної прес-конференції у Ворохті голова обласної державної адміністрації Михайло Вишиванюк. – За цим Меморандумом створено постійно діючі консультаційні ради між Урядом та громадськими організаціями, аби про підвищення рівня соціального захисту цих пільгових категорій громадян дбати разом».

«Соціальний захист ветеранів воєн, учасників бойових дій, чорнобильців для нинішньої центральної влади – і Президента України Віктора Федоровича Януковича, і Уряду – це, без будь-якого сумніву, свята справа, – наголосив Михайло Вишиванюк. – І ми на місцевому рівні використовуватимемо усі можливості для такої всебічної підтримки».
Як відомо, Кабінет Міністрів України взяв на себе зобов'язання підтримати пропозиції щодо вилучення із проекту Закону України «Про гарантії держави щодо виконання судових рішень» прикінцеві та перехідні положення.
«Меморандум передбачає забезпечення соціальних виплат, надання пільг, компенсацій та гарантій у розмірах, не нижче, що фактично виплачуються, і навпаки – відбудеться їх збільшення на 20-30 відсотків», – наголосив Михайло Вишиванюк.
Водночас Михайло Вишиванюк за впорядкування урядом безлічі пільг, яких, за його словами, немає в жодній іншій державі; вони свого часу прийняті «внаслідок різних популістських рішень». Зокрема, голова ОДА навів приклад того, як окремими пільгами користуються навіть прокурори чи ті, хто був у Чорнобильській зоні один день у відрядженні. Причому, за словами Михайла Вишиванюка, серед ліквідаторів аварії на Чорнобильській АЕС є ще не народжені на той час молоді люди, які «мають посвідчення і думають, як би то урвати від держави побільше», – інформує прес-служба голови ОДА.


Переглядів: 808 | Додав: bond | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]