П`ятниця, 19.04.2024, 22:33
Вітаю Вас Гість | RSS
Форма входу
Пошук
Календар
«  Липень 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031
Архів записів
Міні-чат
Друзі сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2014 » Липень » 31 » СУСПІЛЬСТВО
10:52
СУСПІЛЬСТВО

Кримінальний телефон
Грабіжників, які відкрито заволоділи мобільним телефоном іванофранківця, затримали протягом доби.


Правоохоронці Івано-Франківського міськвідділу міліції на одній із вулиць обласного центру затримали зловмисників, які пограбували перехожого хлопця, відібравши в нього дорогий мобільний телефон.
22-річний житель обласного центру розповів оперативникам, що невідомі особи просто посеред вулиці заподіяли йому декілька ударів в обличчя, відтак вихопили у нього з рук телефон і втекли у найближчі двори.
Після отриманого повідомлення про грабіж правоохоронці негайно розпочали розшук зловмисників. Невдовзі працівники карного розшуку затримали підозрюваних у скоєнні грабежу. Ними виявилися 26 та 27-річні жителі Івано-Франківська, які в скоєному зізналися. Телефон вилучено і буде повернуто власнику.
За цим фактом відкрито кримінальне провадження за вчинення кримінального правопорушення, передбаченого ч.2 ст.186 КК України (грабіж). Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від чотирьох до шести років.
СЗГ УМВС України в Івано-Франківській області
 
ДО ТЕМИ

Щоб не стати жертвою пограбування, намагайтесь дотримуватись таких  елементарних правил:
- не викладайте телефон або гроші на стіл у кафе й ресторанах, не виймайте їх на зупинках і в автобусах, щоб демонструвати свій рівень статків;
- не давайте телефонувати зі свого мобільного незнайомим людям. Відмову мотивуйте тим, що у вас на рахунку немає грошей або розрядився акумулятор. Проінструктуйте своїх дітей, як поводитися в такій ситуації, оскільки підлітки соромляться відмовити людям у проханні й найчастіше стають жертвою грабіжників;
- не розмовляйте по телефону на вулиці, особливо якщо ви повертаєтесь пізно ввечері і наодинці. Помітивши підозрілих людей, припиняйте розмову;
Також варто пильно стежити за своїми речами, особливо сумками, цінними паперами. Не варто, йдучи вулицею, демонстративно розмахувати ними, адже це найлегший спосіб для злочинця скористатися моментом.
У громадському транспорті звертайте увагу на осіб, що знаходяться поблизу вас. Якщо деякі з них викликають у вас підозру і сумніви – перейдіть на інше місце та при цьому, знову ж таки, не забувайте стежити за своїми речами.

 

Переглядів: 687 | Додав: bond | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]