Четвер, 28.03.2024, 20:28
Вітаю Вас Гість | RSS
Форма входу
Пошук
Календар
«  Листопад 2012  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930
Архів записів
Міні-чат
Друзі сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2012 » Листопад » 22 » СУСПІЛЬСТВО
12:00
СУСПІЛЬСТВО
Новий рік «на висоті»
або Що по чому в Карпатах?


До Нового року залишилося ще трохи більше місяця, і саме час подумати про те, як і де ви його святкуватимете. Знову плануєте усю новорічну ніч куняти перед телевізором і наминати олів’є? Новий рік… І зустрічати його потрібно щоразу по-новому. Отож «ЗК» вирішив підказати українцям один із небуденних сценаріїв першого зимового торжества – зустріч року прийдешнього у Карпатах. Отож, де, як і, головне, за скільки можна «на висоті» ввійти у 2013 рік – читайте далі.

Почнемо з найбільш широко розрекламованих варіантів, і тут безсумнівним лідером є ТК «Буковель». Найбільший і найсучасніший в Україні, цей міжнародний гірськолижний курорт має славу ще й найдорожчого в СНД, тому «буковелівські» ціни дають можливість відпочити тут лише тим, хто може собі це дозволити. До прикладу, одне тільки проживання у святковий сезон (від 28.12.2012 по 07.01.2013) на території туристичного комплексу буде коштувати всім охочим від 1300 до 8000 гривень на добу, катання на підйомнику обійдеться у 40 гривень (абонемент на один день у 396 гривень); а досить скромний новорічний столик у кафе чи ресторані потягне, як мінімум, на тисячу ваших кровно зароблених.  
Якщо така  кругленька сума за відпочинок вас не лякає, то «Буковель» – саме та місцина, яка потрібна вам для зустрічі Нового року. Відпочинок тут і справді буде незабутнім: на просторах курорту десятки гірськолижних трас, оснащених підйомниками; прокат лиж, сноубордів; катання на снігоходах і санях; польоти на вертольотах над красивими горами; спа-центри, сауни та лазні, і, звичайно, спеціальна новорічна програма зустрічі Нового року-2013. Одним словом, усе, чого душа бажає. Були б тільки гроші.
Але провести Новий рік у Карпатах можна і не з таким розмахом, проте не менш весело, заощадивши в першу чергу на житлі. Для цього селитись необхідно в приватному секторі, де навіть у новорічну ніч вартість одного номера може становити від 600  до 1500 гривень на двох, а добова плата за оренду котеджу  – від 3000 до 7000 гривень. Таким чином, можна заощадити і на новорічному застіллі, адже у готелях приватного сектора часто є кухня, якою власники вам дозволять самостійно користуватися. Приватні садиби і готелі, як правило, знаходяться в Яремче, Микуличині, Татарові та Поляниці, а також у Яблуниці і Ворохті. Усі ці гірські містечка та села, зі своїми неповторними зимовими ландшафтами, гірськолижними трасами, водоспадами, крамницями народних ремесел та сувенірними базарами, перенесуть вас у справжню новорічну казку.
Але якщо ви хочете «з головою» зануритися у самобутність Карпат, тоді вам зимові свята неодмінно потрібно провести у у Верховині, яка, без перебільшення, є перлиною гуцульської культури. А святковий настрій вам покращить ще й той факт, що Новий рік «по-верховинськи» коштуватиме вам дешевше, ніж в інших карпатських селах, а саме: від 200 до 1000 гривень за номер на двох, і до 5000 тисяч за добу проживання у котеджі.  
Отож, обирайте підходящий для себе варіант і поспішайте вже найближчими днями забронювати номер у готелі чи садибі, адже найкращий відпочинок той, який спланований заздалегідь. Ваш Новий рік-2013 у Карпатах ви точно пам’ятатимете ще довго, але не забувайте, що не місце відіграє головну роль у святкуванні, а настрій і люди, з якими плануєте зустрічати прийдешній рік.
Оксана ГЛУШКЕВИЧ

ДО РЕЧІ
Такі «кусючі» ціни на відпочинок у Карпатах – явище не постійне. Але у сезон зимових свят через неймовірний попит підприємливі власники садиб і готелів збільшують ціни на проживання відпочивальникам удвічі, а то і втричі. «Карпатська» цінова політика росте також і з кожним роком. До прикладу, у 2011-му проживати на території ТК «Буковель» удвох можна було і за тисячу гривень за добу, а новорічний стіл з програмою замовити у тамтешньому кафе чи ресторані за 500 гривень. У приватному секторі власники за двомісний номер правили 200 гривень. У 2012 році ціни піднялися приблизно на 2-3 сотні гривень. У 2013-му відпочинок у горах теж навряд чи подешевшає.

Переглядів: 812 | Додав: bond | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]