Вівторок, 23.04.2024, 21:15
Вітаю Вас Гість | RSS
Форма входу
Пошук
Календар
«  Листопад 2012  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930
Архів записів
Міні-чат
Друзі сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2012 » Листопад » 8 » СУСПІЛЬСТВО
12:31
СУСПІЛЬСТВО
Торговець наркотиками  в білому халаті

Співробітники Івано-Франківського обласного підрозділу боротьби з незаконним обігом наркотиків і галицької міліції в ході операції під умовною назвою «Батискаф» викрили у вчиненні наркозлочинів 30-річного лікаря-психіатра однієї з райлікарень, – повідомили в СЗГ УМВС України в Івано-Франківській області.

За словами керівника ВБНОН УМВС України в Івано-Франківській області Валерія  Шнуренка, цей медичний працівник потрапив у поле зору правоохоронців не випадково. В оперативників були певні підстави запідозрити, що лікар порушує свої службові інструкції і може здійснювати протиправні дії, використовуючи бланки суворої звітності на відпуск лікарських засобів, які містять наркотичні чи психотропні речовини. Власне, завершальний етап міліцейської роботи підтвердив не тільки ці припущення, але й розкрив «багатогранну» сутність цього медпрацівника.
Лікаря-психіатра затримали безпосередньо після того, як він продав 25 грамів марихуани одного з найвідоміших сортів. Уже встановлено, що свого часу чоловік через інтернет-мережу придбав насіння конопель «северное сияние» і засіяв зерна у власному господарстві. Тепер затриманий пояснює, що використовував марихуану виключно у лікарських цілях. Щоправда, приховує те, що з корисливих мотивів залучив до поширення наркотиків відвертих кримінальників. Прикметним є й те, що на час затримання лікар перебував у стані наркотичного сп’яніння.
Знайшли реальне підтвердження й підозри щодо ймовірної причетності цієї особи до витоку в нелегальний обіг і незаконне поширення лікарських засобів, які містять наркотичні або психотропні речовини. У ході проведення особистого огляду затриманого в нього було вилучено декілька медичних рецептів певної категорії і суворої звітності. Такі бланки мають зберігатися виключно у сейфі і підлягають серйозному контролю за їх збереженням і використанням.
Оперативники встановили коло осіб, чиїми послугами медик користувався з метою отримання прибутків від вирощеної коноплі. Усі ці особи мають багатюще кримінальне минуле і відбували покарання за пограбування, незаконне заволодіння транспортними засобами, а також за злочини, пов’язані з незаконним обігом наркотиків.
Стосовно 30-річного прикарпатця порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.2 статті 307 (збут наркотичних засобів) Кримінального кодексу України. У зловмисника є реальна перспектива опинитися у в’язниці на строк від 5 до 10 років. На період досудового слідства він перебуватиме під вартою.
Переглядів: 698 | Додав: bond | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]