Четвер, 25.04.2024, 17:20
Вітаю Вас Гість | RSS
Форма входу
Пошук
Календар
«  Листопад 2012  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930
Архів записів
Міні-чат
Друзі сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2012 » Листопад » 29 » САМОВРЯДУВАННЯ
11:10
САМОВРЯДУВАННЯ
Покращення інфраструктури міста  для комфортного проживання франківців

У питанні розвитку інфраструктури міста для мене завжди залишались пріоритетними питання соціального характеру: розвиток мережі дошкільних закладів освіти, будівництво нових дитячих ігрових та спортивних майданчиків, відновлення плавальних басейнів міста. Це і є саме ті проблеми, які в першу чергу стоять перешкодою повноцінного розвитку молодої генерації українського суспільства.

- За час роботи у міській раді спільно із депутатами ми ініціювали спорудження 32 дитячих майданчиків у всіх мікрорайонах міста
До встановлення цих ігрових зон ми намагалися як найбільше залучати і самих мешканців дворів. Сподіваюся, що все зроблено власними зусиллями жителі берегтимуть та цінуватимуть.

- Найголовнішим пріоритетом влади міста у освітній галузі повинно бути збільшення мережі дошкільних садочків

Розпочинати будівництво нового садочка є неабияк дорого, а тому ефективніше повернути призначені для цього споруди та капітально їх відремонтувати. Приклад дитячого садочка на вулиці Вовчинецькій, 210 для міста є резонансним, адже нам вдалось вперше повернути місту будівлю до її спеціального призначення. На ремонт та реконструкцію цього садочка у міському бюджеті 2012 року передбачено 6 млн. 200 тис. грн.
Сьогодні на розгляд сесії міської ради ми виносимо питання прийняття у комунальну власність приміщення колишнього дошкільного навчального закладу на вулиці Гната Хоткевича, 11/А.
Також спільними зусиллями із сільськими громадами зараз будуються садочки в приміських селах Хриплин та Вовчинець.

- Місто вкрай потребує новітніх медичних закладів, де буде сучасна техніка, обладнання, басейни

У 2011 році ми спромоглися капітально відремонтувати басейн у міській поліклініці №2. Раніше басейн перебував в оренді приватних осіб і тільки нещодавно його повернули поліклініці.  Для того, щоб цей об’єкт став відкритим для громади, потрібно було докласти чимало зусиль.
У березня 2012 року в Івано-Франківській міській дитячій лікарні (вул. Чорновола, 44) відбулось урочисте відкриття капітально відремонтованого басейну, який не працював понад 10 років. Зараз басейн в Івано-Франківській міській дитячій лікарні обладнаний за останнім словом техніки.
Також цьогоріч з нагоди 20-ї річниці відновлення Української гімназії №1 від міської ради ми зробили учням подарунок у вигляді оновленого басейну. Попри те, що у навчальному закладі басейн функціонує уже понад 16 років, ще донедавна його стан вимагав здійснення ремонту.

- Мешканці Івано-Франківська можуть бути впевнені у тому, що їхні діти матимуть де займатися спортом та розвивати мислення

У березні 2012 року на засіданні сесії міської ради із депутатського фонду було виділено понад 100 тисяч гривень на ремонт приміщення шахового клубу «Дебют». За ці кошти в приміщенні встановлено енергозберігаючі вікна та капітально відремонтовано санвузли,  здійснено утеплення фасаду та повну заміну перекриття будівлі.
4 травня 2012 року, в переддень святкування 350-річчя Івано-Франківська, мешканці міста отримали подарунок – в Івано-Франківському фізкультурно-оздоровчому комплексі, що на вул. Симоненка, 13, відкрито ще один спортивний зал.

- Реконструйовано сквер на вулиці Вірменській

Спільними зусиллями депутатів до святкування 350-річчя Івано-Франківська ми ініціювали реконструкцію затишного скверу у самому центрі міста. Цей подарунок був щирою подякою мешканцям міста, адже центральна влада про них забула і не виділила з бюджету країни жодної копійки на святкування дня міста.

- Міські парки та сквери захищено

Для того, щоб зелені зони нашого міста були під твердим захистом та служили на благо  громади, єдино правильним рішенням стало затвердження землеустрою всіх міських парків та скверів. Таким чином ми змогли вирішити причину тих конфліктів, що так часто перетворювали зелені зони міста на комерційні території.

- Боротьба з незаконною забудовою міста

Міська рада вже тривалий час веде боротьбу із незаконним будівництвом на території міста. Проте дуже часто трапляються випадки ігнорування забудовниками заборон та приписів.   Вважаю, що попри обмеження прав міської влади у вирішенні проблеми, залишатись осторонь не можна.

- Громада отримала доступ до генплану міста

Публічний доступ до генерального плану міста дає можливість ведення прозорої та відкритої діяльності у сфері містобудування та архітектури, а також ведення контролю за дотриманням вимог чинної містобудівної документації. Донедавна доступ до цього документа був обмежений і перебував під грифом «таємно». Ми ініціювали можливість публічного доступу до генерального плану міста, прийнявши відповідне рішення на сесії. Згідно з цим рішенням мешканці Івано-Франківська отримали можливість ознайомитися з цим документом та стежити за ситуацією забудови у місті.
Переглядів: 689 | Додав: bond | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]