П`ятниця, 19.04.2024, 09:42
Вітаю Вас Гість | RSS
Форма входу
Пошук
Календар
«  Листопад 2012  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930
Архів записів
Міні-чат
Друзі сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2012 » Листопад » 15 » ПОЛІТИКА
13:09
ПОЛІТИКА
«Два сценарії» Яценюка
Опозиційні політичні сили готові до парламентських та непарламентських засобів боротьби. Про це заявив глава ради об’єднаної опозиції Арсеній Яценюк на мітингу під ЦВК, повідомляє «УП».
«Ми готові до двох варіантів сценарію», – зазначив він, процитувавши спільну заяву. «Перше засідання Верховної Ради має відбутися за місяць. За місяць пройде дуже багато подій. Може, за місяць ми доб’ємося результатів у ЦВК. Це буде перша ситуація». «Можливо, через місяць нам вдасться добитись певних судових рішень у Європі. Це буде друга ситуація», – додав політик. Водночас, до парламентських методів боротьби Яценюк відніс «можливість внесення постанов». «Якщо буде сформована парламентська опозиція, то це в першу чергу парламентські методи. Більше 150 депутатів мають право внесення постанови про відставку генпрокурора, про створення тимчасової слідчої комісії, чи юридичні дії щодо тих людей, які крали голоси», – зазначив Арсеній Яценюк. До непарламентських методів боротьби глава ради об’єднаної опозиції відніс протести, в тому числі дострокове припинення повноважень Верховної Ради
Яценюк наголосив, що найважливішою новиною понеділка є те, що «вперше з'явився документ з трьома підписами від «Батьківщини», «Свободи» та «Удару».
«Наступний мітинг проведемо під новою Верховною Радою в перший день засідання», –  підсумував він.

А Доній – за чистку

«Відповідальність за результат опозиції на виборах до Верховної Ради мають нести не лише фальсифікатори, але й безпорадні люди, які вважають себе лідерами», – заявив новообраний депутат парламенту від Прикарпаття Олесь Доній в ефірі телеканалу ТВі, коментуючи спільну заяву об’єднаної опозиції, оприлюднену у понеділок на мітингу під ЦВК.
«Є кілька людей, які називають себе лідерами опозиції, які тягнуть весь наш опозиційний рух, на жаль, вниз. Формально вони наші союзники. А реально відповідальність за ці вибори несуть не тільки ті, хто вдавалися до фальсифікацій, а й ті безпорадні люди, які вважають, що вони є лідерами», – зазначив Олесь Доній.
«Повинна бути проведена робота над помилками. Бо справа не тільки в тих проблемних округах. Ще один термін Януковича – для країни це катастрофа. Зараз треба говорити про те, як очистити опозицію». Політик закликав до створення позапарламентських структур, адже, на його думку, в парламенті боротися з владою буде надзвичайно важко.
Нагадаємо, Олеся Донія не було включено до парламентського списку кандидатів від об’єднаної опозиції. Він балотувався і переміг, як самовисуванець у Коломийському окрузі №88.
Переглядів: 713 | Додав: bond | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]