Вівторок, 23.04.2024, 01:50
Вітаю Вас Гість | RSS
Форма входу
Пошук
Календар
«  Жовтень 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31
Архів записів
Міні-чат
Друзі сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2011 » Жовтень » 6 » ПОЛІТИКА
10:18
ПОЛІТИКА
«Регіонали» розчищають поле
Голова парламентської фракції Партії регіонів Олександр Єфремов заявив, що більшість не підтримуватиме альтернативні варіанти поданому Президентом проекту закону про проведення виборів народних депутатів.
Відповідаючи на запитання з приводу позиції фракції Партії регіонів щодо альтернативних законопроектів про вибори народних депутатів, зареєстрованих у парламенті, Олександр Єфремов, зокрема, відзначив: «У нас ведеться системна робота щодо кожного законопроекту… Згідно з висновком експертної групи, ми не підтримуватимемо решту законопроектів (про вибори), які внесені до зали. Мета наша одна – розчистити поле системному законопроекту (президентському) і його прийняти».
Коментуючи велику кількість альтернативних президентському законопроектів про вибори народних депутатів, голова фракції ПР у ВР припустив, що це можна пояснити прагненням певних депутатів зробити собі піар. «Кожний депутат хоче показати свою діяльність, це своєрідний депутатський піар, щоб потім можна було сказати виборцям про свою участь у законодавчій роботі», – пояснив він.
«У нас є два варіанти: існуючий закон про вибори, щодо якого, до речі, багатьма міжнародними структурами було зроблено висновок про те, що за допомогою цього закону можна провести прозорі і чесні вибори. І у нас є вимога виборців, які говорять про те, що хотіли б особисто обирати депутата. Тому ми маємо обрати спосіб, яким виборець безпосередньо обиратиме народного депутата – або через систему відкритих списків, або через систему мажоритарного голосування. На сьогодні значна частина депутатів схиляється до думки про введення змішаної системи: половина депутатського корпусу обиратиметься напряму в мажоритарних округах, друга половина – за списками», – підкреслив О.Єфремов.
Переглядів: 742 | Додав: bond | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]