Четвер, 18.04.2024, 12:26
Вітаю Вас Гість | RSS
Форма входу
Пошук
Календар
«  Листопад 2012  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930
Архів записів
Міні-чат
Друзі сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2012 » Листопад » 15 » НАСАМПЕРЕД
12:49
НАСАМПЕРЕД
Святий Миколай подарує дитсадок

До Дня святого Миколая найменші мешканці мікрорайонів «Позитрон» і «Каскад» отримають довгожданий і неоціненний подарунок. 19 грудня у відреконструйованому приміщенні на вулиці Вовчинецькій, 210 відчинить свої двері новий дошкільний навчальний заклад №17 «Ромашка».

Для Івано-Франківська це дійсно знакова подія. Приміщення, де колись розташовувався технікум статистики, стане першим, яке міській владі вдалося повернути до використання за своїм первісним призначенням. Цього року відкриють лише так званий перший пусковий комплекс із п’яти груп на 100 дітей. В іншій частині будівлі ще перебуває приватна фірма. Але вже наступного року і тут знову залунає дитячий сміх. Загалом, як повідомив заступник міського голови з гуманітарних питань Михайло Верес, у оновленій будівлі дитсадка можна буде розмістити до 12 різновікових дитячих дошкільних груп.
Відкрити перший пусковий комплекс ДНЗ №17 «Ромашка» планували до першого вересня. Але не встигли. Хоч у травні будівельники рапортували про 58% готовність дитсадка до відкриття, подальші роботи з його реконструкції пригальмувало невчасне фінансування. Зараз від старого приміщення тут залишились хіба що зовнішні стіни. Все інше – дах, вікна, двері, мережі – нове. Найближчим часом дитсадок наповнять новим необхідним обладнанням та завершать впорядкування території.
Реконструкція приміщення першого пускового комплексу ДНЗ «Ромашка», за словами М.Вереса, обійдеться міському бюджету орієнтовно у дев’ять мільйонів гривень. «Ми могли б відкрити цей дитячий садочок і швидше, але знову виникли проблеми з фінансуванням і підрядники не мали коштів для завершення всіх необхідних робіт, щоб від нової котельні подати в приміщення тепло, – каже М.Верес. –  Коли тепло подадуть і приміщення нагріється, його укомплектують новим обладнанням, на придбання якого кошти вже виділені. Відкриття нового дошкільного закладу вирішили приурочити до Дня святого Миколая. Будівельники запевняють, що до того часу від буде повністю готовий прийняти дітей».
Як повідомив М.Верес, другий пусковий комплекс ДНЗ №17 «Ромашка» планують ввести у дію вже наступного року. За його словами, міська влада зараз також веде перемовини з керівництвом «Львівської залізниці» про передачу у комунальну власність її відомчого дитсадка, що на вул. Хоткевича. У разі позитивного вирішення цього питання, наступного року його теж чекає реконструкція. А спільно з облдержадміністрацією опрацьовується можливість залучення державного фінансування на початок у 2013 році будівництва нового дитсадка у мікрорайоні «Пасічна». Наступного року мав би стати до ладу і сучасний дитсадок з басейном у селі Вовчинець, будівництво якого швидкими темпами веде сільська рада. Також заплановані відкриття дитсадка у селі Хриплин та початок будівництва дошкільних навчальних закладів у селах Крихівці та Угорники. А за два наступні роки міська влада має намір повернути до використання за первісним призначенням будівлю дитсадка на вул. Набережній, 32, де зараз розташовуються притулок для неповнолітніх та міський центр зайнятості.
Левко КУТИНСЬКИЙ
Переглядів: 725 | Додав: bond | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]