Субота, 20.04.2024, 13:45
Вітаю Вас Гість | RSS
Форма входу
Пошук
Календар
«  Листопад 2012  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930
Архів записів
Міні-чат
Друзі сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2012 » Листопад » 8 » ЕРЗАЦ
13:24
ЕРЗАЦ
Пісня на біс(а) 

Чи покращили своє матеріальне становище артисти, котрі «оспівували»  кандидатів  у депутати?
Можливо, комусь передвиборчі тури артистів вже остогидли, проте є чимало людей різних вікових категорій, котрі позитивно сприймають таке явище. Мовляв, на безкоштовні концерти можна ходити залюбки, коли ще така «халява» буде? З іншого боку, народних та заслужених трохи лякає така можливість продемонструвати свою творчість, бо таким чином вони розбещують українців.


Найбільшими «жнивами», де знаменитості можуть заробити, вважаються новорічні корпоративи, під час яких райдери артистів зростають у декілька разів, та вибори. Що стосується концертів на підтримку політиків, то тут артисти поводяться більш стримано, вони не завищують своїх можливих гонорарів, а тримають їх майже на рівні звичайних заробітків за концерти. Ще один важливий момент – не всі артисти готові агітувати за кандидата. Вони радше чемно відспівають свій репертуар, а вже все інше їх не хвилює.
Звичайно, на таку тему артисти не готові говорити. Хоча є й такі, що не бояться розголошувати суми гонорарів, котрі їм пощастило покласти до власної кишені. Щедрість цьогорічних кандидатів до парламенту, як виявилося, не була обмеженою. Особливо ніхто із кандидатів не скупився. Тому електорат спокійно і без усіляких зусиль міг відвідати концерти знаменитостей не лише місцевого масштабу, але й народних артистів та зірок всеукраїнського значення.
Ніна Матвієнко, Тарас Петриненко, Богдан Бенюк підтримували ВО «Свободу» та кандидатів-мажоритарників від Об’єднаної опозиції. Павло Дворський цього разу також гастролював теренами області на підтримку опозиційних сил та Володимира Купчака. На жаль, гучні співи Руслани не допомогли пройти до Верховної Ради ані Миколі Палійчуку, ані іншим його соратникам із інших виборчих округів. Не менш відомі та популярні серед українських меломанів гурти «Танок на Майдані Конго» та «ТІК» виступили в Івано-Франківську на підтримку Олександра Шевченка, а гурт «Плач Єремії» гастролював протягом минулого місяця теренами Галицького, Тисменицького та Тлумацького районів, підтримуючи кандидата Володимира Поліша.
Прикарпатські знаменитості також розпорошилися поміж представниками різних політичних сил. Так, Богдан Кучер цього разу виступав на майданчиках Коломийщини на підтримку Богдана Гдичинського. Чи не найбільше концертів відбулося у тому ж таки Тисменицькому виборчому окрузі. Майже у кожному населеному пункті виступав довірена особа Миколи Зелінського Ярослав Борута. Вартість його концерту становила до 2 тисяч гривень.
«Найдорожчим серед усіх був концерт на підтримку Олександра Шевченка, – каже продюсер Володимир Заставний. – Щодо технічного забезпечення, то тільки вартість такої сцени становить від трьох тисяч доларів. Гурт «Тік» для друзів готовий співати як мінімум за 5 тисяч доларів, приблизно такі ж гонорари і «Танка на Майдані Конго».
Втім, таких великих гонорарів ці гурти не заробили, оскільки, за словами продюсера, кандидат Олександр Шевченко зміг «збити» ціну за рахунок   гастролей і на ГК «Буковель».
«По області на підтримку Миколи Круця їздив Богдан Сташків. Не можу сказати, що це вартісні концерти, оскільки то були переважно місцеві клуби. Думаю, що вартість одного концерту разом із транспортними затратами становить до 2 тисяч гривень», – каже Володимир Заставний. Тут, як запевняє пан Заставний, не останню роль відіграють старі дружні стосунки артистів із кандидатами. Такими ж стосунками скористався й кандидат по 84-му виборчому округу Василь Мельник, котрий заручився підтримкою старого друга Степана Гіги.
Нам вдалося зв’язатися із відомим франківським гуртом «Фліт», котрий потрапив цього разу у неприємну ситуацію із виплатою гонорару на Львівщині. Там хлопців просто «кинули на гроші». Разом з тим учасники гурту не хочуть розкривати таємницю розміру гонорару, як, зрештою, і всі інші артисти. В Івано-Франківську «Фліт» співав на підтримку УДАРу. За словами Володимира Заставного, цей гурт виступає за 300 доларів. Щодо технічного забезпечення «ударівської» сцени, то її вартість могла обійтися тисячею доларів.
«По тисячі американських доларів заробляли на Прикарпатті і Павло Дворський, і Тарас Петриненко. Якщо Руслана має достатньо концертів, то Периненко цим не може похвалитися. Ніна Матвієнко ніколи не мала великих гонорарів, – зауважує продюсер. – А такі співачки, як Ірина Лончина, Ірина Зінковська чи Ірина Шабан не є дорогі. Дехто із артистів взагалі не має такого матеріалу, який би сприймався публікою, але кандидатів все одно підтримував».
Загалом за всю історію передвиборчих гастролей артистів найбільшою була сума понад 5 тисяч доларів під час попередніх виборів. Цього року, на відміну від усіх виборчих турів, важливу роль для гаманців кандидатів зіграли дружні стосунки із представниками шоу-бізнесу. Одним із найбільших відомих заробітків за час виборів продюсер пригадує хіба що подарований новенький мерседес Таїсії Повалій.

Дмитро ГУСАК

Переглядів: 967 | Додав: bond | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]