Вівторок, 16.04.2024, 11:47
Вітаю Вас Гість | RSS
Форма входу
Пошук
Календар
«  Листопад 2012  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930
Архів записів
Міні-чат
Друзі сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2012 » Листопад » 29 » АКЦЕНТИ
11:23
АКЦЕНТИ
Голова  без альтернативи

Івано-Франківська обласна рада і надалі працюватиме у тому ж режимі, в якому працювала дотепер. Ніяких особливих змін не передбачається. Про це повідомив під час першої своєї прес-конференції новообраний голова обласної ради Василь Скрипничук. «Нічого нового ми придумати не можемо, – запевнив голова облради. – І та лінія розвитку місцевого самоврядування, яка була намічена в останні два роки нашою радою, буде продовжуватися і розвиватися».


Василь Скрипничук повідомив, що у зв’язку із обранням народними депутатами України декількох вже колишніх депутатів обласної ради відбудуться певні зміни у депутатському корпусі. Тому, згідно із законодавством, у трьох мажоритарних округах пройдуть вибори депутатів обласної ради. Станеться це, найімовірніше, наприкінці січня 2013 року. Щодо тих людей, котрі вже незабаром поповнять ряди депутатів облради, то Василь Скрипничук із впевненістю зміг назвати лише двох представників від ВО «Свобода» – Ігоря Середюка та Сергія Федорціва, котрі йдуть далі за партійним списком. Проте вони ще мають право відмовитися від депутатства. Втім, як переконаний голова обласної ради, обрання нових депутатів кардинально не вплине на фактичний розподіл сил.
Голова обласної ради також переконаний, що вектор подальшої співпраці із облдержадміністрацією не зміниться. Василь Михайлович не виключає і можливості вплинути на дисципліну депутатів обласної ради шляхом покарання – позбавлення депутатського мандата. Це може статися у випадку, якщо хтось із депутатів не буде відвідувати сесії чи засідання комісій.
Найперше перед депутатами обласної ради буде стояти питання прийняття бюджету області на наступний рік. Зважаючи на жартівливі запитання журналістів про кінець світу, Василь Михайлович зауважив: «Буде кінець світу чи не буде, а бюджет приймати треба». Якщо Верховна Рада зможе прийняти державний бюджет ще цього року, то цілком очевидно, що і область зможе перейти у новий рік із головним фінансовим документом. При цьому голова облради переконаний, що Прикарпаття зможе отримати належне фінансування із державного бюджету хоча б завдяки тому, що до Верховної Ради увійшло 16 депутатів, які представлятимуть інтереси виборців Івано-Франківської області.
Нагадаємо, що Василь Михайлович Скрипничук став головою обласної ради минулої п’ятниці. За його кандидатуру свої голоси віддали 84 депутати з 89 присутніх у сесійній залі. Ще 5 бюлетенів були визнані недійсними. Сам Василь Скрипничук повідомив, що під час сесії був здивований, коли на посаду голови не було висунуто більше жодної кандидатури із 114 депутатів обласної ради.
Володимир БОДАК

Переглядів: 772 | Додав: bond | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]