П`ятниця, 19.04.2024, 07:41
Вітаю Вас Гість | RSS
Форма входу
Пошук
Календар
«  Листопад 2012  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930
Архів записів
Міні-чат
Друзі сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2012 » Листопад » 22 » АКЦЕНТИ
12:11
АКЦЕНТИ
Генконсул закликав не звертатися до фірм-посередників

Польський візовий центр, розташований на вулиці Короля Данила, 37 в Івано-Франківську, минулого тижня відсвяткував свою першу річницю.         

З цієї нагоди в приміщенні візового центру відбулась прес-конференція, в якій взяли участь Генеральний консул РП у Львові пан Ярослав Дрозд та консул пані Лідія Аніоловська, головний менеджер фірми VFS Global в Україні і Білорусі пан Рохіт Сопру, представники влади Івано-Франківська та області.
Генеральний консул пан Ярослав Дрозд розповів, що Львівський консульський округ, який він очолює, видає 60 відсотків усіх віз, що отримують українці в консульствах РП. Також він зауважив, що кількість віз, виданих за документами, поданими через візовий центр, за рік склала 58000. Саме через діяльність таких центрів динаміка видачі віз зросла на 14-15 відсотків.
Статистика відмов у видачі віз доволі оптимістична – не більше трьох відсотків. Основна причина відмов – надання заявниками підроблених документів: чи то запрошення з польської сторони, чи довідок з українських інстанцій.  Пан Генеральний консул, звертаючись до журналістів, просив інформувати громадськість про те, що не слід вдаватись до фальсифікацій, оскільки це може призвести не тільки до відмови у видачі візи, а й до кримінальної відповідальності. Також пан Ярослав Дрозд переконливо радив українцям не звертатись за послугами чи консультаціями до фірм-посередників, що, немов гриби, «повиростали» поблизу візового центру і беруть величезну плату за свої, часом сумнівні, послуги. Натомість Генеральний консул закликав користуватись інформацією, розміщеною на сайті Посольства РП і послугами працівників візового центру, наголошуючи, що платити ми повинні тільки візовий збір та за послуги візового центру. Пан Дрозд звернувся до представників влади і правоохоронних органів з проханням захищати українців,  втручаючись у спекулятивну посередницьку діяльність, пов’язану з наданням громадянам фальшивих запрошень до Польщі та інших послуг за неймовірно високу ціну.

Софія ЯКОВИН


Переглядів: 770 | Додав: bond | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]