Субота, 20.04.2024, 12:50
Вітаю Вас Гість | RSS
Форма входу
Пошук
Календар
«  Грудень 2010  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031
Архів записів
Міні-чат
Друзі сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2010 » Грудень » 23
Ігор Прокопів,
депутат міської ради,
голова фракції «За зміни
в Івано-Франківську»


До Нового року залишається 10  днів. Напередодні будь-яких змін  аналізуєш зроблене, прожите.   Роблю сьогодні це і я. Рік для мене видався насиченим. Я дебютував у виборчому марафоні. Було складно, цікаво, пізнавально. Складність полягала у нестачі часу. Адже нас «пустили» на вибори лише 31 серпня. На початку вересня я офіційно заявив про свої наміри балотуватися на міського голову. За такий короткий проміжок часу мені вдалося провести понад 80 зустрічей. Це колосальний досвід. Досвід спілкування і відкриття. Я по- іншому подивився на місто і його проблеми. Я вдячний кожному виборцю, який віддав  свій голос за мою кандидатуру, моє бачення розвитку міста.
Рік, що минає,  був роком вибору. Ми вибирали. У кожного із нас свій вибір. Громада вибрала те, що на часі. Незадоволеність економічним станом у країні призвела до бажання більшості віддати свій гол ... Читати далі »
Переглядів: 894 | Додав: bond | Дата: 23.12.2010 | Коментарі (0)

З нового року на борги за оплату житлово-комунальних послуг нараховуватиметься пеня в розмірі 0,1% за день від суми боргу, яка утворилася з 1 січня 2001 року. Таким чином народні депутати відмінили дію закону, який з 1 жовтня 1996 року на нарахування пені накладав мораторій.

Ухвалити такий закон змусила безвідповідальність споживачів, які на сьогодні заборгували понад 10,5 млрд. гривень за житлово-комунальні послуги. Комунальники кажуть, що через незастосування санкцій до населення за несплату житлово-комунальних послуг підприємства галузі не мають можливості вживати дієвих заходів, спрямованих на зменшення заборгованості населення за спожиті послуги та, у свою чергу, зменшити власні борги за спожиті енергоносії.
Щодо пенсіонерів та малозабезпечених громадян, то їм відновлення стягнення пені за прострочення оплати житлово-комунальних послуг нічим не загрожує, вважає віце-прем'єр-міністр і міністр регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального госпо ... Читати далі »
Переглядів: 813 | Додав: bond | Дата: 23.12.2010 | Коментарі (0)

Освітяни занепокоєні тим, що похилу площину перед пам’ятником Степану Бандері діти перетворили у самодіяльну ковзанку і просять площу перед транспортним кільцем на вул. Коновальця додатково обгородити, а схил періодично посипати піском. До цього їх спонукав випадок, який трапився минулого тижня. На цій «ковзанці»  п’ятикласник місцевої школи, послизнувшись, впав, вдарився, втратив свідомість і 11 годин пробув  в реанімації непритомним.

Загалом, як поінформував керівник муніципальної інспекції з благоустрою Степан Кукула, за минулий тиждень в місті зафіксовано 85 випадків вуличного травматизму через ожеледицю. За його словами, найбільше люди травмуються поблизу ринків та великих торгових центрів, керівництво яких мало б подбати про безпеку пішоходів на прилеглій території, а очищати її від снігу і посипати піщано-соляною сумішшю мав би їхній обслуговуючий персонал. С.Кукула також повідомив, що «одна людина послизнулась і травмувалась на території однієї з ... Читати далі »
Переглядів: 846 | Додав: bond | Дата: 23.12.2010 | Коментарі (0)

Впродовж останнього часу різко зменшилася кількість скарг на незадовільну роботу будинкових систем опалення, водопостачання і водовідведення, чому сприяє робота спеціальної комісії міського управління ЖКГ, яка оперативно реагує на звернення громадян та вирішує їхні проблеми.

Про це заявила начальник служби оперативного реагування міськвиконкому Тетяна Клочко. За її словами, ситуація щодо функціонування будинкових систем покращилась кардинально, і до служби оперативного реагування вже надходять не скарги, а подяки.
Зовсім немає скарг по будинкових системах в житловому фонді ЖЕО №№1, 2, 3, 5 та №9.
Як поінформував начальник міськжитлокомунгоспу Василь Білик, на капітальний ремонт підвальних розгалужень і стояків із загального фонду міського бюджету виділили 1 млн. грн., а з бюджету розвитку – 684 тис. грн. За ці кошти загалом відремонтували системи в 22 будинках і ще в шести будинках роботи тривають.
«Треба подякувати комунальникам за їхню роботу. Якщо кіль ... Читати далі »
Переглядів: 861 | Додав: bond | Дата: 23.12.2010 | Коментарі (0)

Із понад півсотні  незаконно встановлених так званих малих архітектурних форм (а простіше кажучи – кіосків) управління архітектури й містобудування виконавчого комітету Івано-Франківської міської ради на розгляд чергового засідання міськвиконкому підготувало рішення про демонтаж лише 29-ти. Керуючий справами міськвиконкому Андрій Лис цей факт прокоментував так: «Складається враження, що окремі працівники міськвиконкому їх «кришують».
Втім, як з’ясувалось, відповідний проект рішення управління архітектури підготувало за поданням муніципальної інспекції з благоустрою. Що ж до решти кіосків, власників яких встановити і розшукати не вдалося, то заступник начальника міськвідділу внутрішніх справ,  підполковник міліції Андрій Прусак запропонував демонтувати їх у присутності представників муніципальної інспекції з благоустрою, управління архітектури та міліції і перевести на арешт-майданчик.
Переглядів: 906 | Додав: bond | Дата: 23.12.2010 | Коментарі (0)

Керівництво КП «Івано-Франківськводоекотехпром» так і не зробило належних висновків після того, як три тижні тому біля Народного дому «Просвіта» школярка ледь не впала у комунікаційний колодязь. Черговою жертвою відкритих люків став чоловік, який минулого тижня на вулиці Юності втрапив у дощоприймальний колодязь, що не був накритий решіткою.   

Нагадаємо, що після першого прикрого випадку керуючий справами міськвиконкому Андрій Лис зажадав від комунальників створити спеціальну службу, яка б систематично перевіряла стан люкового господарства. Тоді гендиректор «Водоекотехпрому» Роман Шестопалов запевнив, що раз у два тижні люки на закріплених територіях методом обходу перевіряють начальники відповідних районів.
Наразі, як поінформувала керівник служби оперативного реагування міськвиконкому Тетяна Клочко, відомі десять адрес, де комунікаційні колодязі досі не накриті люками. Втім, з впевненістю можна припустити, що відкритих люків, які чекають свої ... Читати далі »
Переглядів: 1101 | Додав: bond | Дата: 23.12.2010 | Коментарі (0)

Президент Віктор Янукович збирається зустріти Новий рік у колі сім'ї. Швидше за все, в держрезиденції «Синьогора» в Івано-Франківській області, повідомила газета «Сегодня» з посиланням на своє джерело в Адміністрації Президента.

Як з'ясувала газета, до кінця тижня відремонтовану резиденцію повинні здати будівельники. «Федорович має провести тут свята, аж до старого Нового року», – розповіли газеті робітники. За даними газети, в резиденції оновили інтер'єр, замість альтанки поставили капличку.
Крім того, серед місцевих мешканців ходять чутки, що на території комплексу будують ще одну будівлю. «Нібито для російського президента Дмитра Медведєва, який буде приїжджати до Януковича в гості «на лижі», – повідомив газеті мешканець Гути Олекса Лецин.
Видання також пише, що на Різдво Януковича чекають у Почаївській лаврі в Тернопільській області. Неофіційно на Банковій це підтвердили, проте офіційного підтвердження поки що немає.
«Президент планує відвідати Почаївс ... Читати далі »
Переглядів: 878 | Додав: bond | Дата: 23.12.2010 | Коментарі (0)

Голова облради Олександр Сич критикує адмінреформу Президента та виступає за створення виконкомів місцевих рад

Основною темою першої прес-конференції новообраного голови Івано-Франківської обласної ради Олександра Сича була адміністративна реформа, несподівано започаткована Президентом України Віктором Януковичем зі скорочення Кабінету Міністрів. О.Сич вважає її «реформою з глибокою натяжкою». «У кращому разі, це скорочення, але не реформа», – каже він.

Класична ознака авторитаризму
Основні аргументи О.Сича такі. По-перше, немає концепції, тому говорити про реформу дуже складно. По-друге, якщо зазвичай скорочення кадрів має на меті скорочення видатків на утримання чиновницького апарату, то наразі, попри скорочення в Кабміні, видатки на його утримання залишаються на тому ж рівні, видатки Адміністрації Президента збільшуються, а видатки Верховної Ради значно зменшуються. Таким чином, на думку О.Сича, йде ... Читати далі »
Переглядів: 894 | Додав: bond | Дата: 23.12.2010 | Коментарі (0)

Чемпіонат України може «схуднути» до десяти команд

Аматорський АРПІ не зміг скласти конкуренції франківському «Урагану» у чвертьфіналі розіграшу Кубка України. В першому матчі клуб з столиці Донбасу отримав у свої ворота вісім «сухих» голів. Відтак недільна гра у відповідь стане звичайною формальністю.

Франківці вперше в своїй історії увійдуть до півфіналу змагань. Керівництво клубу мало намір подати заявку на проведення вирішальних матчів кубка в Івано-Франківську, однак виконкому АМФУ ухвалив провести «Фінал чотирьох» у Запоріжжі. Це місто, яке свого часу було одним із законодавців моди у вітчизняному футзалі, ось вже четвертий сезон не має професійної команди.
За таких обставин симпатії місцевої публіки цілком можуть дістатися «Урагану». В складі івано-франківської команди є чимало гравців у той чи інший спосіб, пов’язаних із дніпровським мегаполісом. В Запоріжжі, зокрема, ... Читати далі »
Переглядів: 844 | Додав: bond | Дата: 23.12.2010 | Коментарі (0)

В черговому турі чемпіонату Івано-Франківщини зійшлися претенденти на нагороди змагань – бурштинський «Західрембуд» і «Буффало-ДЮСШ-2» з обласного центру.

Захоплюючий поєдинок, який тривав майже півтора години, завершився лише на тай-брейку і приніс перемогу господарям – 3:2 (24:26, 25:18, 28:26, 21:25, 15:10). Попри першу в сезоні втрату очок, «Буффало» зберіг лідируючу позицію. Другими зі стовідсотковим показником йдуть «газовики» з Долини. Не програвали й бурштинці, однак через «недобір» очок у двох п’ятисетових поєдинках вони наразі треті. Нагадаємо, що перемога з рахунком 3:2 оцінюється двома балами, у той час як результати 3:1 і 3:0 додають командам по три очки.
Чемпіонат Івано-Франківщини. Вища ліга. 4 тур. 18-19 грудня. УМГ «Прикарпаттрансгаз» – «Прикарпаття» – 3:0 (юнаки – 3:0). «Західрембуд» – «Буффало-ДЮСШ-2» – 3:2 (3:0). «Західшина» – «Володар» – 0:3 (3:0). СК «Прибилів» – «Сокіл-Будмаш» – 3:1 (3:0).
Вища ліга. Дорослі
    І  ... Читати далі »
Переглядів: 1067 | Додав: bond | Дата: 23.12.2010 | Коментарі (1)

Минулої неділі обірвалася програшна серія івано-франківської «Говерли», що нараховувала чотири зустрічі. Це вже другий подібний серіал франківців у сезоні.

На рідному паркеті підопічні Євгена Мурзіна переграли  МБК «Миколаїв». Господарі майже увесь час були попереду і не дозволили супернику довести гру до інфарктних заключних хвилин. У підсумку перевага «Говерли» сягла десяти очок.
Більш впевнено франківці у поточному сезоні перемагали лише «Дніпро» (+17) вдома і «Дніпро-Азот» (+11) у гостях. А за кількістю набраних «Говерлою» очок поєдинок з миколаївцями поступився лише стартовій грі франківців з львівською «Політехнікою». Тоді було 92:90, правда, в овертаймі.
Недільним матчем «Говерла» підвела риску під своїми виступами у 2010 році. Наступного разу команда вийде на паркет вже у січні. Керманичі клубу, скориставшись з такого календаря, вирішили надати своїм підопічним невеликий перепочинок, до 26 грудня. По домівках роз’їхалися навіть легіонери з-за о ... Читати далі »
Переглядів: 943 | Додав: bond | Дата: 23.12.2010 | Коментарі (0)

Середня тривалість життя в Україні — 73 роки, і лише майже півтора тисячі українців переступають столітній рубіж. На Івано-Франківщині мешкає 8 столітніх людей, з яких шестеро – жителі обласного центру.  Ці люди пережили дві світові війни, голодомори, революції, кілька змін влади. Вони були на засланні, на фронті, на тяжких роботах… Але ці життєві випробовування не вкоротили їм віку. А, можливо, навіть і зробили сильнішими, якщо не фізично, то хоча б духовно.

Найстарша жителька  Прикарпаття – сестра  Ірина-Текля Шийка, яка 6 лютого святкуватиме свій 105-й ювілей. Цю монахиню в спільноті Мироносиць співсестри називають матріархом згромадження. Вона каже, що якщо Богові буде угодно, то доживе до століття згромадження, яке відзначатимуть у 2014 році. Життєпис сестри Ірини контрастний, як ті біло-чорні чернечі жіночі шати:  інколи щасливо умиротворений, а часом гіркий та мученицький. 

Після молитви латала взуття
Була весна 19 ... Читати далі »
Переглядів: 1052 | Додав: bond | Дата: 23.12.2010 | Коментарі (0)