П`ятниця, 26.04.2024, 06:28
Вітаю Вас Гість | RSS
Форма входу
Пошук
Календар
«  Листопад 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930
Архів записів
Міні-чат
Друзі сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2011 » Листопад » 17 » ПОЛІТИКА
13:26
ПОЛІТИКА
СРСР: свободівська рада союзу не рада

На вимогу 32 депутатів у вівторок відбулася 16-та позачергова сесія міськради. За відсутності міського голови, який перебуває у відпустці (саме в цей день у нього був день народження), сесію вів секретар міськради Руслан Марцінків. Чотири питання порядку денного депутати розглянули за одну годину.

Довгі політдискусії…
Найбільша дискусія розгорілася довкола звернення до державних органів влади щодо занепокоєння перемовинами про вступ України до Митного союзу з Росією, Білоруссю і Казахстаном та внесення змін до рішення попередньої сесії міськради про спільне виїзне засідання місцевих рад 1 грудня в Києві.
У своїй доповіді Р.Марцінків наголосив, що вступ України до Митного союзу практично унеможливить її подальшу євроінтеграцію і членство в Європейському союзі. За його словами, саме це питання зараз є найнагальнішим і, в разі його розгляду Верховною Радою міські ради обласних центрів, де перемогли національно-демократичні сили, готові провести виїзні засідання під стінами парламенту, щоб висловити свою позицію щодо цього. «Наша мета – провести багаточисельну спільну акцію, щоб показати, що громадяни України проти вступу до Митного союзу, а не малочисельне зібрання, яке лише дискредитує опозиційний рух», – заявив секретар Івано-Франківської міськради. 
Натомість голова фракції «УДАР-Громадський форум» Юрій Соловей, який ініціював проведення виїзного засідання місцевих рад у Києві саме 1 грудня, у 20-ту річницю референдуму про Незалежність нашої держави, заявив, що питання про вступ України до Митного союзу наразі є ефімерним і наголосив, що проблеми політичних репресій, податкового тиску, зменшення пільг чорнобильцям та пенсійна реформа є актуальнішими. «Якщо буде стояти питання про Митний союз, ми можемо виїхати до Києва ще раз», – сказав Ю.Соловей.
Член фракції Партії регіонів Богдан Федьків зауважив, що тема Митного союзу є надуманою. Він наголосив, що курс України на євроінтеграцію закріплений законодавчо, і всі розмови про Митний союз – це порушення закону, якого, за його словами, ніхто не допустить. «Розмови про Митний союз нема. Йдуть складні перемовини про газ, які вже на завершальній стадії. Але прив’язувати їх до Митного союзу не варто. Ми все одно будемо в Євросоюзі», – заявив Б.Федьків. 
Член фракції ВО «Батьківщина» Василь Бойчук наголосив: «Європа визнала, що в Україні проводяться політичні репресії. Зокрема стосовно нашого лідера Юлії Тимошенко, яка сидить за ґратами вже 100 днів, і знімати питання про політичні репресії, акцентуючи лише на Митному союзі,  недоцільно». Він наполіг на включенні цього питання до проекту рішення про спільне виїзне засідання місцевих рад в Києві.
В результаті обговорення, за компромісними пропозиціями депутатів Володимира Чорноуса («УДАР-Громадський форум») та Михайла Сеньківа (ВО «Свобода»), 45-ма голосами «за» сесія ухвалила рішення про те, щоб на виїзному засіданні у Києві розглянути питання «про політичну та соціально-економічну ситуацію в державі» і «узгодити дату проведення» такого засідання з іншими міськрадами, які погодяться взяти в ньому участь. Проти цього проголосував лише Богдан Федьків.

...та економічний момент
Звіт про виконання міського бюджету за дев’ять місяців депутати затвердили без обговорення. За словами голови бюджетної комісії міськради, голови фракції ВО «Свобода» Романа Онуфріїва, тенденції його виконання ідентичні показникам за перше півріччя, а глибинний аналіз видаткової частини бюджету комісія проведе за підсумками року. Як поінформувала завміськфінвідділом Вікторія Сусаніна, за звітний період виконання бюджету з врахуванням змін до нього складає 67,1% до затвердженої на рік суми. Недоїмка з платежів становить 20415,2 тис. грн., що на 3516,0 тис. більше, ніж на 1 січня 2011 року.
У зв’язку з ліквідацією управління архітектури та містобудування головним розпорядником його бюджетних призначень сесія визначила новостворений департамент містобудування та архітектури, а також скасувала рішення про звільнення комунальних підприємств і бюджетних організацій від сплати державного мита, оскільки відповідно до Податкового кодексу ці кошти мають надходити в бюджет. На ухвалення цих бюджетних питань депутати витратили менше 10-ти хвилин.
Левко Кутинський.

Президентові України
В.Ф. Януковичу
Прем’єр-Міністру України
М.Я. Азарову
Голові Верховної Ради України
В.М. Литвину
Головам депутатських фракцій у Верховній Раді

З в е р н е н н я
Ми, депутати Івано-Франківської міської ради, занепокоєні активізацією переговорів про вступ України у так званий Митний союз. Лише наміри здійснення такого кроку вже завдали іміджевих збитків державі на міжнародній арені, а подальші дії – фактично перекреслять усі євроінтеграційні процеси, в яких сьогодні бере участь Україна. Більше того – вважаємо, що така непродумана зовнішня політика, на догоду нашому північному сусіду, може призвести до послаблення суверенітету України та подальшої втрати державності. 
Для нас цілком зрозуміло, що нав’язані Російською Федерацією умови не передбачають рівноправ’я у стосунках. Прийняття будь-яких рішень у Зоні Митного союзу буде залежати від позиції країн більшості. Приклад химерної організації Росії – Казахстану – Білорусії, де першій належить 57% повноважень, а іншим двом по 21,5% яскраво засвідчує ставлення Російської Федерації до своїх партнерів, а отже є відкритою загрозою для української держави в цілому. Зрозуміло, що про національні інтереси України в такій спільноті не може бути й мови. Вже зараз очевидно – навіть на стадії перемовин інтереси нашої держави просто ігноруються.
Звертаємо Вашу увагу, що переконлива більшість населення нашого міста та країни загалом виявляє бажання вступити в зону вільної торгівлі не з країнами СНД, а з Європейським Співтовариством. Натомість об’єднана Європа чітко наголосила, що при входженні України до Митного союзу з країнами СНД євроінтеграція нашої держави значно ускладнюється.
Зона Митного союзу несе ряд потенційних загроз для економіки України. Участь у ній передбачає ухвалення єдиного митного адміністрування, що не враховує економічно-національних особливостей кожної країни. Таким чином погіршується становище підприємців, котрі користуються імпортними товарами і комплектуючими, підвищується мито на ввезення закордонних автомобілів тощо. Негативні наслідки таких взаємин вже відчула на собі економіка Казахстану і Білорусії.
У зв’язку з цим, висловлюючи волю жителів Івано-Франківська, вимагаємо припинити процес перемовин щодо входження України у зону Митного союзу та не підтримувати цей проект рішення у парламенті.
Закликаємо Президента України зважено підійти до ситуації та врахувати волю переважної більшості українців. Досить потурати примхам Кремля та діяти на догоду путінсько-медвєдєвському плану створення нової Московської імперії.
Натомість висловлюємо свою готовність всіма способами підтримувати та сприяти пришвидшенню євроінтеграційного курсу України.


Переглядів: 956 | Додав: bond | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]