П`ятниця, 26.04.2024, 17:37
Вітаю Вас Гість | RSS
Форма входу
Пошук
Календар
«  Серпень 2010  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031
Архів записів
Міні-чат
Друзі сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2010 » Серпень » 13 » Недільна злива «принесла» насос
14:51
Недільна злива «принесла» насос
Увечері минулої неділі за одну годину в місті випало 54 мм опадів. Це, як повідомила начальник служби оперативного реагування міськвиконкому Тетяна Клочко, становить дві декадні норми.

Внаслідок переповнення каналізаційних колекторів дощівка знову підтопила ряд вулиць і будинків. Навіть ті, котрі досі таких проблем не мали. Зокрема на тимчасові водойми перетворились кінець вул. Грюнвальдської та частина вул. Січових стрільців – від вул. Вітовського до вул. Шевченка. Рівень води тут перевищував висоту бамперів автівок, водіям яких не залишалось нічого іншого, як розвертатися й об’їжджати це «озеро». А з частини вулиці ім. Марійки Підгірянки стала річка, яка поглинула і тротуари. 
Знову (вже вкотре) підтопило й частину Надрічної. Хоча КП «Івано-Франківськводоекотехпром» там здійснив ряд заходів по недопущенню повторення такої ситуації, але не в повному обсязі. Завершити всі передбачені роботи комунальники планують до кінця вересня. Натомість, як зазначила пані Клочко, з вул. Польової, де «Водоекотехпром» розпочав спорудження захисної дамби, скарг на підтоплення не надходило.
Чимало шкоди сильна злива завдала житловому фонду та ліфтовому господарству. Лише у неділю ввечері до служби оперативного реагування міськвиконкому надійшло 12 скарг на замокання стель у квартирах. Загалом же на контролі служби зараз перебувають 49 адрес, де протікають покрівлі та несправні водозливні елементи. Через замокання також вийшла з ладу система диспетчеризації ліфтів.
Мешканці 19 будинків скаржилися на затоплення підвалів. Щоб комунальники могли оперативно реагувати на такі скарги і відкачувати з підвалів воду, міський голова Віктор Анушкевичус розпорядився придбати ще один автономний насос, який передадуть спеціалізованій ремонтно-аварійній дільниці міськжитлокомунгоспу. «І щоб я більше не чув про затоплені підвали. На такі ситуації й на такі скарги громадян має бути миттєва реакція», – заявив комунальникам міський голова.
Стах МІРЧУК
Переглядів: 907 | Додав: bond | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]