П`ятниця, 26.04.2024, 17:32
Вітаю Вас Гість | RSS
Форма входу
Пошук
Календар
«  Червень 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930
Архів записів
Міні-чат
Друзі сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2011 » Червень » 16 » ГОРДІСТЬ МІСТА
12:50
ГОРДІСТЬ МІСТА
Івано-франківська студентка отримала престижну стипендію

Ірина Голодюк народилася в Бурштині Галицького району Івано-Франківської області, закінчила Бурштинську ЗОШ №2.
В школі дівчинка понад усе любила мову і літературу, і в цьому велика заслуга її вчительки –  Тетяни Миколаївни Наритник, яка хоч і була вимогливим педагогом, проте активно залучала учнів до участі в різноманітних конкурсах, переважно з написання творів, які розвивали творчу уяву дітей. Крім того, саме ця вчителька готувала малу Іринку до участі в конкурсах з виразного читання.
Коли Ірина прийшла вступати до університету і побачила список навчальних предметів, то зрозуміла, що хотіла б навчатися на кожному факультеті, настільки цікавим був для неї сам процес навчання.
І вступила Іринка одразу на дві спеціальності. На українську мову та літературу Інституту філології (стаціонар) і на початкову освіту Педагогічного інституту (заочне навчання) Національного університету ім. В.Стефаника.
Навіть завдяки тому, що школа дала своїй учениці хорошу освітню базу, в університеті Ірині часто доводилося просто поповнювати знання, а не здобувати їх заново.
І вже від першого курсу студентка бере участь в усіх звітах художньої самодіяльності, на 2-3 курсі навіть організовує їх, складає сценарії, виступає в ролі ведучої. А протягом навчання на 4-5 курсах Ірина Голодюк бере участь у виставах, які організовує факультет.
Протягом п’ятирічного навчання дівчинка кожен залік та екзамен здає на „відмінно”, у неї немає жодної четвірки. На 4-му курсі на Всеукраїнській студентській олімпіаді з української мови та літератури  вона отримала 3-тє місце.
І навіть пишучи магістерську роботу під керівництвом кандидата філологічних наук та доцента кафедри української літератури Наталії Плетенчук, обдарована студентка обирає складну і маловідому тему: творчість письменниці з діаспори Ольги Мак.
А нещодавно в житті Ірини Голодюк сталася особлива подія: дівчина – єдина з філологічного факультету стала стипендіатом Програми Фонду Віктора Пінчука „Завтра. UA”.
За словами Ірини, Фонд Віктора Пінчука вже 5-й рік проводить підтримку обдарованих студентів України. Спочатку студенти подають на конкурс свої наукові роботи. В цілому по Україні протягом 2010-2011 року наукові праці на здобуття стипендії подало понад 1700 осіб. І тільки 319 найкращих змогли отримати цю престижну стипендію. І серед переможців – Ірина Голодюк. На цей конкурс дівчина також обрала досить складну тему: „Електронний методичний каталог речень, як засіб реалізації принципів індивідуалізації та диференціації навчання”. І згадує добрим словом свого наукового керівника Гафію Ярославівну Василевич, яка допомагала Іринці здобувати таку престижну на сьогодні нагороду.
Цій талановитій дівчині  дуже подобається педагогічна діяльність, хочеться віддавати набуті знання і зробити викладання української мови цікавим і захоплюючим. Тому зараз Іринка стоїть перед непростим вибором: продовжити наукову діяльність чи стати вчителькою і надалі допомагати дітям пізнавати найцінніше – рідну мову та літературу.
Але незалежно від того, що саме обере Іринка, хочеться вірити, що цей вибір буде правильним. Адже майбутнє нашої держави – саме за такою розумною та обдарованою молоддю.
Любов Загоровська
Переглядів: 1074 | Додав: bond | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]