П`ятниця, 26.04.2024, 16:08
Вітаю Вас Гість | RSS
Форма входу
Пошук
Календар
«  Серпень 2010  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031
Архів записів
Міні-чат
Друзі сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2010 » Серпень » 6 » Довго запрягали, зате швидко їхали
14:36
Довго запрягали, зате швидко їхали
Всупереч песимістичним прогнозам, 56-а сесія Івано-Франківської міськради, зірвана минулого четверга через відсутність кворуму після обідньої перерви, продовжила свою роботу у вівторок. І, може, навіть поставила рекорд результативності за всю свою каденцію.

Початку засідання, щоправда, довелося чекати майже півтори години, але непунктуальність депутатів міськради вже нікого не дивує. Тим більше у цей літній час, коли багато з них або по відпустках, або, втомлені сонцем, перебувають у  розслабленому очікуванні заслуженого відпочинку. Небувалої активності міських обранців, очевидно, слід очікувати з настанням осені. Не тому, що спаде спека, а тому, що 11 вересня стартує виборча кампанія до місцевих рад. А поки майже половина депкорпусу відпочиває, їхні колеги змушені працювати «за себе і за того хлопця».
У вівторок, хоча і за хиткого кворуму, робота в раді пішла в стаханівському ритмі. Можливо, депутатів «гризла» совість за минулотижневий прогул, а може, на них  вплинуло застереження секретаря міськради Василя Бойчука, який заявив: якщо сесія не розгляне питання проведення аукціону з продажу права оренди земельних ділянок, то «є загроза, що бюджет розвитку взагалі не буде виконаний».
На аукціоні, запланованому на жовтень, місто сподівається продати право оренди шести земельних ділянок (5 – в районі Калуського шосе і одна – на Набережній) несільськогосподарського призначення під забудову і виручити за них майже 22 млн. гривень. Це було б суттєвим наповненням бюджету розвитку, до якого за перше півріччя надійшло тільки 6,3 млн. грн., а на кінець липня – 8,5 млн. грн.
Загалом за дві години сесія розглянула за скороченою процедурою (майже без обговорення) три десятки питань порядку денного і фактично завершила б роботу, якби знову не довелося перенести питання про внесення змін до бюджету чи то через його недостатню підготовленість, чи то через поріділі ряди депутатів. 
Отож, і далі залишається не затвердженим бюджет розвитку. З ким розглядати, якщо в залі заледве набирається 31 депутат? Пригадується, як свого часу, коли шестеро депутатів за рішенням політичних сил були позбавлені мандатів і  їхнє місце мали зайняти інші достойники, проте довший час через колізії законодавства цього не відбувалося, міському голові закидали, що рада недоукомплектована і не має можливості працювати повноцінно. А тепер є?
До речі, якщо депутати і далі так «активно» відвідуватимуть сесійні засідання, то незабаром списки найбільших прогульників будуть опубліковані в  пресі. Принаймні більшість депутатів, що взяли участь в минулотижневому засіданні сесії, підтримали міського голову Віктора Анушкевичуса у необхідності вчинити саме так.
Серафим КУКУЛИН
Переглядів: 1031 | Додав: bond | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]