П`ятниця, 26.04.2024, 09:45
Вітаю Вас Гість | RSS
Форма входу
Пошук
Календар
«  Квітень 2024  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Архів записів
Міні-чат
Друзі сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » Архів матеріалів

Дорожній пікет
Мешканці мікрорайону «Опришівці» у понеділок перекрили вулицю Василишина, вимагаючи її ремонту, а журналістів просили висвітлити цю подію і стежити за розвитком подій.
«Там дорога в жахливому стані, нема тротуарів і треба щось робити, бо люди праві», – вважає перший заступник міського голови Зіновій Фітель. «Це природне бажання мешканців – щоб їм відремонтували дорогу», – погоджується директор департаменту комунального господарства, транспорту і зв’язку Михайло Смушак. Він каже, що був на вулиці Василишина і ситуацію знає.
«Це невеличка вулиця, але там багато різних торгових баз, і транспорт її зруйнував. Ми постараємося щось зробити», – запевнив М.Смушак, але одразу ж додав: «Там треба робити капітальний ремонт, необхідно декілька мільйонів грив ... Читати далі »

Переглядів: 592 | Додав: bond | Дата: 02.10.2014 | Коментарі (0)

Майданчикова лихоманка
Івано-Франківськ – славне  європейське місто зі своєю історією, архітектурою, пам’ятками, культурою. Одним з таких історичних місць є площа Міцкевича, яка була облаштована ще в 1830 році. А в 1898 році до 100-річчя від дня народження польського поета Адама Міцкевича на цій площі було встановлено пам’ятник. З тих давніх часів площа стала місцем відпочинку городян, де збиралися поважні пані та пани, вели бесіди, грали в шахи і просто милувалися своїм містом.
І ось минуло майже 200 років і площа стала каменем наруги.  Вже декілька місяців розгортаються пристрасті навколо згаданої площі стосовно розміщення на ній дитячого майданчика. Одним словом, площа Міцкевича перетворилася на «пісочницю». Молоді мами гуляють зі своїми дітьми, не звертаючи уваги на те, що ті творять: рвуть квіти, жбурляют ... Читати далі »

Переглядів: 671 | Додав: bond | Дата: 02.10.2014 | Коментарі (0)

Ірина Волинська:
«Виживаємо тільки на ентузіазмі та мріях»
Восени батьки з новими силами беруться за розвиток, виховання  і навчання своїх дітей. Більшає у нашому місті  різноманітних приватних шкіл та студій, де дитина може танцювати, малювати і співати, проте не завжди ці заняття є «по кишені» турботливих батьків. Міський Центр дитячої та юнацької творчості на сьогодні єдиний найбільший в місті за кількістю вихованців позашкільний навчально-виховний заклад комунальної власності, що надає додаткову освіту у художньо-естетичному напрямі. Про роботу, проблеми, мрії та настрої перед початком навчального року говоритимемо з Іриною Волинською, директором МЦДЮТ.
– Пані Ірино, більшість батьків думають, що Центр дитячої та юнацької творчості це тільки примі ... Читати далі »

Переглядів: 739 | Додав: bond | Дата: 02.10.2014 | Коментарі (0)

Рак молочної залози – найчастіша форма злоякісних пухлин у жінок
Вона складає близько 19% від усіх злоякісних пухлин. Імовірність виникнення раку збільшується з віком прямо пропорційно, приблизно 4% хворих складають жінки молодші 30 років. Найбільша смертність від нього зазвичай у віці 40-50 років. У чоловіків рак грудної залози спостерігається дуже рідко.
 Фактори ризику: менопауза у віці старше 50 років; відсутність пологів або перші пологи у віці старше 30 років (захворюваність в 3 рази частіша); сімейний анамнез, що свідчить про рак молочної залози в матері, сестри (в 2 рази частіша) чи їх обох (в 6 разів частіша); фіброзно-кістозна мастопатія (в 3-5 разів частіша).

Клініка
Клінічна картина раку молочної залози характеризується в першу чергу появою пухлинного вузла або ущільнення з нечіткими межами в мол ... Читати далі »

Переглядів: 613 | Додав: bond | Дата: 02.10.2014 | Коментарі (0)

Старт – на межі зриву
Цієї неділі повинен розпочатися чемпіонат України з баскетболу за участю одинадцяти клубів. Однак певності, що турнір стартуватиме у заплановані терміни, наразі немає. Причина – відсутність фінансових гарантій з боку п’яти його учасників.
Обов’язковий внесок (по 50 000 грн.) за участь у змаганнях не перерахували клуби з так званого «приватівського» пулу - «Дніпро-Азот», «Говерла», «Політехніка-Галичина», БК «Одеса» і «Ферро-ЗНТУ». Тривожний сигнал про грядущі проблеми пролунав минулого тижня, коли низка клубів не змогла прибути на передсезонні турніри. Зокрема, львівська «Політехніка» відмовилася від участі у «Кубку «Говерли» в Івано-Франківську. І саме поєдинком з львів’янами «Говерла» ... Читати далі »

Переглядів: 584 | Додав: bond | Дата: 02.10.2014 | Коментарі (0)

Трасу виміряно!
Минулої неділі в Івано-Франківську відбулося попереднє вимірювання траси, на якій у 2015 році проводитиметься Кубок Європи зі спортивної ходьби, а менше ніж за місяць відбудеться чемпіонат України зі спортивної ходьби на 50 км та Кубок «Вечірній Івано-Франківськ».
Трасу вимірювали представник IAAF та AIMS Тадеуш Джєконскі з Польщі, а також представники національної федерації Іоланта Хропач і Юрій Кострицький. Обоє нещодавно пройшли навчання на курсах вимірювачів трас Асоціації міжнародних марафонів і пробігів (AIMS), яке проводилося у її штаб-квартирі в Афінах. Цікаво, що одним з інструкторів навчань був саме Джєконскі.
Зауважимо, що Тадеуш Джєконскі вважається одним з найкращих майстрів своєї справи у світі. Стаж його роботи нараховує вже 27 років. Він, зокрема, вимірював дистанції для марафонців перед минулорічним ... Читати далі »

Переглядів: 631 | Додав: bond | Дата: 02.10.2014 | Коментарі (0)

Українці зимуватимуть по-новому
Судячи з усього, опалювальний сезон в державі проходитиме в екстремальних умовах. Збільшивши тарифи на житлово-комунальні послуги та енергоносії, уряд вимагає скорочення споживання газу та електроенергії, перегляду температурного режиму роботи котелень та міркує над тим, щоб опалювальний сезон почати пізніше, а завершити швидше. То ж до чого готуватися іванофранківцям? Коли у їхніх квартирах з’явиться тепло і гаряча вода та скільки за це доведеться платити?
Чи готові місцеві теплоенергетики до викликів нового опалювального сезону і зменшення споживання блакитного палива? Про це ми розмовляємо з директором державного міського підприємства «Івано-Франківськтепло-комуненерго» Василем Рущаком.


– &n ... Читати далі »

Переглядів: 1033 | Додав: bond | Дата: 25.09.2014 | Коментарі (0)

До сучасної педіатрії — в оновленому відділенні
Понад 4 тисячі юних франківців з Позитрону та Каскаду відвідуватимуть відремонтоване педіатричне відділення.
 На вулиці Стуса завершився капітальний ремонт педіатричного відділення №4, якого заклад не бачив вже майже 30 років. Тож цьогорічне літо для працівників відділення справді виявилося гарячим — адже за згаданою адресою й справді кипіла робота. Для комфорту діток та працюючих тут лікарів замінили фактично усе. Став сучасним і надійним дах, система опалення, заміні підлягли вікна, двері і навіть підлога. Замість старих, подекуди радянських меблів та медичного устаткування, на заміну прийшли нові аналоги. Також, тішиться завідуюча педіатричним відділенням Ніна Коробенюк, замінені електричні мережі та оновлений фасад поліклініки.
"Надії на ремонт цього відділення у мешканц ... Читати далі »

Переглядів: 653 | Додав: bond | Дата: 25.09.2014 | Коментарі (0)

Хрестик за Україну
Упродовж двох днів мешканці та гості Івано-Франківська вишивали мапу нашої держави. Культурно-мистецька акція «Україна – разом» розпочалася у Вінниці і продовжує мандрувати містами країни.
На Прикарпаття вишивана карта України прибула з Маріуполя. Ця подія викликала неабияке зацікавлення серед знаних у місті жінок-вишивальниць. До речі, свої хрестики за Україну ставили на полотні не тільки жінки, а й чоловіки. Ескіз вишивки створено з використанням символіки областей України та Меджлісу кримсько-татарського народу. Організатори заходу зійшлись на думці: така народна справа згуртує українців.
Про згуртованість свідчить і той факт, що франківські вишивальниці взялися оздоблювати не тільки свою область. «Я дізналася про цю акцію із соціальних мереж. Оскільки я люблю вишивати, то погодилася взяти участь. ... Читати далі »

Переглядів: 611 | Додав: bond | Дата: 25.09.2014 | Коментарі (0)

Благодійників перевірять
Міський голова Івано-Франківська Віктор Анушкевичус доручив керівництву міськвідділу внутрішніх справ та управління внутрішньої політики міськвиконкому перевірити діяльність різноманітних благодійних фондів, які збирають кошти на допомогу армії.
За словами мера, мешканці міста почали скаржитися міській владі на засилля на вулицях обласного центру різноманітних благодійників, які начебто збирають гроші на армію, а потім невідомо куди їх витрачають.
«Кожен день в мене заявки від нових благодійників. Якщо раніше на перехрестях збирали гроші цигани, інваліди на милицях, то тепер люди скаржаться на благодійні фонди. Треба перевірити, чи витрачають вони зібрані кошти за призначенням. Бо є  інформація, що під маркою збору коштів для армії, дехто просто наживається», — сказав В.Анушкевичус.

< ... Читати далі »

Переглядів: 746 | Додав: bond | Дата: 25.09.2014 | Коментарі (0)

« 1 2 3 4 5 ... 395 396 »