П`ятниця, 29.03.2024, 03:48
Вітаю Вас Гість | RSS
Форма входу
Пошук
Календар
«  Березень 2024  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Архів записів
Міні-чат
Друзі сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » Архів матеріалів
Діагноз «розумова відсталість» в Україні щороку отримують приблизно 15 тисяч дітей. Минулого року з ініціативи міської ради в Івано-Франківську  утворено спеціалізовану службу соціально-психологічної реабілітації дітей та молоді з функціональними обмеженнями «Дивосвіт». Сьогодні тут навчаються майже 30 дітей-інвалідів. З нагоди Міжнародного дня інвалідів міський Центр соціальних служб для сім’ї  та молоді провів восьмий міський фестиваль творчості дітей та молоді з функціональними обмеженнями під символічною назвою «Повір у себе».


У рамках фестивалю відбулась виставка робіт вихованців «Дивосвіту», на якій маленькі автори дивували відвідувачів шедеврами прикладного мистецтва. Вишивка хрестиком та бісером, вироби зі шкіри, скла, дерева, тканини, картини, екібани, аплікації… Оглядаючи ці дивовижні речі, навіть не віриться, що їх виготовили діти з функціональними обмеженнями. А коли вони прочитали зі сцени спільну молитву «Ангеле мій», присутні уже не мог ... Читати далі »
Переглядів: 1238 | Додав: bond | Дата: 11.12.2009 | Коментарі (0)

Колона школярів та громадськості міста із символічними пшеничними колосками, сотні запалених свічок і на кілька хвилин притихле місто… Так у Івано-Франківську 28 листопада відбулось вшанування пам’яті жертв Голодомору. Свідомі мешканці міста зібрались на Вічевому майдані, щоб у рамках загальноукраїнської акції «Засвіти свічку» запалити свічки і загальною хвилиною мовчання вшанувати усіх українців, які загинули в роки Голодомору.

Під час вшанування пам’яті жертв Голодомору відбулось пряме включення подібних заходів зі столиці України за участю Президента України Віктора Ющенка. Згодом скорботною ходою мешканці обласного центру разом із першими керівниками області та міста рушили до Меморіального скверу. У вшануванні пам’яті жертв Голодомору взяли участь міський голова Івано-Франківська Віктор Анушкевичус, голова ОДА Микола Палійчук, голова обласної ради Ігор Олійник, керівник апарату ОДА Олег Коржак. Біля символічного хреста пам’яті же ... Читати далі »
Переглядів: 1179 | Додав: bond | Дата: 03.12.2009 | Коментарі (0)

Мальовниче село Тишківці Городенківського району, що на Івано-Франківщині, за весь час свого існування  виховало сотні справжніх захисників Вітчизни. Для матерів, сестер та коханих юнаки, які одягали військовий однострій, завжди були уособленням сили, мужності та справедливості. Таке відношення до військових існує й сьогодні! В цьому переконаний наш співрозмовник полковник Богдан Васильович Петруняк, який теж родом з села Тишківці.
Зараз він служить на посаді заступника командира 13-го армійського корпусу Сухопутних військ Збройних сил України з виховної та соціально-психологічної роботи. Свій військовий шлях він починав з солдата строкової служби в Чехословаччині. Як і більшість підлітків, у радянські часи мріяв бути військовим. Ця мрія здійснилась, коли юнак вступив до Львівського вищого військово-політичного училища.


Офіцерська служба завжди була нелегкою. Служити доводилось у різних умовах – на Далекому Сході, де температура повітря складала мінус 54 ... Читати далі »
Переглядів: 1269 | Додав: bond | Дата: 03.12.2009 | Коментарі (0)

Минулої неділі в івано-франківському костелі Царя Христа відбувся 17-й творчий концерт відомого органіста Сергія Слижука «Припадаю до тебе, мій Христе». Сам органіст каже, що це символічний концерт, адже разом із 17-річчям творчої діяльності було вшановано 20-річчя відновлення костелу. В магії чисел навколо пана Сергія є ще деякі. Споруда костелу постала сімдесят років тому, а його улюблений музичний інструмент (орган) також відзначає своє 70-ліття. Проте він звучить як новий, добре відшліфований інструмент. На концертах пана Сергія завжди людно.

Ось і цього разу до костелу завітали шанувальники творчості єдиного в області органіста. Про унікальність інструмента, котрий любить слухати Бог, ми розмовляли із паном Сергієм під час однієї із репетицій. Для початку він заграв свій улюблений твір із репертуару Баха, а вже потім, надихнувшись музикою, повів нас у світ органної музики.
На концерті Сергій Слижук виступав як композитор, вокаліст та органіст. А& ... Читати далі »
Переглядів: 2084 | Додав: bond | Дата: 26.11.2009 | Коментарі (1)

З 1 січня 2010 року набуває  чинності Закон України "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України з питань соціального захисту багатодітних сімей”, відповідно до якого внесено зміни до Закону України "Про охорону дитинства”, згідно з яким передбачено надання багатодітним сім’ям пільг з оплати житлово-комунальних послуг (50-відсоткова знижка в межах норм, передбачених чинним законодавством), палива, абонентної плати за користування телефоном (50 відсотків від затверджених тарифів), а дітям з багатодітних сімей – безплатного проїзду у міському та приміському транспорті.
Відповідно до Закону України "Про охорону дитинства” багатодітна сім’я – це сім’я, що складається з батьків (одного з батьків) і трьох та більше дітей. Дитина – особа віком до 18 років (повноліття).
Відповідно до положення про Єдиний державний автоматизований реєстр осіб, які мають право на пільги, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 29.01.2003 року №117, для включенн ... Читати далі »
Переглядів: 1276 | Додав: bond | Дата: 26.11.2009 | Коментарі (0)

Протягом першої половини листопада медикам довелося попрацювати в режимі нон-стоп. У розклад їхньої праці внесли корективи віруси грипу, котрі спричинили спалах епідемії. В такий неспокійний час чи не найбільша відповідальність лягла на плечі людей у білих халатах. Особливо це стосується лікарів станції швидкої допомоги. Почувши прохання про допомогу, вони негайно виїжджають за місцем виклику.
У час спалаху епідемії фельдшери найчастіше наражалися на небезпеку. Під час безпосереднього контакту із хворими вони мали всі шанси захворіти. Ми стали свідками того, що подекуди медики помирали від вірусних інфекцій. Більшість із них потребують відновлення сил та зміцнення імунітету. Саме тому на допомогу працівникам станції швидкої та невідкладної медичної допомоги прийшла компанія «Данон». Кожен працівник станції отримав «Актімель» для зміцнення імунної системи в рамках програми «Актімель» поспішає на допомогу».
Про потребу в підтримці імунітету говорить головний лікар ста ... Читати далі »
Переглядів: 1175 | Додав: bond | Дата: 26.11.2009 | Коментарі (0)

На цей час вагомого значення набула категорія справ про визнання нечинними рішень ДПІ в м.Івано-Франківську про застосування штрафних (фінансових ) санкцій за позовами ТзОВ «Ігросвіт», оскільки позивач вважає, що податковим органом такі рішення виносились з порушенням п.1 ст.3 Закону України «Про застосування РРО в сфері торгівлі, громадського харчування та послуг».

Позиція податкового органу полягає в тому, що суб’єкти господарювання, що надавали послуги у сфері грального бізнесу, зобов’язані були застосовувати гральні автомати, що виконували б фіскальні функції та містили би реєстратори розрахункових операцій, як того вимагало на той час чинне законодавство, зокрема постанова Кабінету Міністрів України № 199 від 18.02.2002 р. та рішення Державної комісії з питань впровадження електронних систем і засобів контролю та управління товарним і грошовим обігом від 27.06.02 р. за № 13.
Не менш важливим є і те, що на сьогодні позиція суду збігається з позицією податк ... Читати далі »
Переглядів: 1216 | Додав: bond | Дата: 17.11.2009 | Коментарі (0)

Підбиваючи своєрідний проміжний підсумок, серед позитиву Микола Олексійович відзначив те, що місто увійшло в епідемію з теплом і водою. Але передовсім треба думати про матеріально-технічне забезпечення лікарень. «Якщо лікарні і мали якийсь запас (очевидно, ліків), то він був невеликий», — зауважив пан Недоступ. Найгірше ж, за його словами, те, що «місто увійшло в епідемію без тих людей, які мали б бути щеплені».
— Документи й інструкції у нас були, але такого ніхто не чекав, — зізнався головний державний санітарний лікар обласного центру. – Стільки хворих на пневмонію ще не було. Щодо організаційних заходів, то ми зробили все належне. Санстанція працює без вихідних. Лікувальним і соціальним закладам для проведення дезінфекції ми видали 500 кілограм хлорактиву. І ще є запас. Ми були у тролейбусному парку на випуску тролейбусів. Так, тролейбуси там миють. Там порядок. Були у «Водоекотехпромі». Там теж порядок. Це правда. Взагалі, все залежить від першого керівника. ... Читати далі »
Переглядів: 1164 | Додав: vovak | Дата: 12.11.2009 | Коментарі (0)

Міський голова Віктор Анушкевичус доручив начальникові відділу транспорту і зв’язку Ігореві Гнатіву  провести обстеження пасажиропотоків і з’ясувати доцільність відкриття такого маршруту. «Там у нас взагалі є проблема з транспортним сполученням вулиць Максимовича і Богдана Хмельницького. Є багато звернень. Опрацюйте це питання і подайте свої пропозиції», — сказав міський голова.
Наш кор.
Переглядів: 1279 | Додав: vovak | Дата: 12.11.2009 | Коментарі (1)

« 1 2 ... 394 395 396