Четвер, 28.03.2024, 16:39
Вітаю Вас Гість | RSS
Форма входу
Пошук
Календар
«  Березень 2024  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Архів записів
Міні-чат
Друзі сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » Архів матеріалів

Благодійників перевірять
Міський голова Івано-Франківська Віктор Анушкевичус доручив керівництву міськвідділу внутрішніх справ та управління внутрішньої політики міськвиконкому перевірити діяльність різноманітних благодійних фондів, які збирають кошти на допомогу армії.
За словами мера, мешканці міста почали скаржитися міській владі на засилля на вулицях обласного центру різноманітних благодійників, які начебто збирають гроші на армію, а потім невідомо куди їх витрачають.
«Кожен день в мене заявки від нових благодійників. Якщо раніше на перехрестях збирали гроші цигани, інваліди на милицях, то тепер люди скаржаться на благодійні фонди. Треба перевірити, чи витрачають вони зібрані кошти за призначенням. Бо є  інформація, що під маркою збору коштів для армії, дехто просто наживається», — сказав В.Анушкевичус.

< ... Читати далі »

Переглядів: 639 | Додав: bond | Дата: 25.09.2014 | Коментарі (0)

«Подаруй дитині радість читання!»
З 1 жовтня по 20 грудня 2014 року Укрпошта організовує Всеукраїнську акцію з доброчинної передплати «Подаруй дитині радість читання!», закликаючи всіх небайдужих до проблеми соціального сирітства в Україні долучитися до добродійності.
Акція, що відбуватиметься в рамках передплатної кампанії на 2015 рік, має на меті привернути увагу громадськості до проблем дітей-сиріт в Україні та дітей, позбавлених батьківського піклування, а також надати вихованцям дитячих соціальних закладів можливість читати різні періодичні друковані газети і журнали.   
Зробити добру справу може кожен бажаючий. Достатньо завітати до відділення Укрпошти та оформити передплату для будь-якого соціального закладу України на вітчизняні видання дитячої або юнацької тематики. Інформацію щодо дитячих закладів в ... Читати далі »

Переглядів: 561 | Додав: bond | Дата: 25.09.2014 | Коментарі (0)

Додаток до рішення 45 сесії міської ради
від 19.06.2014 р.  № 1443-45

ПОЛОЖЕННЯ
про оренду приміщень, що є об’єктом спільної власності в житлових будинках м. Івано-Франківська

1.    Загальні засади
1.1    Положення про оренду приміщень, що є об’єктом спільної власності в житлових будинках м. Івано-Франківська (надалі – Положення) розроблене з метою впорядкування порядку передачі в строкове платне використання об’єктів спільної власності, розташованих в житлових будинках, які перебувають в управлінні КП «Єдиний розрахунковий центр» та КП «Дирекція замовника».
1.2    Положення розроблене відповідно до Цивільного кодексу України, Законів України «Про приватизацію державного житлового фонду», рішень Конституційного суду Україн ... Читати далі »

Переглядів: 837 | Додав: bond | Дата: 25.09.2014 | Коментарі (0)

Сховищ на всіх не вистачить
У Івано-Франківську оприлюднять адреси і нанесуть на карту міста місця розташування бомбосховищ і протирадіаційних укриттів.
Відповідне доручення дав міський голова Віктор Анушкевичус. Він каже, що люди мають знати, де поблизу їхніх помешкань є захисні споруди, щоб у разі загрози ними скористатися.
Як повідомив начальник управління з питань надзвичайних ситуацій та цивільного захисту населення Івано-Франківського міськвиконкому Юрій Щочкін, у місті загалом налічується 57 захисних споруд, розрахованих на перебування 27,4 тисячі осіб. Це 50 бомбосховищ на 26,3 тис. осіб і сім протирадіаційних укриттів на тисячу сімдесят п’ять осіб.
Усі вони перебувають на балансі промислових підприємств, які мали б утримувати їх у належному стані. Однак придатними до використання є лише 32 захисні споруди, які зможуть вміс ... Читати далі »

Переглядів: 771 | Додав: bond | Дата: 25.09.2014 | Коментарі (0)

Володимир ОЛІЙНИК, депутат обласної ради
Шанс для нових політиків і чергове розчарування для романтиків
Хтось «душу й тіло» готовий покласти за Україну, а для когось сьогодення – це переділ влади. Щоб в цьому переконатися, відвідайте органи влади і виведіть відсоток тих, хто в найвизначальніший час був на Майдані у Києві і згодом з’явився у нових командах. Аналогічне порівняння можна зробити й на прикладі бюджету: значні кошти виділяються на все, окрім молоді, яка й робила революцію, яка ціною власного життя і здоров’я захищає незалежність і суверенітет України.
Короткий термін виборів – на руку багатим і в жодному випадку не вигідний патріотам. Пояснення дуже просте: можна бути надзвичайно прекрасним за усіма критеріями кандидатом, ... Читати далі »

Переглядів: 677 | Додав: bond | Дата: 25.09.2014 | Коментарі (0)

Право знати
Громада Івано-Франківська хоче знати, над чим працює міська влада, і стурбована тим, що у публічному доступі немає проектів рішень міськвиконкому, адже саме цей колегіальний орган виконавчої гілки влади зазвичай першим ухвалює доленосні для міста рішення, лише частину з яких потім виносять на розгляд і затвердження міською радою.
Як пояснив керуючий справами міськвиконкому Андрій Лис, зараз для ознайомлення громадськості передовсім оприлюднюються проекти регуляторних актів, які повинні проходити обов’язкову процедуру громадських слухань. Інші проекти рішень, які готують структурні підрозділи міськвиконкому, за тиждень до чергового його засідання подаються у протокольну частину, яка розсилає їх для ознайомлення членам міськвиконкому та депутатам міської ради, які цього бажають.
Водночас А. Лис погодився, що є такі проекти ріше ... Читати далі »

Переглядів: 538 | Додав: bond | Дата: 25.09.2014 | Коментарі (0)

Ремонт доріг завершать за будь-якої погоди?
Коли почалась по-справжньому осіння погода – похолодало і задощило, в Івано-Франківську пожвавились ремонти доріг. Уже розпочаті роботи  планують завершити ще до зими.
Нещодавно підрядники розпочали капітальні ремонти одразу кількох потенційно важливих транспортних магістралей – вулиць Сагайдачного, Деповської та Кардинала Йосипа Сліпого, які десятиліттями перебували у занедбаному стані і фактично були непридатними для руху транспорту, хоча мали б виконувати функцію внутрішньої об’їзної дороги.
Як повідомив головний інженер міського управління капітального будівництва Микола Халак, раніше розпочати ремонти цих вулиць не могли через відсутність фінансування. А зараз фінансування наче налагодилось. Міський голова Віктор Анушкевичус каже, що Держказначейство кошти виділяє і обіцяє ... Читати далі »

Переглядів: 812 | Додав: bond | Дата: 25.09.2014 | Коментарі (0)

Петро Шкутяк іде в нардепи
«Айдарівець», щойно оговтавшись після поранення в зоні АТО, побореться  за парламентський мандат на окрузі з центром в Івано-Франківську


Про свій намір спробувати сили на найближчих виборах до Верховної Ради Петро Шкутяк оголосив на прес-конференції цього тижня. Політик повідомив, що балотуватиметься на 83-му виборчому окрузі як самовисуванець, водночас заручившись підтримкою партії «Сила людей».  
«Я офіційно заявляю про те, що кандидую в парламент по округу від мого рідного міста Івано-Франківська, – повідомив Петро Шкутяк. – Причина такого мого рішення – відчуття обов’я ... Читати далі »

Переглядів: 710 | Додав: bond | Дата: 25.09.2014 | Коментарі (0)

«Дорожня карта» для нардепів – щоб не заблукали
Івано-франківських кандидатів у народні депутати схиляли до впровадження реформ  та пропонували підтримати «дорожню карту» для нового парламенту


Громадський рух «Чесно» спільно з  ініціативою Реанімаційний пакет реформ у рамках національного туру презентували в Івано-Франківську «Дорожню карту реформ» для майбутньої Верховної Ради. Галузеві експерти представили покрокові плани впровадження прогресивних реформ у найважливіших галузях, яких, на їхній погляд, можна досягти шляхом зміни державного законодавства. За «круглий стіл» на анонсовану тематику покликали експертів, представників політичних партій та кандидатів у народні депутати у мажоритарних округах Івано-Франківської облас ... Читати далі »

Переглядів: 590 | Додав: bond | Дата: 25.09.2014 | Коментарі (0)

Франківські студенти постмайдану
стали більш свідомими та відповідальними, водночас щільніше «зав’язаними» на політику
Студенти, з рук яких минулої осені випурхнула «перша ластівка» революції в країні, нині, майже рік потому, нарешті отримали винагороду за свою рішучість – у вигляді урядової реформи.  Новий Закон «Про вищу освіту», що набув чинності на початку вересня, нарешті запустив у дію найпомітніше, якщо не єдине, системне нововведення в пореволюційній Україні. Чи задоволені цими змінами самі власники студентських квитків? Чи вбачають поступ у розроблених Кабміном та затверджених Верховною Радою рядках? Врешті, як змінила – полегшила чи обтяжила – їхні життя та насущні проблеми активна участь в державній  революції? З наміром з’я ... Читати далі »

Переглядів: 807 | Додав: bond | Дата: 25.09.2014 | Коментарі (0)

« 1 2 3 4 5 6 ... 395 396 »