Субота, 20.04.2024, 09:10
Вітаю Вас Гість | RSS
Форма входу
Пошук
Календар
«  Квітень 2024  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Архів записів
Міні-чат
Друзі сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » Архів матеріалів

Прикарпатський соловейко
70 років тому, в перший день жовтня, у калуській родині Юрія й Анастасії Сливоцьких з’явилися на світ двійнята: хлопчик і дівчинка. Син став знаменитим: в Україні і за її межами добре відоме ім’я співака і педагога, заслуженого діяча мистецтв України, професора Михайла Сливоцького.
Пік його творчого злету припав на 70-80-ті роки. Голос співака звучав у залах Києва і Москви, Прибалтики і Далекого Сходу, Америки й Австралії, Африки і Західної Європи. Прикарпатський соловейко зворушував українською піснею серця мільйонів людей, демонструючи талант винятковий, щедрий, одержимий. Михайло Сливоцький не просто скористався своїм самобутнім голосом, а дошукувався свого світобачення, своїх настроїв і почувань, прагнув витворити щось нове і зворушливе, гідне духовного спожитку сучасників. Скільки душевного, чистого і осяйно ... Читати далі »

Переглядів: 629 | Додав: bond | Дата: 25.09.2014 | Коментарі (0)

В Івано-Франківську провели люстрацію
На камерній сцені облмуздрамтеатру відбулася прем’єра вистави «Кастинг, або Хто хотів люстрації»
До цієї прем’єри у театрі готувалися впродовж усього року, відколи назріла ідея самої вистави, але завжди вона була не на часі, розповідають творці «Кастингу». Зрештою, саме тепер, на їхню думку, прем’єра є найбільш доречною, оскільки вона побачила світ напередодні виборів.
Лицедії драмтеатру пропонують своє бачення люстрації і запрошують глядача поринути у світ реальних провокацій. Саме так називають своє дітище режисер вистави «Кастинг, або Хто хотів люстрації?» Андрій Кирильчук та директор театру Ростислав Держипільський.
«Мистецтво повинно провокувати, тоді воно живе, – зауважує Рост ... Читати далі »

Переглядів: 713 | Додав: bond | Дата: 25.09.2014 | Коментарі (0)

В Івано-Франківську провели люстрацію
На камерній сцені облмуздрамтеатру відбулася прем’єра вистави «Кастинг, або Хто хотів люстрації»
До цієї прем’єри у театрі готувалися впродовж усього року, відколи назріла ідея самої вистави, але завжди вона була не на часі, розповідають творці «Кастингу». Зрештою, саме тепер, на їхню думку, прем’єра є найбільш доречною, оскільки вона побачила світ напередодні виборів.
Лицедії драмтеатру пропонують своє бачення люстрації і запрошують глядача поринути у світ реальних провокацій. Саме так називають своє дітище режисер вистави «Кастинг, або Хто хотів люстрації?» Андрій Кирильчук та директор театру Ростислав Держипільський.
«Мистецтво повинно провокувати, тоді воно живе, – зауважує Рост ... Читати далі »

Переглядів: 679 | Додав: bond | Дата: 25.09.2014 | Коментарі (0)

Стара слава нову любить
Спортивні об’єкти краю мало відповідають вимогам сьогодення


ТО ВГОРУ, ТО ВНИЗ
Останнім часом Івано-Франківщина практично без упину «готувалася» до масштабних спортивних подій. Євро-2012, Євробаскет-2015, Олімпіада-2022… Ніщо не могло пройти повз нас. У високих кабінетах проводилися наради. Складалися плани… Те, що в області практично відсутні об’єкти, які хоч би мінімально відповідали рівню наших зазіхань, чиновників зовсім не бентежило. «ЗК» спробував з’ясувати, скільки спортивних арен краю сьогодні здатні прийняти бодай змагання національного рівня. Підсумки виявилися невтішними…


Майже вся спортивна інфраструктура дісталася нам у спадок з радянських часів. ... Читати далі »

Переглядів: 666 | Додав: bond | Дата: 25.09.2014 | Коментарі (0)

Здоров’я і хвороби старого Станиславова
Вже неодноразово наше місто займало провідні місця у рейтингу найкомфортніших міст України. І не в останню чергу завдяки розвинутій медичній інфраструктурі. Виявляється, медицина Івано-Франківська має давні й гідні традиції. Лікарі та медичні заклади старого Станиславова надавали допомогу на досить високому, як на той час, рівні. Та й мешканці міста могли похвалитися міцним здоров’ям. Принаймні таке враження складається, коли вивчаєш місцеву пресу сторічної давності.


«Здорове» місто
«Станиславів належить до найздоровіших міст не лише Галичини, а й інших регіонів» – читаємо статистичні дані захворюваності й смертності за 1903 р. За своїми показниками здоров’я населення й низької смертності Станиславів випереджав такі міста, як Львів ... Читати далі »

Переглядів: 808 | Додав: bond | Дата: 25.09.2014 | Коментарі (0)

Код на бойкот
Франківці оминають російську продукцію на прилавках супермаркетів. Але не всю  


До оголошеного в березні бойкоту російських товарів франківці підійшли з ентузіазмом, відтоді купуючи продукцію, виготовлену на теренах агресора, в 8-10 разів рідше, ніж колись. На «зуб» патріотичних покупців, що весь цей час не лінувались вертіти магазинний крам в руках у пошуках вказаної  країни-виробника перш ніж поставити його до корзинки, потрапляли здебільшого кава, чаї, улюблені жуйки та шоколадні батончики, корми для домашніх тварин. До російських порошків, косметики, засобів гігієни рівень споживацького спротиву менший. 50% пропозиції цих товарів на франківському ринку з штрих-кодом «46», і замінити їх відпов ... Читати далі »

Переглядів: 773 | Додав: bond | Дата: 18.09.2014 | Коментарі (0)

Андрій Троценко:
«Голова ОДА – це президент, тільки в межах області»
Публічно визнати, що область від його звільнення з посади голови ОДА виграє, може далеко не кожен. Потрібно бути сильною особистістю, без амбітного «влада заради влади». Андрій Троценко зміг. Чому склалися такі обставини, і з чим доведеться зіштовхнутися новому керівнику області – в ексклюзивному інтерв’ю екс-голови ОДА Андрія Троценка «Західному кур’єру».


– Перше запитання з елементом жарту. В нинішній складний перехідний час скільки «виставили», щоб передати Олегу Гончаруку «колоду» губернаторства?
– Не «викладав» жодної копійки, коли ішов на ... Читати далі »

Переглядів: 699 | Додав: bond | Дата: 18.09.2014 | Коментарі (0)

Офіційно представлений
Олега Гончарука публічно відрекомендували на посаді голови ОДА


Кадровий указ Президента від 9 вересня 2014 року про призначення Олега Гончарука головою ІФОДА зачитав перший заступник глави Адміністрації Президента України Геннадій Зубко. Попутно він озвучив проблеми регіону, на яких новопризначеному керівнику слід максимально зосередити зусилля.
«Це питання доріг, виплати заробітної плати, питання лісу та надр, – зазначив Геннадій Зубко. – Найбільше звернень, які надходять в АП з Івано-Франківщини, це якраз питання роботи і виплати заробітної плати. І ще як можна експортувати кругляк з області, практично його не обробляючи? Це питання номер один, яке треба піднімати на державному рі ... Читати далі »

Переглядів: 870 | Додав: bond | Дата: 18.09.2014 | Коментарі (0)

Вода без газу
Комунальне підприємство «Івано-Франківськводоекотехпром» завершує підготовку до роботи в осінньо-зимовий період, закуповує нові техніку і матеріали та відмовляється від використання газу для технологічних потреб.
Про це повідомив генеральний директор «Водоекотехпрому» Микола Саєвич. За його словами, заходи з підготовки до роботи в осінньо-зимовий період 2014-15 років підприємство здійснює згідно з планом, а також виконує й додаткові необхідні роботи.
Практично ще залишилося почистити два резервуари води у мікрорайоні «Каскад». Під час робіт водопостачання мікрорайону не припинятиметься, тож його мешканцям турбуватися і робити запаси води не варто.
Керівник «Водоекотехпрому» також поінформував, що підприємство має достатній запас коагулянту для очищеня води, за кредитні кошти С ... Читати далі »

Переглядів: 595 | Додав: bond | Дата: 18.09.2014 | Коментарі (0)

Довгоочікуване оновлення двору


Мешканці семи будинків на вулиці Молодіжній цими вихідними нарешті отримали сучасне подвір'я. Брукування пішохідних доріжок, асфальтування міжбудинкових проїздів та інші роботи, які вдалося провести поблизу будинків №№ 40, 42, 44, 46, 48, 50, 56 – спільна заслуга депутатів Івано-Франківської міської ради та мешканців.
 Впорядкування території за цією адресою стало можливим завдяки прийнятій у минулому році програмі, яку ініціювали депутати фракції ВО «Свобода». Завдяки їй вдалося навести лад у вже понад 15-ти дворах. Ну а даний двір – чи не найбільший на сьогодні, де проведено комплексний благоустрій. Жителі не приховували щирої радості з цього приводу, адже відтепер пройтися по нововстановлених доріжках – ... Читати далі »

Переглядів: 693 | Додав: bond | Дата: 18.09.2014 | Коментарі (0)

« 1 2 3 4 5 6 7 ... 395 396 »