Четвер, 25.04.2024, 15:46
Вітаю Вас Гість | RSS
Форма входу
Пошук
Календар
«  Січень 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031
Архів записів
Міні-чат
Друзі сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2014 » Січень » 23 » Запитуйте – відповідаємо
11:27
Запитуйте – відповідаємо
Про нові тарифи на тепло для бюджетних установ та інших споживачів (крім населення)

Згідно з постановою Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сфері комунальних послуг, з 01.01.2014 року для бюджетних установ та інших споживачів (крім населення), які є споживачами ТОВ «Станіславська теплоенергетична компанія», запроваджено нові рівні тарифів на теплову енергію, а також затверджено двоставкові тарифи на теплову енергію.
– Що таке двоставковий тариф?
– Двоставковий тариф – це тариф на теплову енергію, який складається з двох складових : умовно-постійної частини – місячної плати за обслуговування одиниці приєднаного теплового навантаження, яка сплачується протягом року, та умовно-змінної частини – плати за одиницю спожитої теплової енергії в опалювальний період.
– Як це працює?
– Принцип двоставкового тарифу простий: сума, яку споживачі мали б сплатити в опалювальний сезон за тепло, розбивається на увесь рік, щоб зменшити фінансове навантаження на споживачів.
Своєю чергою, теплопостачальне підприємство щомісячно протягом року отримує від споживачів плату за приєднане теплове навантаження і має змогу направляти ці кошти на фінансування витрат, пов’язаних з необхідністю підтримання в робочому стані джерел теплової енергії і теплових мереж, здійснення заходів по їх модернізації, а також виплати заробітної плати, сплати податків та обов’язкових платежів. Адже всі ці витрати носять умовно-постійний характер і не залежать від кількості відпущеної теплової енергії.
Що ж стосується умовно-змінної частини двоставкового тарифу, а саме плати за теплову енергію, то вона відшкодовує теплопостачальному підприємству вартість енергоносіїв (природного газу, електроенергії), безпосередньо спожитих для виробництва теплової енергії.
– Навіщо це потрібно?
 – Запровадження двоставкового тарифу здійснюється виключно з метою раціонального розподілу коштів протягом року. Це дозволяє забезпечити фінансову стабільність теплопостачальних підприємств та  створює засади для підвищення якості безперебійного теплопостачання споживачів.

Переглядів: 619 | Додав: bond | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]