П`ятниця, 19.04.2024, 20:47
Вітаю Вас Гість | RSS
Форма входу
Пошук
Календар
«  Жовтень 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031
Архів записів
Міні-чат
Друзі сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2013 » Жовтень » 17 » VOX POPULI
10:30
VOX POPULI
Чи обов’язково потрібно робити дітям щеплення?

Наталія, стиліст:

– Доньці моєї подруги зробили щеплення від коклюшу, невдовзі вони поїхали у справах до Праги. Дитина почала страшенно кашляти, безперестанку. Моя приятелька була вимушена звернутись до лікарів. Там одразу встановили, що це наслідок неправильно проведеної вакцинації або ж неякісної вакцини. Після повернення на Україну мама дитини звернулась до дільничого лікаря з претензіями, але їй просто пояснили: якщо ми визнаємо цей факт, у нас будуть проблеми.

Віра, продавець:

– Думаю, щеплення обов’язково потрібні. Адже це – турбота про здоров’я дітей. У них виробляються антитіла до багатьох видів поширених хвороб, і це захищає дітей у майбутньому.

Алевтина Іванівна, викладач:

– З власного досвіду знаю, що нелегко було влаштувати дитину у садок, оскільки я відмовилась від щеплень. Але я не заперечувала, щоб здати необхідні аналізи і встановити, що хлопчик цілком здоровий і може бути у колективі. Слава Богу, нас прийняли, і ми вже четвертий рік успішно відвідуємо дитсадок. Можу сміливо сказати, що моя дитина майже не хворіє.

Василь, підприємець:

– У цивілізованих країнах це закон і норма. Але там також закон поширюється на правильне проведення щеплень та на правила збереження і транспортування вакцини. У нас же часто закуповують вакцину за рішенням кількох чиновників (боюсь, далеко не без солідних подарунків даним чиновникам від виробника) далеко не найкращу чи неякісну і роблять щеплення дітям нашвидкуруч, без встановлення реального стану здоров’я дитини на даний момент. Тому це дуже небезпечно.

Аліна, медсестра:

– Я медпрацівник, та своїм дітям щеплення робити не дозволяю. Хто колись бачив, щоб у нас перед щепленням дитині зробили загальний аналіз крові? А саме він може показати, чи немає на разі якоїсь хвороби в організмі. А в нас поміряють температуру (це у кращому випадку) – і вперед. А потім ускладнення, а то і летальні наслідки. Я не хочу, щоб мої діти стали жертвами експериментів.

Опитував Тарас ЯКОВИН

Переглядів: 549 | Додав: bond | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]