П`ятниця, 19.04.2024, 13:16
Вітаю Вас Гість | RSS
Форма входу
Пошук
Календар
«  Серпень 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
Архів записів
Міні-чат
Друзі сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2011 » Серпень » 11 » влада
12:14
влада
Рада над судовим свавіллям
5 серпня відбулася позачергова 12-та сесія Івано-Франківської міської ради, яку зініціювала фракція ВО "Свобода". На сесії депутати прийняли звернення щодо протиправного рішення Вищого адміністративного суду України про позбавлення звання Героя України Степана Бандери та Романа Шухевича.

Депутати також підтримали заяву Львівської міської ради щодо політичних репресій. Для цього у сесійній залі була необхідна кількість депутатів – 39, щоправда, під час голосування один голос був проти.
Доповідаючи питання щодо рішення Вищого адміністративного суду, яким позбавлено звання Героя України Степана Бандеру та Романа Шухевича, голова фракції ВО "Свобода" у міській раді Роман Онуфріїв зазначив: "На жаль, місцеве самоврядування сьогодні повинно займатися не тільки господарськими питаннями міста, але й ставати на захист української ідеології, яку центральна влада намагається придушити. Правлячий режим узурпував усі гілки влади, наслідком чого стають подібні нікчемні судові рішення. Ми зобов`язані реагувати на такі політично ганебні рішення, що є черговим українофобським кроком неукраїнської влади", – наголосив "свободівець".
Крім того, Івано-Франківська міська рада підтримала заяву Львівської міської ради щодо політичних репресій в Україні. Відповідну заяву під час сесії зачитав депутат фракції "Батьківщина" Василь Бойчук. Він, зокрема, зазначив, що 20 липня депутати Львівської міської ради прийняли звернення про недопустимість політичних репресій в Україні. "Як найбільший представницький орган в Івано-Франківську, ми зобов'язані їх підтримати. Якщо говорити про звання героя для Степана Бандери та Романа Шухевича, то всі ми пам'ятаємо, як ми реагували на першу таку спробу і присвоювали їм звання почесних громадян нашого міста, – сказав пан Бойчук. – Влада повинна знати, що просто так вона не зможе зламати патріотичні опозиційні сили України".
Нижче наводимо текст звернення та заяви, прийняті Івано-Франківською міською радою.

Президентові України В. Януковичу
Генеральному прокурору України В. Пшонці
Звернення
Івано-Франківської міської ради щодо протиправного рішення
Вищого адмiнiстративного суду України про позбавлення звань
Героїв України Степана Бандери та Романа Шухевича
Ми, депутати Івано-Франківської міської ради, обурені рішенням Вищого адміністративного суду, який залишив у силі рішення Донецького окружного адміністративного та Донецького апеляційного адміністративного судів про визнання незаконними указів Президента України В. Ющенка про присвоєння Степанові Бандерi та Романові Шухевичу звань Героїв України.
Приймаючи це політично ганебне і юридично нікчемне рішення, судді, очевидно,  керувались не правовими аргументами, а вказівками найвищих керівників держави, що є зайвим свідченням узурпації усіх гілок влади, яку послідовно проводить правлячий режим. Наступним кроком цинічної влади, вочевидь, стане позбавлення звань Героїв України Олекси Береста, який підняв прапор  Перемоги  над рейхстагом, репресованого поета Василя Стуса, а також чорнобильських пожежників, які врятували життя тисячам українців, не будучи громадянами України.
Вбачаємо рішення Вищого адміністративного суду України зумисне спланованим заходом напередодні 20-ї річниці Незалежності України – свята, яке влада на чолі з В. Януковичем відверто ігнорує. Саме тому вона синхронно ухвалила рішення про відмову на гідному рівні відзначати День Незалежності і, водночас, через "ручний" суд протиснула рішення про позбавлення звань Героїв України Романа Шухевича та Степана Бандери. Зрозуміло, що ані Незалежність, ані українські націоналісти не входять у плани проросійського курсу теперішнього уряду. Такою поведінкою влада лише підтвердила, що вона є всього лише московською окупаційною адміністрацією, бо лише окупанти борються з національними героями та зневажають Незалежність.
Висловлюючи позицію громади міста, ми, депутати Івано-Франківської міської ради, звертаємося до Президента України В. Януковича та Генерального прокурора України В. Пшонки з вимогою зупинити судове свавілля в державі, облишити спроби чинити протизаконні дії і маніпулювати цінностями героїчного минулого нашої країни та гідно відзначити 20-у річницю Незалежності України.
Переконані, що відверта українофобська політика, результатом якої стають подібні судові рішення, викликають масовий спротив українців, для яких національні герої залишаться героями всупереч будь-яким рішенням влади та судовим вирокам.
Прийнято на позачерговій сесії
Івано-Франківської міської ради
5 серпня 2011 року


З А Я В А
Івано-Франківської міської ради
Ми, депутати Івано-Франківської міської ради, підтримуємо заяву Львівської міської ради від 20.07.2011 року щодо політичних репресій в Україні і висловлюємо своє глибоке занепокоєння та повну незгоду з тими політичними процесами, що відбуваються.
Факти використання правлячим режимом судової гілки влади для боротьби з політичними опонентами, тотальне переслідування представників опозиції стало очевидним стилем діючої центральної влади з метою у будь-який спосіб утриматись при ній на тривалий термін. Його жертвами стають як звичайні громадяни, так і політики, за якими стоять мільйони виборців. І немає значення, кого переслідує влада – учасників податкового майдану чи лідерів провідних опозиційних партій – кожному зрозуміло, що йдеться не про встановлення істини чи покарання винних, а лишень про помсту та знешкодження своїх політичних конкурентів.
Уся країна є свідком жорстокої політичної розправи над одним із лідерів суспільної довіри, головою ВО "Батьківщина" Юлією Тимошенко, депутатами різних рівнів та членами ВО "Свобода", представниками інших опозиційних політичних сил.
Цей судовий процес вже отримав негативну оцінку з боку української та міжнародної громадськості. Сьогодні уряди провідних європейських держав, США, Європарламент, велика кількість впливових міжнародних громадських і політичних організацій у своїх відкритих листах та заявах висловили глибоку стурбованість й занепокоєння з приводу політичного переслідування Юлії Тимошенко та інших опозиційних діячів.
Міжнародна спільнота чітко заявила, що суд над Юлією Тимошенко є ознакою знищення демократії в Україні та встановлення тоталітарного режиму.
Стало зрозумілим, що будь-які апеляції до того, хто організував це судилище є беззмістовними. Тому ми звертаємось до наших колег з усіх місцевих рад України із закликом підтримати звернення Львівської міської ради і голосно задекларувати нашу спільну відданість демократичним принципам і готовність захищати свою громадянську позицію.
І головне, ми звертаємось до всього українського народу із закликом: "Не будьте байдужими!" і "Не бійтеся!". Нас – мільйони, а їх – одиниці. Тому час справедливості настане!
Слава Україні! Героям слава!
Прийнято на позачерговій сесії
Івано-Франківської міської ради
5 серпня 2011 року

Переглядів: 854 | Додав: bond | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]