Середа, 24.04.2024, 17:36
Вітаю Вас Гість | RSS
Форма входу
Пошук
Календар
«  Серпень 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
Архів записів
Міні-чат
Друзі сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2011 » Серпень » 05
З приватної – у комунальну власність
Міська влада ініціює процес передачі світлофорного об'єкта та відтинку дороги, які зараз перебувають на балансі торгового центру "Арсен", у комунальну власність Івано-Франківська, – повідомив заступник міського голови з питань ЖКГ, транспорту і зв'язку Микола Саєвич.
Світлофори передадуть на баланс КП "Міськсвітло", а дорогу – на баланс дорожнього ремонтно-експлуатаційного управління. Попередня домовленість про це вже існує, але остаточно її має погодити Львівська фірма-власник ТЦ "Арсен". В іншому випадку керівництво ТЦ "Арсен" має укласти угоди на обслуговування цих об'єктів з "Міськсвітлом" та ДРЕУ.
Наш кор.
Переглядів: 811 | Додав: bond | Дата: 05.08.2011 | Коментарі (0)

Замість ЖЕО - комунальні округи
"Єдиний розрахунковий центр" як майбутній балансоутримувач житлового фонду міськради здійснив попередній розподіл територій обслуговування дев'яти житлово-експлуатаційних організацій міста на 25 так званих комунальних округів.
За словами директора "ЄРЦ" Вадима Войтика, таким чином центри надання послуг з утримання житла наблизять до споживачів, бо саме на базі комунальних округів діятиме система первинного обслуговування житлового фонду "ЄРЦ". Кожен "округ" матиме в середньому 2-2,5 тисячі квартир і на їх основі формуватимуться лоти на майбутні конкурси на право надання житлово-комунальних послуг й обслуговування житлового фонду міськради.
Наш кор. 
Переглядів: 735 | Додав: bond | Дата: 05.08.2011 | Коментарі (0)

У Кафірістані все спокійно?
У віртуальній країні, що на два тижні розгорнулася на Яворівському полігоні (Львівщина), пройшли найпотужніші в Європі військові тактичні навчання "РЕПІД ТРАЙДЕНТ-2011".
Сценарій тактичного навчання передбачає дії спеціально створеного багатонаціонального підрозділу в умовній країні під назвою Кафірістан. За легендою, миротворці здійснюють висадку тактичного повітряного десанту, відшуковують та знешкоджують незаконні озброєні формування, які загрожують мирному життю мешканців Кафірістану.
Допомогти у стабілізації ситуації у цій віртуальній країні, виконати низку завдань миротворчого та гуманітарного характеру, а на завершення передати контроль над Кафірістаном його національним збройним силам та повернутися у пункти постійної дислокації – таке завдання під час тактичних навчань "Репід Трайдент-2011" повинні виконати представники Збройних сил 13 країн Європи та Північної Америки, що входять ... Читати далі »
Переглядів: 885 | Додав: bond | Дата: 05.08.2011 | Коментарі (0)

Дороге задоволення
Українська книга може стати не по кишені

Через двадцять років незалежності Україна має всі шанси втратити своє національне надбання – українську книжку. Про це говорять і видавці, і продавці книг.
Підводні рифи прийнятого в першому читанні законопроекту "Про національний культурний продукт" не відомі широкому загалу, проте викликали чимало сумнівів серед видавців.

В законопроекті, зокрема, пропонується підтримувати на державному рівні все те, що сприяє створенню та поширенню національного культурного продукту. Чи буде це насправді здійснюватися таким чином, аби україномовні автори відчували підтримку на державному рівні? Чи побачимо ми на полицях книгарень українську книгу та яку суму нам доведеться за неї викласти? Про ці наболілі питання видавці говоритимуть вже цієї осені під час традиційного львівського книжкового форуму.
Полиці книгарень нашого міста переповнені друкованою продукцією. Вт ... Читати далі »
Переглядів: 1031 | Додав: bond | Дата: 05.08.2011 | Коментарі (1)

Вундеркінд з Івано-Франківська
Валентині Кістерьовій 11 років. Вона навчається в 6-му класі Української гімназії №1. За гімназійним  розкладом це 2-й клас.
Валя дуже любить гуманітарні, а також творчі предмети, серед яких література, малювання, музика.
Ця дівчинка добре знана багатьом мешканцям Івано-Франківська. Адже ще в 3-річному віці вона знімалася у кількох рекламних роликах: мінеральної води, однієї з місцевих газет, в соціальній рекламі, а також у відеокліпі Ярослава Крайника на пісню "Не біда, що минають літа".
Змалку Валя дуже виділялася серед інших дітей комунікабельністю, умінням спілкуватися та цілком дорослим світобаченням.
Ще маленькою Валя брала участь у звітному концерті свого дитячого садочка і вразила публіку, розповідаючи напам'ять величезний вірш.
Коли дівчинці виповнилося 5 років, вона поступила на підготовче навчання до Івано-Франківської міської дитячої музичної школи №3. Любов Валі ... Читати далі »
Переглядів: 1090 | Додав: bond | Дата: 05.08.2011 | Коментарі (0)

ФУТБОЛ. РЕГІОНИ
БОГОРОДЧАНИ. Кубок (1/2). Богородчани – Маркова-Бабче – 1:1 і 2:2. Горохолина – Ст.Богородчани – 2:2 і 1:2. 18 тур. Ст.Богородчани – Маркова-Бабче – +:-. Горохолина – Космач – 0:3. Дзвиняч – Росільна – 2:1. Іваниківка – Грабовець – 1:0. Глибоке-Хмелівка – Солотвин – 1:5. Богородчани – Саджава – 1:0. 19 тур. Солотвин – Підгір’я – 4:2.
Становище команд
                   І    О    М
Дзвиняч     17    43    60-24   
Ст. Богородчани     16    38    39-12
Саджава    17    30    30-26
Богородчани    16    28    26-12
Грабовець    17    27    26-26
Горохолина    17 &nbs ... Читати далі »
Переглядів: 1047 | Додав: bond | Дата: 05.08.2011 | Коментарі (0)

Безрадісні серії
Навіть перемістившись з першої ліги у другу, івано-франківське «Прикарпаття» продовжує засмучувати своїх вболівальників. Після поразки в Стрию від «Скали» франківці вдома не зуміли обіграти вчорашніх аматорів з Одещини – «Реал Фарм» з Южного.
Востаннє «Прикарпаття» здобувало три очки на футбольному полі ще в минулому році (15 жовтня франківці переграли армянський «Титан» – 2:1). Безрадісна серія команди нараховує 19 матчів, 15 з яких – програно!
Значною мірою, команду лихоманить від невизначеності у керівному штабі клубу. Підготовку до сезону  гравці розпочинали під керівництвом одного тренерського складу, нині кермує вже інший, якому, схоже, «перший набір» не до вподоби. Принаймні, такий висновок напрошується з післяматчевих висловлювань головного тренера «Прикарпаття» Петра Кушлика.
Перед грою з южненцями склад команди поповнився восьмома новачками, п’ятеро з яких одразу вийшло в основному ... Читати далі »
Переглядів: 833 | Додав: bond | Дата: 04.08.2011 | Коментарі (0)

Кадрова революція
Друге коло чемпіонату області команди розпочнуть у значно змінених складах

Цієї неділі поновлюється чемпіонат Івано-Франківщини. Літні вакації позначилися суттєвими змінами у складах багатьох колективів. Інтервенція на внутрішній ринок івано-франківського «Прикарпаття» ослабила фаворитів турнірних перегонів...
Нині вони терміново шукають заміни своїм лідерам. У попередні роки це не складало значної проблеми, але зараз, як відомо, переходи здійснюються за нормативами ФІФА та УЄФА – впродовж сезону (він відраховується з 1 липня поточного року по 30 червня наступного) гравець може виступати лише за дві команди. Наша федерація завбачливо завершила перше коло змагань в останній день червня, а от сусіди – ні. Простіше кажучи, наші гравці впродовж змагального року можуть здійснити два переходи, а для «легіонерів» наступний клуб виявиться останнім. От вони й розмірковують...
Втім, найбільшу активність на т ... Читати далі »
Переглядів: 850 | Додав: bond | Дата: 04.08.2011 | Коментарі (0)

«Зелений» Івано-Франківськ.
А вам ще не весело?

Сірникова коробка травички – і ти щасливий. Тим більше, що зараз її можна легко і просто купити в Інтернеті. А вечірки, паті, гуртожитські посиденьки молодь взагалі не уявляє без чарівного зіллячка. Ви здогадались, що йдеться про коноплю. Демократичні європейці все частіше виступають за легалізацію марихуани, українські медики б'ють на сполох. Адже захоплення коноплею часто переростає у наркотичну залежність.   
Микола... з конопель
Нещодавно Івано-Франківськ відвідав чеський громадянин Микола, котрий активно бореться за легалізацію марихуани. Тримаючи у руках газету "Конопляна правда", він активно розповідав всім охочим  про користь невинної рослини. А ще наводив переконливі аргументи про те, що жодної залежності  вона не викликає, а тільки сприяє покращенню життєвих циклів в організмі. Він запевняв, що володіє інформацією, про зміст ... Читати далі »
Переглядів: 1081 | Додав: bond | Дата: 04.08.2011 | Коментарі (0)

Зліпи собі прикрасу
Ляльки, статуетки, біжутерія – все це можна зробити самому з полімерної глини. Потрібно лише опанувати нескладну техніку та додати свою фантазію.
Для початку, що таке полімерна глина? Головний компонент полімерної глини – це поліхлорвініл, відомий як ПВХ. Він використовується переважно в будівництві, адже  є недорогим та довговічним. Полімерна глина не містить ніяких натуральних складників, тому  не є справжньою глиною, така назва закріпилась за матеріалом через його піддатливість та пластичність. Крім того, полімерна глина містить також пластифікатор та пігменти (в кольоровій). При термообробці матеріал стає схожим на кераміку та пластмасу.
Івано-франківська майстриня Жанна Овочева розповідає, що дізналася про справу, яка згодом переросла в хобі, з Інтернету. Захоплюється нею майже три роки. "Це заняття навіть приносить дохід. Але все відносно. Часу і душі в роботу вкладається більше, ніж ... Читати далі »
Переглядів: 1115 | Додав: bond | Дата: 04.08.2011 | Коментарі (0)