П`ятниця, 19.04.2024, 10:45
Вітаю Вас Гість | RSS
Форма входу
Пошук
Календар
«  Березень 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031
Архів записів
Міні-чат
Друзі сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2011 » Березень » 24 » ВІСТІ З ПРИМІСЬКИХ СІЛ
10:28
ВІСТІ З ПРИМІСЬКИХ СІЛ
Пообіцяв – і зробив
У Крихівцях завершено капітальний ремонт старої школи, де найближчим часом буде відкрито денний стаціонар для місцевих мешканців, які зможуть на місці – у селі поправити своє здоров’я, а не їхати в Івано-Франківськ.
Як зазначив сільський голова В.Влашин, за кошти сільського бюджету здано «під євро» дев’ять кабінетів для лікарського та обслуговуючого персоналу і дві палати для хворих. Зараз домовляються з керівництвом центральної міської клінічної лікарні щодо вирішення та направлення медичного персоналу для обслуговування крихівчан.
Створення в Крихівцях  медичної амбулаторії – один з пунктів передвиборної програми сільського голови В.Влашина.

У Хриплині буде дитячий садок

У Хриплині споруджується дитячий садок на 60 місць. Вже зведено стіни.
Як зазначили в сільвиконкомі, на будівництво вже витрачено 1,5 мільйона гривень. Нагадаємо, що будує садок бригада ВАТ «Житло буд», а замовник будівництва – управління капітального будівництва міськвиконкому. Садок в селі дуже потрібний, адже демографічна ситуація покращилася – народжується більше дітей. До речі, в Хриплині триває і добудова місцевої школи.

Для зручності односельчан

У центрі села Угорники відкрито ще один магазин – спеціалізований, який забезпечуватиме мешканців села м’ясними продуктами. Вибір досить широкий, тут покупець може придбати все, що бажає: телятину, свинину, фарш, різні ковбаси, сардельки, сосиски. Що важливо, то ціни також помірні – такі ж, як на ринку в Івано-Франківську. То ж не буде потреби тепер мешканцям села їздити за м’ясним у місто.
До того ж власник і продавець магазину дбають про якість продукції, культуру обслуговування.
«Я дуже задоволена, що в нашому селі відкрито такий магазин, це дуже зручно, особливо для жінок», – ділиться мешканка села Марія Свідрюк.

Розширюють кругозір
У Крихівецькій школі велику увагу приділяють культурно-виховній, пізнавальній роботі з учнями. А тому часто організовують походи у музеї, туристичні поїздки у цікаві міста і місцини, щоб краще пізнати історію, культуру та побут нашого краю.
Зокрема учні з педагогами побували у Косові, де ближче познайомилися з роботою народних умільців. Їздили і в Тернопіль, де милувалися його архітектурними пам’ятками.
Як зазначив заступник директора з виховної роботи, в школі приділяють велику увагу як навчанню, так і вихованню. Дбають про те, щоб учні одержували не тільки міцні знання, а й вчать їх моралі та духовності, формують з них людину, свідомого громадянина України.
Іван Яблонський
Переглядів: 819 | Додав: bond | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]