Четвер, 25.04.2024, 22:42
Вітаю Вас Гість | RSS
Форма входу
Пошук
Календар
«  Жовтень 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031
Архів записів
Міні-чат
Друзі сайту
Статистика

Онлайн всього: 3
Гостей: 3
Користувачів: 0
Головна » 2013 » Жовтень » 17 » ВЕКТОР
11:04
ВЕКТОР
Кому довіряють українці?

Хоча до президентських виборів ще півтора року, соціологи не сидять без діла, проводячи різноманітні дослідження і складаючи рейтинги. Зрозуміло, що зараз дані рейтингів відносні, але політичні смаки українців вже зрозумілі. Кому ж сьогодні найбільше довіряють громадяни нашої країни?

Рейтинги кандидатів

Згідно з даними компанії R&B Group, яку очолює соціолог Євген Копатько, сьогодні на політичній арені лідерські позиції займає чинний Президент України Віктор Янукович. Опозиційна трійка з великим відривом займає друге, четверте і шосте місця. Отже, якби президентські вибори відбувалися найближчим часом, то майже 21% українців проголосували б за Віктора Януковича, а Віталію Кличку віддали б свої голоси 11,7% наших громадян. Бачити своїм президентом Арсенія Яценюка погодилося б 6,3% населення, а Олег Тягнибок взагалі набрав би всього лише 3% українських голосів.
Схожі цифри опублікувала і львівська соціологічна група «Рейтинг». За їхніми даними, Віктора Януковича підтримало б 25,1% опитаних, Віталія Кличка – 15,1%, Юлію Тимошенко – 13,9%, Олега Тягнибока – 7,9%, Петра Симоненка – 7,7%, Арсенія Яценюка – 7,4%. Решту ж політиків підтримує значно менша кількість українців: 1,7% – Анатолія Гриценка, 1,5% – Сергія Тігіпка, 1,2% – Петра Порошенка, 1,1% – Наталію Королевську, інших політиків – 4% , не визначилися – 11,1%, «проти всіх» – 2,3%.
Такі результати свідчать, що виборці на сьогодні вже визначилися, кого вони хочуть бачити главою держави. Результати найновіших досліджень демонструють, що до другого туру однозначно потрапив би В. Янукович, йому ж протистояв би В. Кличко або А. Яценюк. Що стосується лідера «Свободи», то О. Тягнибок взагалі випав з президентського контексту.

Розчарування-2013
Після «помаранчевих дій» у людей з'явилася надія на покращення, і вони зв'язали свої очікування з новими лідерами – В. Кличком, А. Яценюком, О. Тягнибоком. Але «опозиційність» політичних сил, на жаль, показала себе не з найкращого боку. Спочатку їхній рейтинг тримався на основі критики чинної влади і як завжди – одні обіцянки. У результаті абсолютна політична бездіяльність лідерів опозиції – з одного боку і постійні внутрішні конфлікти – з іншого призвели до того, що навіть найпалкіші їхні прихильники розчарувалися в них. Яскравий цьому приклад – діяльність партії «Свобода» та її лідера. Якщо ще рік тому популярність «свободівців» різко зросла до 33%, то сьогодні кількість розчарованих шанувальників лідера націоналістів збільшилася у 10 разів! За словами багатьох міжнародних експертів, партія «Свобода» та її лідер є колосальною перешкодою для України на її шляху до демократичного європейського простору.
Також не виправдав покладені надії виборців і А. Яценюк. За словами директора Київського центру політичних досліджень і конфліктології, політолога Михайла Погребинського, у Арсенія Яценюка немає жодних шансів підвищити свій рейтинг. Навіть якщо він падатиме у Віталія Кличка. До речі, на сьогодні політтехнологи з різношерстого  опозиційного табору роблять все можливе, щоб опустити рейтинг лідера фракції «УДАР». Відповідно, ймовірність того, що опозиція домовиться про єдиного кандидата, дорівнює нулю.

Довіра українців

На відміну від своїх опонентів, В. Янукович зберіг свої високі рейтингові позиції. Адже більше половини опитаних респондентів, які підуть на вибори, вважають, що наступним Президентом буде чинний Президент. Навіть не третина, а більшість! Багато з тих, хто ще вчора стояв на Майдані, сьогодні обрав шлях економічних реформ В. Януковича. За даними соціологів, майже 30% українців, які раніше підтримували опозиційних лідерів, сьогодні не проголосували б за них. А це означає, що люди оцінили професіоналізм нинішньої влади. Соціальні ініціативи Президента доводять, що підвищення зарплат, пенсій, соціальних виплат, а також стабілізація економіки, цін на продукти харчування, здешевлення ліків та багато іншого – це реалії, а не порожні обіцянки. І хоча існують окремі недоліки у роботі, результати опитувань свідчать: українці довіряють чинному Президенту.
Наталія КОВАЛЬ
Переглядів: 584 | Додав: bond | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]