Четвер, 25.04.2024, 11:06
Вітаю Вас Гість | RSS
Форма входу
Пошук
Календар
«  Квітень 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930
Архів записів
Міні-чат
Друзі сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2014 » Квітень » 10 » ТРИБУНА ДЕПУТАТА
10:15
ТРИБУНА ДЕПУТАТА

Володимир Ковальчук, депутат  обласної ради


Вибори-2014. Бути чи не бути?
До дня виборів залишилось 45 днів. Однак події останніх днів, що відбуваються в Донецьку, Харкові, Луганську, інших містах Східної та Південно-Східної України, можуть вплинути на підсумки встановлення результатів голосування. Заклики антиукраїнських сил щодо створення так званої Донецької, Харківської народних республік, ініціювання проведення своїх «референдумів», захоплення сепаратистами приміщень СБУ, ОДА, інших державних установ та телекомпаній, спрямовані на дестабілізацію політичної ситуації в Україні й в майбутньому – невизнання путінською російською владою підсумків президентських виборів в Україні. Є надія, що міжнародна спільнота, а також економічний та політичний тиск США та країн Європейського Союзу заставить Путіна визнати результати президентських виборів.
І все ж виборчий процес триває. Виборцям України є з кого і кого вибирати. 23 кандидати у Президенти, отримавши з рук голови ЦВК посвідчення, ринулися у вир боротьби. За експертними оцінками більшість з кандидатів є технічними, точніше – технологічними, які мають завдання забрати по кілька відсотків голосів у головних п'яти-шести  претендентів.  Іншим їх завданням є можливість сформувати окружні (до 14 квітня) та дільничні виборчі комісії (до 6 травня), які будуть рахувати голоси виборців. Особлива увага українського виборця буде прикута до виборів міського голови м. Києва та депутатів Київської міської ради, а в Івано-Франківську (ТВО №83) - до результатів проміжних виборів в одномандатному окрузі по виборах народного депутата України.
Дещо несподіваною стала постанова ЦВК про утворення ОВК по ТВО №83, а точніше, склад самої комісії, оскільки тільки ВО «Свобода» зуміла надати свої дві пропозиції щодо складу ОВК, то вона сформована з 2-х членів від «Cвободи», а решта десять – за поданням голови ЦВК. Всього налічується 12 членів. Слід зазначити, що заступником голови ОВК по ТВО №83 призначено представника ВО «Свободи» Руслана Проня і, за його словами, вже відбулось її перше організаційне засідання, на якому складено план роботи ОВК.
Для виборців Івано-Франківської області буде цікавинкою, хто представлятиме у виборчих комісіях таких кандидатів як М.Добкін (екс-голова Харківської ОДА), Н.Королевська (екс-міністр соцполітики), Ренат Кузьмін (екс-перший заступник Генпрокурора України) чи В.Сушко (екс-голова Антимонопольного комітету України), знаючи їх проросійську орієнтацію або донедавна активну політичну діяльність в Партії регіонів. Ще більш інтригуючим буде також те, хто в області буде представниками чи довіреними особами таких кандидатів і екс-урядовців, екс-регіоналів Юрія Бойка, Сергія Тігіпка, Олега Царьова, Валерія Коновалюка чи кандидатів у Президенти Олега Ляшка з Радикальної партії України, а  також олігарха Вадима Рабиновича.
Окремі кандидати висунуті або підтримані з’їздами чи конференціями політичних партій України. За даними реєстраційної служби Головного управління юстиції, в області зареєстровані наступні організації, делегати яких брали участь у проведенні передвиборчих Всеукраїнських з’їздів: ВО «Батьківщина» (кандидат в Президенти – Ю.Тимошенко), ВО «Свобода» (О.Тягнибок), НРУ (В.Куйбіда), Радикальна партія (О.Ляшко), УНП (О.Клименко), «Громадянська позиція» (А.Гриценко), КПУ (П.Симоненко) та Партія регіонів (М.Добкін). Цікаво, що в області зареєстрована також обласна організація партії Н.Королевської «Україна–Вперед!». Можуть розраховувати на активну агітаційну роботу своїх членів та активістів такі кандидати, як Петро Порошенко (УДАР та УРП «Собор») та Дмитро Ярош  («Правий сектор», «Самооборона», інші новітні громадські формування, створені на ідеях Євромайдану).
Ще однією несподіванкою для виборців Прикарпаття стала підтримка обласної організації політичної партії «Наша Україна» кандидатури Ольги Богомолець, а її довіреною особою є відомий керівник «Прикарпаттяобленерго», депутат міської ради від «Фронту змін» О.Бубен.
Як уже зазначалось вище, згідно календарного плану організаційних заходів з підготовки проведення виборів, затверджених Постановою ЦВК, важливим для виборця Прикарпаття буде день утворення окружної виборчої комісії (останній термін до 14 квітня). Саме від діяльності та компетентності членів ОВК в семи виборчих округах області, які у відповідності до ст.26 ЗУ «Про вибори Президента України» здійснюють контроль за додержанням законодавства про вибори, спрямовують діяльність дільничих виборчих комісій та надають правову, організаційно-методичну допомогу, залежатиме в цілому високий рівень легітимізації усього виборчого процесу в Україні.  

 

Переглядів: 693 | Додав: bond | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]