П`ятниця, 26.04.2024, 07:13
Вітаю Вас Гість | RSS
Форма входу
Пошук
Календар
«  Січень 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031
Архів записів
Міні-чат
Друзі сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2014 » Січень » 3 » ТРИБУНА ДЕПУТАТА
11:12
ТРИБУНА ДЕПУТАТА
Володимир Чорноус, депутат міськради, фракція «УДАР-Громадський форум»

Спроби відступити  від генерального плану міста неминуче закінчаться поразкою

Останніми тижнями увага, без перебільшення кажучи, всіх іванофранківців, безперечно, прикута до Майдану – серця всеукраїнської акції народного спротиву політичним банкрутам з вищих ешелонів влади. Тисячі наших краян стали ядром  протестного руху, його основною рушійною силою. Цілком логічно, що серед них опинилися і десятки прикарпатських депутатів  місцевих рад усіх рівнів як виразники політичної волі своїх виборців.
Втім, попри державницькі клопоти, народні обранці не забувають і про насущні проблеми івано-франківської господарки. І далі триває напружена, кропітка повсякденна робота депутатських комісій і фракцій щодо формування міського бюджету, реалізації різноманітних програм соціально-економічного розвитку, виконання доручень і наказів виборців.
Не стала винятком у цьому плані й остання цьогорічна сесія міської ради. Зокрема, з ініціативи фракції «УДАР-Громадський форум» депутати прийняли рішення, спрямоване на рішуче й остаточне вирішення однієї із найболючіших міських проблем. Маю на увазі сумнозвісне  будівництво на вул. Гетьмана Мазепи, 35А. Нагадаю: маючи на руках державний акт на право постійного користування землею під будівництво малоповерхових житлових будинків (тобто одно-дво-триповерхових будинків, як це визначено державними будівельними нормами), забудовник спорудив 8-поверхову будівлю. Скандальне будівництво, яке супроводжувалось численними акціями протесту обурених сусідів і судовими засіданнями, насправді стало своєрідним лакмусовим папірцем спроможності (чи нездатності) міської влади впливати на будівельні процеси в Івано-Франківську.
Отже, міська рада зобов’язала виконком на найближчому засіданні прийняти рішення про зупинення цього будівництва як такого, що провадиться з порушенням містобудівної документації. Крім того, депутати звернулися до Держархбудінспекції в Івано-Франківській області  з вимогою негайно  вжити заходів щодо усунення приватним підприємством «Прогрес-буд ІФ» порушень будівельних норм при будівництві вказаного будинку і приведення його поверховості до норм малоповерхової забудови (до 3-х поверхів). У випадку невиконання забудовником відповідного припису Держархбудінспекції запропоновано подати до суду позов про знесення самочинно збудованого будинку. Таким чином, всі недобросовісні забудовники отримали недвозначний сигнал: будь-які спроби відступити від генерального плану міста рано чи пізно неминуче закінчаться поразкою.
Ще одна ініціатива УДАРу, підтримана останньою сесією міськради, стосувалась багатостраждальної земельної ділянки на вул. Галицькій, 126-130. Враховуючи значний суспільний резонанс навколо тамтешнього будівництва,  ми запропонували кардинально переглянути цільове призначення спірної ділянки – здійснити інвентаризацію зелених насаджень на цій території, а за  матеріалами  інвентаризації  скласти і затвердити  паспорт об'єкта благоустрою – Пасічнянського скверу. Такі заходи гарантуватимуть збереження чи не єдиного зеленого місця у правій половині мікрорайону Пасічна, де можуть відпочити мешканці.
Насамкінець, користуючись нагодою, хочу привітати всіх краян із Новим роком і світлим святом Різдва Христового! Нехай мир, добро і затишок назавжди оселяться у ваших домівках! Любові, щастя, здоров’я вам і вашим близьким!
Переглядів: 614 | Додав: bond | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]