П`ятниця, 26.04.2024, 20:24
Вітаю Вас Гість | RSS
Форма входу
Пошук
Календар
«  Грудень 2012  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31
Архів записів
Міні-чат
Друзі сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2012 » Грудень » 13 » ТРИБУНА ДЕПУТАТА
12:03
ТРИБУНА ДЕПУТАТА
Сергій АДАМОВИЧ,
депутат обласної ради,  ВО «Свобода»


Виразка, яка роз’їдає країну

Нещодавно в арт-кафе «Мармуляда» відбувся круглий стіл «Від проголошення до відновлення: як зробити Незалежність справжньою», присвячений річниці Всеукраїнського референдуму. Його було організовано Громадським інститутом аналітики та «Молодою Просвітою», а в дискусіях взяли активну участь відомі громадські діячі, політичні лідери, журналісти та науковці.
Інтелектуальною перлиною круглого столу став письменник Юрій Андрухович. У своїх виступах відомий український літератор уже не вперше озвучив тезу, що країна задля здобуття повноцінної незалежності повинна позбутися «регіонів, що заражені гангреною». Цією метафорою Юрій Андрухович нагородив південно-східні області, що вперто чинять опір українізації, є заражені пострадянською і проросійською ментальністю та схильні до азійського цивілізаційного вибору.
Письменник мав на увазі, що Схід і Захід є різними і подальше перебування під владою чинного політичного режиму знищить автентичність Галичини і «все буде Донбас».
Скажу чесно, думаю про це так само. Можливо, краще не мучити один одного і розійтися… або пустити російські танки в Східну Україну, щоб наддніпрянці, як москвофіли Галичини у період Першої світової війни, зрозуміли остаточно, що вони не росіяни.
Однак гангрена, а ближче до нашої ситуації підходить грецьке значення цього терміну – «виразка, що роз'їдає», напевно, уже охопила всю країну. Так, хабарі радісно беруть і на Сході, і на Заході держави, а чиновники в Галичині не йдуть масово з роботи на знак протесту проти дій влади. Галицька інтелігенція не відрізняється від наддніпрянської у своєму бажанні догодити владі та й західноукраїнське суспільство поступово втрачає традиційні риси україноцентричності і високої релігійної духовності.
Навіть формально Галичина вже інфекційно заражена, бо на останніх парламентських виборах за «носія гангрени» – Партію регіонів – віддали свої голоси більше 5 відсотків виборців, і ця партія зайняла почесне 4 місце у виборчих перегонах.
Виходить, країна приречена на «білорусизацію» і відбувається некроз її «тіла» і в Івано-Франківську, і в Луганську. Це проявляється навіть у тому, що молодь бажає за краще переїхати назавжди в чужу країну, аніж змінювати щось у власній Вітчизні. Старші люди теж би виїхали, але кому вони там потрібні!?
А який вихід? Якщо вірити Вікіпедії, гангрена є наслідком гострого порушення кровообігу і нервової регуляції. Так і в нашому суспільному житті є порушений обмін і комунікація між людьми з різних регіонів України, а наша влада нагадує схиблений розум, нездатний адекватно керувати державою. Отже, ми повинні змінити владу, щоб «не було порушень нервової регуляції», а також зупинити розпалювання протиріч по лінії Схід-Захід і налагодити міжрегіональний діалог. Тоді, можливо, почнемо виліковуватися.

Переглядів: 710 | Додав: bond | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]