Субота, 20.04.2024, 11:38
Вітаю Вас Гість | RSS
Форма входу
Пошук
Календар
«  Травень 2012  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031
Архів записів
Міні-чат
Друзі сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2012 » Травень » 17 » ТРИБУНА ДЕПУТАТА
11:02
ТРИБУНА ДЕПУТАТА
Роман  ХАРУК,
депутат міської ради, фракція ВО «Свобода»



Чи будемо мати де відпочивати?

Цікаво, як відбувається підготовка до літнього купального сезону  місць масового відпочинку органами виконавчої влади міста? Минуло року в бюджет було закладено  значну суму саме для забезпечення належного порядку в місцях масового відпочинку: для УМВС міста – 145 тис. грн., для міського штабу громадських формувань – 240 тис.  грн.,  для в/ч 1241 –  95 тис. грн.
Поряд з цим міський голова підписав відповідне розпорядження   №199-р від 06.04.2011р. Але чи виконувались «невідкладні заходи» відповідними службами?
Провівши власне дослідження виконання розпорядження №199-р, переконався, що жоден відпочиваючий на березі річки не мав навіть приблизного розуміння, що ж це таке?  У місцях масового відпочинку людей, на річках міста не були створені сезонні рятувальні пости, не встановлені інформаційні плакати про заборону купатися. Місця відпочинку біля води не обладнані туалетами, роздягальнями. На берегах річок масово «відпочивають» транспортні засоби, здійснюється нелегальна торгівля, в т.ч. пивом.
Облаштування  відпочинкових місць є особливо актуальним сьогодні. Але виконавчий комітет цьому питанню приділяє мало уваги. До прикладу: за минулий рік, крім облаштування дамби річки Бистриця Солотвинська в мікрорайоні «Пасічна» фракцією ВО «Свобода», більше ніхто ніяких робіт не проводив.
До мене як депутата міськради часто звертаються жителі мікрорайону «Пасічна» по питанню стану озера та благоустрою навколишньої території. Суть проблеми: рівень води  зменшився наполовину в результаті забитого колектора подачі води з річки Бистриця Солотвинська. Необхідно здійснити заходи щодо покращення водопостачання та підвищення рівня води в озері, що матиме вплив на її якість, а також сприятиме відновленню флори і фауни цієї екологічної системи. До речі, ці місця, якщо їх  відповідно благоустроїти, можуть служити відпочинковою зоною. І територія немаленька –  загальна площа  133 000 метрів квадратних, із них площа озера  – 50 000 метрів квадратних. 
Тому виконавчим  органам міської ради рекомендую терміново обернутися лицем до проблеми – стану місць масового відпочинку.
Якщо до початку літніх канікул не будуть усунуті всі вище перелічені недоліки в організації облаштування місць для відпочинку людей, змушений буду  на черговій сесії міської ради ставити питання про відповідність займаних посад тих керівників виконавчої гілки влади, які безпосередньо є відповідальні за підготовку місць масового відпочинку.
 Міський голова Віктор Анушкевичус також неодноразово обіцяв більш уважніше підійти до цього питання. На жаль, чомусь воно не було включене до порядку денного 24 сесії міської ради. На моє зауваження, чому ігнорується запит депутата, мер зізнався, що не встиг підготувати його – йшла підготовка до святкування 350-річчя міста. Завершилось святкування, місто входить у звичайний буденний ритм життя. Праця і відпочинок залишаються незмінними в житті людини.

Переглядів: 693 | Додав: bond | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]