П`ятниця, 26.04.2024, 06:13
Вітаю Вас Гість | RSS
Форма входу
Пошук
Календар
«  Березень 2012  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031
Архів записів
Міні-чат
Друзі сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2012 » Березень » 15 » ТРИБУНА ДЕПУТАТА
13:12
ТРИБУНА ДЕПУТАТА
Володимир Олійник, депутат обласної ради,
фракція «Наша Україна»


Матимемо владу, на яку заслуговуємо

Про вибори 2012
Громадяни нашої країни часто недооцінюють значення виборів для розвитку держави. Багато людей звикли обурюватися бездіяльністю влади і часто не розуміють, що суцільні нарікання, пасивність у виборчому процесі ніколи не змінять суспільство. На виборах до Верховної Ради України 2012 року не буде позначки «проти всіх». Відсутність такого вибору має заохотити людей до активного голосування, адже невикористані бюлетені громадян будуть використані для забезпечення перемоги нечесними кандидатами.
У 2002 році Івано-Франківська область успішно пройшла випробування, як можна об’єднуватися навколо особистостей, а не навколо політичних амбіцій. Тепер українські опозиційні сили теж зрозуміли, що без узгоджених кандидатів буде важко відновити позиції у владі. Почалися переговори. Але згодом партії із більшим рейтингом («Фронт змін», «Батьківщина», «Свобода» та «Удар») вирішили узгоджувати кандидатів на округи самостійно. В цей же час більш праві партії: «КУН», «УНП», «Наша Україна» та Українська платформа «Собор»,  не бажаючи бути осторонь виборчого процесу, задекларували намір створити єдину політичну силу, що братиме участь у виборах. Будемо надіятися, що керівникам опозиційних партій вистачить розуму досягти консенсусу і висунути по одному кандидату від опозиційних сил на кожен мажоритарний округ. Інакше з адміністративною машиною важко буде змагатися.
Тим більше, що маємо яскравий приклад 2006 року, коли рейтинговіша «Наша Україна» таки взяла у партнери РУХ, ХДС та ПППУ, що ледь долали 3% бар’єр, і зайняла більшість в обласній раді.

Про молодь,  яку ми втрачаємо, і все ж нічого не робимо

Рік тому, виголошуючи на сесії обласної ради депутатський запит «Про розробку заходів, спрямованих на ПРОПАГАНДУ здорового способу життя»,  щиро вірив, що зможу привернути увагу виконавчої влади до ситуації, в якій знаходиться сучасна молодь (нічні клуби, алкоголь, соцмережі, безініціативність та апатія). Вже за місяць отримав відповідь від головного управління молоді та спорту, що все буде добре. Та минув рік, а пропагандою і не пахло. І коли настав час відповідати, теж прийшла відповідь, що зроблено три форуми для активної молоді (в загальному 400 чол.), козацькі забави і ще кілька невеликих акцій. З роликів на телебаченні  був знятий лише один – непереконливого змісту.
Вимагаючи вести пропаганду, добре вичитав що це таке. І був переконаний, що для сучасної молоді потрібна саме мода на здоровий спосіб життя (у Вікіпедії пропаганда – це цілеспрямовані, систематичні спроби формувати сприйняття, маніпулювати свідомістю та спрямовувати поведінку в необхідний пропагандисту бік).
Отже, замість 300 тис. молодих людей профільне управління охопило в кращому випадку тисячу.
А потім колеги-депутати ще дивуються, чому я критикую діяльність управління молоді і спорту. Бо можу з впевненістю сказати: про молодь у владі не дбає ніхто. Про учнів та студентів – так, а про молодь  як соціальну верству – ні.
За останній місяць об’їздив усі віддалені райони області. Висновок один: молодь «тікає» в міста, і правильно робить. Не створено жодних умов для повноцінного розвитку та проведення дозвілля в райцентрах. Зрозуміло, що не все повинна робити влада, але відсутність будь-якого спілкування між молоддю і владою – також проблема, яку треба вирішувати.
Зважаючи на те, що значну частину проблем можна вирішувати самим, молодим людям із віддалених районів області запропоновано створити філії молодіжної організації «Школа лідерів» з метою проведення соціальних, розважальних, екологічних та благодійних акцій.
Переглядів: 806 | Додав: bond | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]