Четвер, 18.04.2024, 02:28
Вітаю Вас Гість | RSS
Форма входу
Пошук
Календар
«  Березень 2012  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031
Архів записів
Міні-чат
Друзі сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2012 » Березень » 12 » ТРИБУНА ДЕПУТАТА
11:00
ТРИБУНА ДЕПУТАТА
Місцеве самоврядування – сам на сам


Микола Вітенко, депутат міської ради, фракція ВО «Свобода»


З того часу, як депутати шостого демократичного скликання міської ради приступили до виконання своїх обов’язків, команда, яка представляє політичну силу ВО "Свобода” змогла налагодити ефективний механізм контролю за органами виконавчої влади.
Зараз дивно споглядати, як окремі "депутати-старожили” замість того, щоб брати активну участь в діяльності міської ради, пропонувати конструктивні та професійні пропозиції, займаються регулярними подорожами в історію та тягнуть з собою валізу попередніх якихось знань. Ця валіза насправді не є великою і якщо її відкрити, то можна побачити більшість застарілої і нікому уже не потрібної макулатури… Закінчилися часи, коли основне призначення депутатів зводилося до того, щоб сидіти в земельній комісії (в попередньому скликанні половина депутатів входила до складу цієї комісії) і брати участь  в  "дерибані” землі. Але залишився нехороший спадок "земельних рішень”, які не встигли пройти всі інстанції після рішення сесії, і ми їх скасовуємо.
Минулий рік став дійсно "комунальним”. Мені як секретарю постійної депутатської комісії з питань житлово-комунального господарства, транспорту і зв’язку приємно, що було проведено майже тридцять засідань комісії (що не змогли зробити за п’ять років наші попередники). Основні напрямки роботи: реформа системи утримання та управління житловим фондом та зміна  підходу до ремонту доріг.  До жовтня були прийняті міською радою всі необхідні програми та положення, які дозволили рух в цьому напрямку. Тільки мною спільно з юристами нашої фракції розроблено більше десяти положень:
• Про порядок організації та проведення громадських слухань для доведення розрахунку тарифу на послуги з утримання будинків і споруд та прибудинкової території в місті Івано-Франківську;
• Про дольову участь власників квартир (квартиронаймачів) у капітальному ремонті (реконструкції, модернізації) в багатоквартирних житлових будинках                 м. Івано-Франківська;
• Про Порядок встановлення домофонів (дверей з домофонами) в під’їздах багатоквартирних житлових будинків          м. Івано-Франківська;
• Питання прибудинкових територій багатоквартирних житлових будинків;
• Про структуру, періодичність та строки надання та основні умови надання послуг з утримання будинків і споруд та прибудинкових територійв м. Івано-Франківську;
• Про будинкового голову;
• Про порядок передачі житлових будинків, що перебувають на балансі комунальних підприємств м. Івано-Франківська, в самоуправління власникам та інші.
Всі ці теоретичні напрацювання дозволять на практиці втілювати задумане уже в цьому році. Наша політична сила, яка взяла на себе такий тягар, наразилася на шквал критики від опонентів, які, нічого концептуально нового не пропонуючи, були змушені критикувати, бо це найлегший шлях до збору електоральних дивідендів. 
Центральна влада, яка забираючи з року в рік все більший відсоток з надходжень до місцевого бюджету в Київ, делегуючи фінансування тих видатків, які раніше фінансувалися з державного бюджету, штучно завищуючи прогнозовані доходи та занижуючи витрати, не повертаючи кошти до місцевого бюджету, залишає сам на сам місцеве самоврядування з проблемами житлового фонду, який перебуває в жалюгідному стані та потребує сотень мільйонів для свого ремонту. Наразі ми повинні розуміти, що тільки при тісній співпраці людей з місцевою владою, розумінні можливий вихід з тієї ситуації, в якій ми опинилися.
Переглядів: 828 | Додав: bond | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]