Субота, 20.04.2024, 12:52
Вітаю Вас Гість | RSS
Форма входу
Пошук
Календар
«  Липень 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Архів записів
Міні-чат
Друзі сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2011 » Липень » 7 » ТРИБУНА ДЕПУТАТА
11:46
ТРИБУНА ДЕПУТАТА
Міська рада не розділена на більшість і опозицію

Руслан Терешко,
голова фракції ВО «Батьківщина» в міськраді


Минуло більше півроку,  і вже можна порівнювати роботу теперішньої і минулої каденції.
Міська рада VI скликання має в своєму складі більшість, сформовану політичною силою – ВО «Свобода». Здавалось би, на сьогодні створено відповідні умови для більш продуктивної роботи міської ради.
Основна функція фракції ВО «Батьківщина» полягає в тому, щоб ейфорія перемоги, яку отримала політична сила, що сформувала найбільшу фракцію у міській раді, не переросла у звичайну вседозволеність і прагнення переформатувати все під себе, а відчувався тягар відповідальності перед громадою міста.
Хоча, якщо на тобі лежить відповідальність за стан справ у місті, то ти і маєш право впливати на формування і призначення виконавчих органів влади та керівників відповідних підприємств.
У свій час ВО «Свобода» не скористалась цим в повній мірі. Можливо, через несподіваний для них самих результат.
А що міський голова? Йому залишається або знайти спільну мову з більшістю, або поділитись з нею своїми повноваженнями. На нашу думку, все це відбувається одночасно. Наприклад, на одній із сесій Віктор Анушкевичус  озвучує, що готовий нести солідарну відповідальність з більшістю у міській раді, а в той час більшість, не погоджуючи з ним, реорганізовує управління архітектури та містобудування, транспорту та зв’язку, житлово-комунальне управління.
Ми вважаємо, що така реорганізація здійснена з метою встановлення контролю за даними напрямками діяльності. Можливо, тут також причина в певних домовленостях з міським головою, які через обставини не були виконані? Для прикладу, виконавчий комітет, де маємо різношерстість членів виконкому, які грають кожний свою гру, наводить на думку, що повнота влади не завжди призводить до якісного підбору делегованих представників. При його формуванні чітко прослідковувався лобізм певних груп та вплив зовнішніх чинників. В результаті дуже часто виникають такі ситуації: профільна комісія підтримує питання, сесія підтримує, а виконавчий комітет без належних аргументів не підтримує. Діє автономно. А де ж політична відповідальність і яка роль більшості?
Фракція ВО «Батьківщина» в міській раді, як і в попередньому скликанні, є однією з найдосвідченіших. Зокрема, в ній є депутати, такі як: В Стасюк, В. Бойчук, які вже п’яте скликання відомі своєю безкомпромісністю і принциповістю.
За своєю структурою наша міська рада не розділена на більшість і опозицію, оскільки вона є органом місцевого самоврядування, а не політичним органом. Але на загальноукраїнському рівні ми залишаємося єдиною, реальною та дієвою опозицією до діючої влади. І оцінку роботі політичним силам на всіх рівнях влади повинен дати виборець.
Переглядів: 921 | Додав: bond | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]