Вівторок, 16.04.2024, 23:55
Вітаю Вас Гість | RSS
Форма входу
Пошук
Календар
«  Листопад 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930
Архів записів
Міні-чат
Друзі сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2013 » Листопад » 21 » СВІТСЬКЕ ЖИТТЯ
10:36
СВІТСЬКЕ ЖИТТЯ
Розкіш Відня на святі грації і краси в «Надії»
В Івано-Франківську вже вдев’яте пройшов традиційний «Галицький бал»




Понад півтисячі молодих іванофранківців у фраках та бальних сукнях закружляли у вирі вальсу та полонезу, освоїли основні па не менш популярних інших світських танців. І все це стало можливим під час найбільш очікуваного світського заходу року – «Галицького балу», котрий у нашому місті відбувся вже вдев’яте.
Цього разу, як запевнили організатори, всеукраїнський бал пройшов на міжнародному рівні. Новим місцем проведення балу став зал «Національний» ресторану «Надія». Розкішно оформлена зала в українському національному стилі додала святу справжньої королівської помпезності. А гості почувалися, наче знатні персони королівських родин на офіційному прийомі у Віденській опері. Чи не вперше гості свята танцю, грації та краси відзначили високий естетичний та вишуканий рівень балу, котрий нічим не поступається традиційним віденським балам.


Про нововведення говорить режисер танцювального свята Лілія Борисевич:
«Якщо хтось говорить про те, що коломийка ніколи не була одним із танців балу, то ми можемо з упевненістю сказати, що на «Галицькому балу» коломийка була завжди. Коломийкою розпочинали і закінчували на Галичині бали в давнину».
Біля входу гостей танцювального вечора зустрічали Іванко та Марічка – традиційні гуцульські герої, талісмани фірми «Надія». Відкрили бал своєю новою піснею «золотий» голос Прикарпаття Олег Чигер та господиня закладу Маргарита Бойко. Вони подарували гостям пісню «Танець двох сердець» на знамениту мелодію Андреа Бочеллі «Time to say goodbye».
Вперше у «Галицькому балу» взяв участь губернатор краю Василь Чуднов, який щиро вітав усіх учасників свята. Поважним гостем балу став  також ректор Прикарпатського національного університету ім. Василя Стефаника Ігор Цепенда.
Молода пара, Ірина та Назар, уже не вперше були гостями балу, проте переконують, що настільки розкішно вони себе почували вперше: «Тут усюди витає чудова атмосфера. Насправді нас вразило усе до найменших деталей. Серце одразу завмирає від звуків вальсу. Не танцювати на такому балу просто неможливо. Уже з нетерпінням чекаємо наступного такого шикарного свята танцю і сподіваємося, що воно відбудеться знову в «Надії». Ми переконані, що кращого місця для проведення таких заходів годі й шукати».
Захоплення присутніх на Галицькому балу викликав полонез претенденток – молодих дівчат, котрі вперше присутні на балу. Традиційно учасниками «Галицького балу» стали івано-франківські студенти. Цьогоріч у полоні танцю кружляло майже півтисячі молодих іванофранківців.
Під час балу дами та кавалери також мали можливість поспілкуватися на світські теми за фуршетним столом. Таким чином організатори балу намагаються залучати сучасну молодь до вишуканих світських манер. Комфорту танцювальному вечору сприяли й офіціанти ресторану «Національний», котрі привітно і на високому професійному рівні запрошували дам із кавалерами покуштувати смаколики від шеф-кухарів ресторану «Надія».  
Впродовж дійства на гостей чекала насичена програма, майстер-класи з полонезу, вальсу, мазурки та коломийки. Свої пісні гостям балу подарували Оксана Романюк, Галина Баранкевич, Оксана Сливка, Оксана Микицей та Ірина Шабан. Найбільшим захопленням для тих, хто не надто впевнено почувався на паркеті, були продумані доступні майстер-класи від відомих хореографів. Гостей свята приємно вразили покази весільних та вечірніх суконь, а також колекція одягу відомої молодої дизайнерки Любці Чернікової.
Традиційно щороку на «Галицькому балу» визначають переможців у різних номінаціях. Цьогорічними переможцями стали:
«Княжна Галицького балу 2013» – Ольга Руда;
«Краща зачіска Галицького балу 2013» – Ірина Димид;
«Краща сукня Галицького балу 2013» – Христина Хиляк;
«Краща танцювальна пара Галицького балу 2013» – Мирослав Стельмащук та Ярослава Духович.
Враження від балу у гостей залишилися незабутні. Своїм захопленням із нами поділилася молода пара Марина та Максим: «Наступного року ми плануємо одружуватися. Сьогодні ж, вперше побувавши на «Галицькому балу» і в цьому розкішному залі, переконалися, що кращого місця для проведення святкування весілля ми не знайдемо».
Проведення «Галицьких балів» стало хорошою традицією. Своєю історією вони сягають кінця ХVIII століття. Вкотре мешканці міста отримали чудову нагоду відвідати «Галицький бал», який став початком відродження забутої у наш час класичної бальної культури. Організатори «Галицького балу» переконують, що уже наступного року схоже дійство буде проводитися також у готелі «Надія».
До речі, світські заходи в готелі «Надія» відбуваються дуже часто. Найближчий такий захід – показ моди та краси «Star face of the season f/w 2014», який відбудеться вже завтра, 22 листопада, о 19 год.
Дмитро ГУСАК
Переглядів: 753 | Додав: bond | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]