П`ятниця, 29.03.2024, 00:33
Вітаю Вас Гість | RSS
Форма входу
Пошук
Календар
«  Січень 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031
Архів записів
Міні-чат
Друзі сайту
Статистика

Онлайн всього: 2
Гостей: 2
Користувачів: 0
Головна » 2014 » Січень » 3 » СУСПІЛЬСТВО
11:17
СУСПІЛЬСТВО
На Майдані прийняли маніфест дій

В якості першочергових дій Майдан вимагає відставки уряду, ліквідації "Беркуту" і покарання всіх винних.

На народному віче "Солідарність проти терору" на київському майдані Незалежності прийняли маніфест з короткостроковими і довгостроковими завданнями на майбутній період. Текст маніфесту озвучив депутат фракції "Батьківщина" Олександр Турчинов, після чого Майдан проголосував за цю ініціативу підняттям рук.
Серед короткострокових завдань Турчинов назвав звільнення і реабілітацію всіх затриманих активістів Євромайдану, а також притягнення до відповідальності замовників і виконавців застосування сили щодо протестувальників. Крім того, у маніфесті сказано про ліквідацію спецпідрозділу "Беркут" та притягнення до відповідальності всіх його співробітників, котрі били учасників Євромайдану в Києві.
"Ми вимагаємо відставки Прем'єр-міністра Азарова і формування нової проєвропейської  більшості в парламенті", – заявив Турчинов, додавши, що після відставки нинішнього уряду пропонується створити технічний уряд.
Крім того, він назвав створення делегації, яка буде мати повноваження Майдану для проведення переговорів з владою щодо врегулювання ситуації в країні: "Ми вимагаємо реальних переговорів між владою і Майданом для формування пакетів рішень, які допомогли б знайти вихід з політичної кризи і створити основи для подальшої нормалізації ситуації в країні".
Турчинов заявив, що у маніфесті також є завдання підготувати зміни до Конституції України, які б обмежили повноваження президента, а також домагатися введення персональних санкцій проти представників режиму Януковича.
В довгостроковій перспективі учасники Майдану бачать створення демократичної держави, децентралізацію влади, люстрацію суддів, скорочення чисельності правоохоронних органів і прокурорів, а також проведення низки реформ у різних сферах.
За словами Турчинова, необхідно також не допустити "зовнішньополітичного бартеру стратегічних інтересів України на тактичні економічні бонуси з боку Росії" і запобігти вступу України в Митний і Євразійський союзи. "Ми разом повинні добитися скасування всіх домовленостей з Росією, які досягнуті ціною відмови від європейської інтеграції України", – зазначив він.
У той же час, за словами Турчинова, необхідно також домогтися підписання Угоди про асоціацію з Європейським Союзом, що включає поглиблену зону вільної торгівлі, а також введення безвізового режиму з країнами Євросоюзу для українських громадян.

Переглядів: 740 | Додав: bond | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]