П`ятниця, 29.03.2024, 16:21
Вітаю Вас Гість | RSS
Форма входу
Пошук
Календар
«  Серпень 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
Архів записів
Міні-чат
Друзі сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2011 » Серпень » 18 » Суспільство
11:35
Суспільство
До 20-річчя незалежності підходимо із здобутками
У 2-му тисячолітті українська нація тричі втрачала і відроджувала свою державу. І все ж таки 20 років тому відбулась подія, про яку мріяли десятки поколінь українського народу впродовж багатьох століть. День незалежності наближав кожен із українців: хто – самовідданою боротьбою, хто – щирою молитвою, хто – мелодійною піснею, а хто – чесною працею. Звісно, що для людського життя 20 років – це багато, але для історії, становлення країни як високорозвинутої держави у світовому співтоваристві – це мить.
Чітко усвідомлюючи, що всі проблемні питання можна вирішувати завдяки  зростанню економічного потенціалу міста, міська влада велику увагу приділяє соціально-економічному розвиткові Івано-Франківська.
Спільними зусиллями підприємців та органів влади при міському голові створена Рада директорів промислових підприємств і Рада представників малого та середнього бізнесу, засідання яких відбуваються регулярно. За наслідками таких зустрічей в основу економічної політики міської влади закладено гасло: "Купуємо івано-франківське – даємо роботу іванофранківцям!" Як результат – зростають доходи міського бюджету, обсяги реалізації промислової продукції, а також прямих іноземних інвестицій в економіку міста. Реалізовано ініціативу створення мережі власних торгових точок підприємств харчової галузі. Прозоро і ефективно працюють Реєстраційна палата та Дозвільний центр, Центр надання адміністративних послуг.
Для  покращення благоустрою міста, підтримання об'єктів комунальної інфраструктури в належному технічному стані, виконано значний обсяг робіт з капітального ремонту житлового фонду, встановлено когенераційні установки на котельнях на вул. Симоненка, 3-а, Індустріальній, 34, реконструйовано котельню з переведенням на біопаливо на вул. Юності , 11, здійснено будівництво тролейбусної лінії від вул. Сахарова до Європейської площі, придбано 5 нових тролейбусів. Здійснюється реалізація проектів з енергозбереження за програмою ПРООН, загальна вартість цих проектів майже 14 мнл. грн., що дало можливість покращити умови проживання 12,5 тис. мешканцям та умови виховання і навчання більш ніж 19,3 тис. дітей міста.
Сьогодні активна робота проводиться щодо реформування житлово-комунального господарства на основі широкого залучення до утримання житла його власниками. Створено 106 органів самоорганізації населення та 158 об’єднань співвласників багатоквартирних будинків.
Велика увага приділяється і медичній галузі. Проведено рекострукцію реанімації ЦМКЛ (вул. Мазепи), створено сучасне реанімаційне відділення у міському пологовому будинку, відремонтовано та оснащено жіночу консультацію №2 (вул. Стуса), закуплено 14 карет швидкої допомоги "Фолцваген", відкрито відділення нефрології та діалізу, придбано і встановлено в ЦМКЛ діагностичну апаратуру і ангіограф вартістю понад 22 млн. грн., продовжуються роботи з комплексної реконструкції ЦМКЛ (вул. Мазепи).
Ряд заходів вжито щодо поліпшення соціального захисту громадян міста. Серед них відкриття притулку для бездомних та центру соціально-психологічної реабілітації для дітей "Дивосвіт". Розуміючи, що діти – це наше майбутнє, вдвічі збільшилися видатки міського бюджету на освіту та у два з половиною рази на дошкільну освіту і в чотири рази на позашкільну освіту. Як наслідок, на 3 тисячі збільшилась кількість дітей у дошкільних навчальних закладах, що і спонукало нас розпочати реконструкцію дитячого садочка на вул. Вовчинецькій, 210 та будівництво садочка в с. Хриплин. Відреконструйовано плавальні басейни у шести школах та двох дитячих садочках №10, №28. Наше місто єдине в Україні, де запроваджено обов'язкові уроки плавання для учнів 4-х класів.
Відкрито пам'ятник та Центр патріотичного виховання молоді ім. Степана Бандери.
Вирує в місті і культурне життя. На постійній основі працює 7 муніципальних колективів, а також 17 колективів народної творчості. Адже місто Івано-Франківськ – це ворота у писанкове Прикарпаття. Тому, вже доброю традицією стало проведення міжнародного фестивалю ковалів до Дня міста. Власне за це з-поміж міст держав пострадянського простору наше місто перше, яке удостоєне премії ім. Альфреда Хоберманна.
Івано-Франківськ продовжив динамічний розвиток у сфері міжнародної співпраці, туристичного та культурного обміну. Про це свідчить зростаюча кількість міст-партнерів та поріднених міст, число яких сьогодні становить відповідно 28 та 22. Значною мірою на розвиток економіки міста, збільшення надходжень до місцевого бюджету позначається і розвиток туризму. У місті функціонують 97 суб'єктів підприємницької діяльності, що займаються туристичною діяльністю. Валовий обсяг надходжень від обслуговування туристів у 2010 році склав понад 20 млн. грн. з яких до місцевого бюджету надійшло понад 1,5 млн. грн. До 5% очікується приріст туристів в поточному році за рахунок проведення фестивалів "Свято ковалів", "Свято хліба", "Прикарпатський вернісаж" та інших.
З кожним днем Івано-Франківськ підтверджує статус розвиненого європейського міста, яке за багатьма показниками комфортності впевнено посідає одне з чільних місць у щорічному рейтингу від журналу Фокус "Найкраще місто для життя" серед більше як 50 претендентів у своїй категорії. Думаю, що коли будуть профінансовані із державного бюджету заходи відповідно до Постанови Кабінету Міністрів України щодо відзначення 350-ої річниці з дня заснування міста, яку святкуватимемо у 2012 році, місто оновиться, набуде нових рис, любуватиме красою мешканців та гостей.
Щиро вітаю вас, шановні іванофранківці, з 20-ю річницею державної Незалежності України. Бажаю вам, вашим сім’ям та родинам міцного здоров’я, сил і мужності, наснаги для праці, оптимізму і віри у щасливе майбутнє рідної країни.
Віктор Анушкевичус,
міський голова

Переглядів: 980 | Додав: bond | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]