Четвер, 25.04.2024, 08:52
Вітаю Вас Гість | RSS
Форма входу
Пошук
Календар
«  Липень 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Архів записів
Міні-чат
Друзі сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2011 » Липень » 28 » СУСПІЛЬСТВО
11:08
СУСПІЛЬСТВО
Стаємо креативними

Креативний. На сьогодні – це модне слово, яке ми чуємо щодня. Відповідно багато людей хочуть бути креативними. Це допомагає у роботі, спілкуванні, виборі подарунків. Але насамперед у творчості, адже креативність — це і є "творчі здібності”. Тільки сказано це новітнім терміном. Як же стати креативним?

Метод Уолта Діснея

 Коли легендарний мультиплікатор був бідний і жив у комірчині, три кути його кімнати були місцем народження ідей. Біля вікна знаходився «кут мрійника». У цьому кутку Дісней ставив собі запитання «Що?» і формулював всі ідеї, народжені в голові. Потім він переміщувався в «кут реаліста», де, сидячи на жорсткому стільці, дивився на ідеї пильніше і запитував себе «Як?». Третій кут був «кутом критика». Там він відбраковував все, що залишилося після «реаліста», і запитував себе, чи буде це працювати і якими будуть наслідки. Так і ви, роздумуючи над ідеєю, можете перевіряти її на міцність за допомогою уявних фільтрів.

Метод Далі

Сальвадор Далі відзначав, що багато ідей приходять в стані напівсну. Щоб не забути чергову ідею, яка відвідала його уві сні, художник сідав у зручне крісло, брав у руку ложку і ставив під нею металеву миску. Перед сном Далі обмірковував завдання, яке йому необхідно вирішити, візуалізував його. Як тільки художник засинав, ложка випадала з рук і з гуркотом билася об залізну миску. Художник прокидався і миттєво записував думки, що відвідали його. Вам не обов'язково засинати на роботі з мискою, але скрізь носити з собою блокнот і відразу фіксувати несподівані ідеї буде корисно.

Фокальний об'єкт
Припустимо, вам потрібно придумати ідею для рекламного ролика."Ролик буде знаходитися в фокусі методу, тобто стане для вас фокальним об'єктом. Візьміть 2-3 книги, відкрийте їх і тикніть в кілька довільних слів. Потрібно набрати 10 іменників. Краще підбирати слова з різних галузей: техніка, природа, мистецтво. Запишіть ці слова на аркуші паперу і придумайте до кожного з них  епітети, – радить копірайтер Вадим Стельмах.
Ви здивуєтеся, скільки несподіваних ідей знайдете. Наприклад, до слова «човен» ви підібрали епітети «підводний» і «гумовий». Чим не основа для сценарію реклами?

Різнокольорові куби
Уявіть собі куб. Подумайте, як він має виглядати: якого він кольору, чи є на ньому малюнки, прозорий — непрозорий. Потім постарайтеся згадати момент вашого життя, коли ви були задоволені своєю ідеєю: зробили презентацію або запропонували нестандартне рішення проблеми. Подумки загорніть цей стан в красиву упаковку і помістіть всередину куба. Потім уявіть собі творчу особистість, якою ви захоплюєтеся. Після цього додайте в куб ще кілька приємних спогадів. Потім подумки станьте в центр куба і зафіксуйте цей стан за допомогою «якоря» – клацніть пальцями, поверніть кільце або розстебніть гудзик. Повторіть це кілька разів. Кожен раз, коли вам знадобиться перемкнутися на творчість, повторіть якірну дію.

Допомога друга
Вам необхідно вирішити складне завдання нестандартним методом, але ви не знаєте як. "Спочатку перерахуйте в думці ті якості, які можуть знадобитися для його вирішення. Запишіть ці якості на аркушах, а на зворотному боці напишіть ім'я того, хто, на вашу думку, цією якістю володіє. Це можуть бути ваші знайомі, знаменитості і навіть герой книги або фільму. Розкладіть аркуші по колу, а самі станьте в центр. З центру зробіть крок на аркуш і уявіть себе тією людиною, якій властива ця якість. Проробивши це з кожним аркушем, ви наче зберете в собі всі необхідні якості для вирішення свого завдання”, – розповідає психолог  Ганна Жук.
Методів розвинути свої творчі здібності вистачає. Спробуйте усі і неодмінно знайдете свій. Або й придумаєте власний. Я вже свій знайшла. Будьмо креативними.
Ірина Лаб'як
Переглядів: 792 | Додав: bond | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]