П`ятниця, 19.04.2024, 01:26
Вітаю Вас Гість | RSS
Форма входу
Пошук
Календар
«  Січень 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031
Архів записів
Міні-чат
Друзі сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2014 » Січень » 23 » СПОРТ
11:01
СПОРТ
Безкінечне дербі
«Ураган» і «Енергія» знову зустрінуться у Кубку України


Зігравши матчі 1/8 фіналу Кубка України, команди футзальної Екстра-ліги пішли на більш як тритижневі вакації. В цей час національна збірна виступатиме у фіналі континентальної першості  у Бельгії. До табору тренувального табору команди викликано й кілька гравців «Урагану».

Франківці пішли на вимушені вакації у доброму гуморі, двічі перегравши у рідних стінах «Кардинал-Рівне». Спершу – в чемпіонаті країни, згодом – у кубковому розіграші. В обох випадках гості поступалися трьома м’ячами – 2:5 і 3:6 відповідно. Що цікаво, голи у франківців забивали одні й ті ж гравці. А перед тим підопічні Сергія Гупаленка вибороли нічию на полі львівської «Енергії» (2:2) в матчі чемпіонату.
Настрій наставнику зіпсував жереб кубкового чвертьфіналу, який з-поміж маси суперників знову (вчетверте поспіль) обрав франківцям львівську «Енергію». «Навіть слів не вистачає. Це «сліпе» жеребкування є вже занадто сліпим», – зопалу прокоментував подію головний тренер. Доречно згадати, що всі попередні кубкові поєдинки франківців та львів’ян завершувалися на користь останніх.
Раніше, втім, команди визначали переможця за підсумками однієї гри. Цього разу їм доведеться грати двічі. Матчі призначено на 16 та 23 березня (перша гра в Івано-Франківську). За іронією долі, перед цим, 12 березня суперники зустрінуться в рамках чемпіонату. Зрештою, до кубкових матчів ще досить далеко…
Наразі «Ураган» розстався з одним із своїх футболістів. За взаємною згодою клуб в статусі вільного агента залишив польський легіонер Павел Будняк. В складі "Урагану" 24-річний гравець провів півтора сезону і взяв участь в 46 офіційних матчах (11 голів). Будняк був першим представником Польщі в українському футзалі. Водночас нових гравців франківці не планують. Загалом трансферний період триватиме до 10 лютого.
Кандидати до збірної тим часом завтра зберуться у Києві. Після кількаденного збору наставник команди (вперше в історії збірну готує до відповідальних змагань не Геннадій Лисенчук, а Євген Ривкін) визначить тих 14 футболістів, які поїдуть до Бельгії. Традиційно у списках претендентів ураганівці Кирило Ципун, Євген Валєнко і Петро Шотурма. Усі троє мають хороші шанси на потрапляння в «основу».
Їх партнери після невеликого перепочинку поновлять тренування в Івано-Франківську. Наразі про можливі спаринги не повідомляється. Наступну офіційну гру «Ураган» проведе 15 лютого у Харкові з «Локомотивом». Наступна гру у рідних стінах – 25 лютого проти «Єнакієвця».

Добірку підготував Володимир ГОРОЩАК
Переглядів: 526 | Додав: bond | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]