П`ятниця, 29.03.2024, 11:56
Вітаю Вас Гість | RSS
Форма входу
Пошук
Календар
«  Жовтень 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031
Архів записів
Міні-чат
Друзі сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2013 » Жовтень » 24 » СПОРТ
10:19
СПОРТ
Право на Кубок
У травні 2015-го Івано-Франківськ прийматиме кращих скороходів Європи


Кубок Європи зі спортивної ходьби у 2015 році прийматиме Івано-Франківськ. Про це президент Федерації легкої атлетики України Ігор Гоцул заявив напередодні 17-х Міжнародних змагань «Вечірній Івано-Франківськ».

«За десять хвилин до початку прес-конференції у мене відбулася телефонна розмова з віце-президентом ЄА Карелом Пільним. У ній він офіційно підтвердив, що Кубок Європи-2015 зі спортивної ходьби пройде в Івано-Франківську», - повідомив Ігор Гоцул.
Чи не найбільше перемозі заявки рідного міста зрадів президент ФЛА Івано-Франківської області Віталій Матешко, який вболівав за ідею проведення в Україні Кубка Європи вже протягом багатьох років.
«Я надзвичайно щасливий, адже ми йшли до цього 17 років. За цей час ми двічі подавали заявку на проведення змагань. З першого разу нам перемогти не вдалося. Ми спробували врахувати всі зауваження і побажання ЄА і знову висунули кандидатуру нашого міста. На щастя, цього разу удача була на нашому боці, і в 2015-му Івано-Франківськ побачить Кубок Європи зі спортивної ходьби», - розповів Віталій Васильович.
Кубок Європи Україні довірили невипадково. На шляху до досягнення мети довелося подолати багато труднощів, і Івано-Франківськ довів, що може з ними справитися. «Легкою цю перемогу назвати складно, але ми довели, що гідні її, – додає Ігор Євгенович.– Вона стала результатом скоординованих зусиль Міністерства молоді та спорту України, Національного олімпійського комітету України, обласної та міської влади Івано-Франківська та Федерацій легкої атлетики України й Івано-Франківської області. Ми дуже наполегливо йшли до досягнення цієї мети, було зібрано величезний пакет документів, проведено безліч переговорів і презентацій, врегульовано питання з авіа- та автомобільним транспортом. Всі наші дії в комплексі й привели до бажаного й довгоочікуваного результату».
Свою історію «Вечірній Івано-Франківськ» розпочав з дитячих змагань у міському парку ім. Шевченка. Згодом спортсмени змагалися на площі Ринок, площі Міцкевича та прилеглих вулицях. В останні роки турнір відбувався на вулицях Мельника і Сахарова. Цього разу спортсмени протестували одну з центральних магістралей міста - вулицю Незалежності. Саме тут планується до проведення Кубок Європи.
«Довжина кільця 1 000 метрів. Такі траси практикуються на змаганнях скороходів в останні роки. Це дозволяє глядачам бачити усю загальну картину перегонів», - пояснює Віталій Матешко.  
Кубок Європи зі спортивної ходьби проводиться один раз на два роки. Заснований турнір у 1996 році. В 2013-му ювілейні, десяті змагання приймало невеличке словацьке містечко Дудніце. Нагороди турніру розігруються на чотирьох дистанціях: 20 та 50 км – у чоловіків і 10 та 20 км – у жінок.  Підсумовуються також виступи збірних команд.
Зазвичай Кубок Європи проводиться у другій половині травня. Отож, у Івано-Франківська залишилося трохи більше півтора року для того, щоб достойно зустріти кращих скороходів Старого Світу.
Під час візиту президента ФЛАУ Ігоря Гоцула до столиці Прикарпаття обговорювалося також майбутнє стадіону «Рух». Нещодавно він повернувся у власність міста, відтак місцеві можновладці зацікавлені у перетворенні його в багатофункціональну арену.
 «Ми зацікавлені в тому, щоб українські легкоатлети мали якомога більше сучасних арен для тренувань, які б відповідали міжнародним стандартам. Це також дасть можливість проводити тут змагання та навчально-тренувальні збори, - каже Ігор Гоцул. - Незабаром Івано-Франківськ відвідають спеціалісти федерації. Вони проведуть експертизу існуючого проекту реконструкції стадіону «Рух» і за необхідності внесуть до нього зміни та побажання».
Всі місця проведення
Кубків Європи зі спортивної ходьби
1996 р. – Ла-Корунья (Іспанія)
1998 р. – Дудінце (Словаччини)
2000 р. – Ейзенхуттенштадт              (Німеччина)
2001 р. – Дудінце (Словаччина)
2003 р. – Чебоксари (Росія)
2005 р. – Мішкольц (Угорщина)
2007 р. – Лемінгтон
         (Великобританія)
2009 р. – Мец (Франція)
2011р. – Ольяу (Португалія)
2013 р. – Дудінце (Словаччина)
2015 р. – Івано-Франківськ
         (Україна)

Спортивну добірку підготував Володимир ГОРОЩАК

Переглядів: 752 | Додав: bond | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]