Четвер, 18.04.2024, 23:44
Вітаю Вас Гість | RSS
Форма входу
Пошук
Календар
«  Жовтень 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031
Архів записів
Міні-чат
Друзі сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2013 » Жовтень » 3 » СПОРТ
10:26
СПОРТ
«Ігри» перед стартом
Чемпіонат України під загрозою зриву


Дивні ігри вкотре розгорнулися довкола баскетбольного чемпіонату України. Він мав розпочатися 27 вересня.   Та «на горі» не дійшли згоди і перший тур відклали. Ніби-то до цієї п’ятниці. Івано-франківська «Говерла» готувалася до поїздки у Черкаси, як усім клубам знову дали відбій.


Скільки ще триватиме протистояння і чи не приведе воно до чергового розколу у баскетболі України, наразі невідомо. Цьогорічну першість знову мали розграти 14 клубів. Правда, на першому етапі планувалося два кола, а не три. Внутрішній календар, очевидно, розвантажили на догоду нашим представникам у єврокубках. Для решти змагальний графік пропонувалося ущільнити Кубком України, розіграш якого брала на себе національної федерація.
Керманич ФБУ Олександр Волков також озвучив правило щодо легіонерів, яке мало діяти з цього сезону. На майданчику одночасно дозволялося перебувати не більше, ніж чотирьом іноземцям. Загалом в заявці на гру їх могло бути п’ятеро. В наступному сезоні планувалося знизити цю цифру до чотирьох.
Також в сезоні-2013/14 кожен клуб суперліги мав утримувати «дубль» (вік гравців – до 23 років), який змагався б не в окремому турнірі, як раніше, а у вищій лізі. На тих, хто не виконає цю вимогу, очікував штраф у 50 000 доларів. Зауважимо, що попередньо «дублі» планували виставити лише п’ять клубів. Інші тепер розмірковують, що краще – платити штраф чи потратити ті ж кошти на участь команди в змаганнях.    
Як ми вже повідомляли, «Говерла» розпочала підготовку до сезону (він стане п’ятим для команди у вітчизняній Суперлізі) в середині серпня. Спершу команда готувалася в Івано-Франківську. На початку вересня підопічні Євгена Мурзіна гостювали в Польщі (Катовіце), де посіли друге місце у турнірі за участю місцевих «Ангвіла» та «Радома», а також чеської «Острави».
Заключний етап підготовки традиційно пройшов у Литві, де «Говерла» відбула п’ять спарингів з місцевими командами та російським «Красним Октябрьом» з Волгограда. Їх підсумком стали дві перемоги і три поразки. Минулої суботи «Говерла» вийшла на рідний паркет, перегравши у тренувальному поєдинку львівську «Галичину».    
Під час літнього міжсезоння «Говерлу» залишили Ярослав Лемик і Кіндалл Дайкс (обоє перейшли у «Галичину»), Павло Буренко (БК «Донецьк»), Райан Пірсон («Маккабі Ашдод», Ізраїль), Олександр Шостуха (БК «Харцизьк»), Кевін Тіггс, Геннадій Дзюба та Павло Ревзін.
Продовжать виступи в Івано-Франківську Артем Чемякін, Юрій Фрасенюк і капітан команди Тревис Пітерсон, які провели з командою всю передсезонну підготовку. А буквально напередодні старту чемпіонату повернувся до Івано-Франківська ще один легіонер - Юджин Лоуренс.
Новачками команди стануть захисники Андре Янг («Ден Бош» Нідерланди, кращий гравець чемпіонату) і Олександр Доленко («Свіслоч», Білорусь), форварди Дмитро Ліповцев (СК «Муссон» Полтава, кращий гравець сезону-2012/13) і Шимус Бокслі («Оберварт» Австрія). Останній у своїй кар’єрі двічі відзначався титулом кращого гравця чемпіонату Нідерландів.
На перегляді у «Говерлі» перебували одразу два вихованці місцевого баскетболу – кращий бомбардир обласного чемпіонату Іван Рожак з БК «Вамбуд» і гравець коломийського «Тирлича» Віталій Вінтоняк. Обоє можуть опинитися у «дублі».
Всі матчі «Говерли»
у міжсезонні
Польща: «Острава» Чехія – 100:80; «Роса Радом» Польща – 98:94; «Анвіл» Польща – 78:81.
Литва: «Красний Октябрь» Росія – 103:87; «Лієткабеліс» Литва - 77:78 і 72:68; «Пєно» Литва - 68:73; «Нєвєжис» Литва - 54:74.
Івано-Франківськ: «Галичина» Львів – 65:63.
Переглядів: 584 | Додав: bond | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]