Субота, 27.04.2024, 00:06
Вітаю Вас Гість | RSS
Форма входу
Пошук
Календар
«  Жовтень 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031
Архів записів
Міні-чат
Друзі сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2013 » Жовтень » 3 » СОЦІУМ
10:32
СОЦІУМ
У Галицькій виправній колонії для жінок відбувся День відкритих дверей

У неволі чомусь знижується притаманне жінкам бажання чепуритися, бо усе, що робить жінка, адресоване для когось. Та 27 вересня випала така нагода. Адже цього дня бажаними гостями тут були родичі засуджених – у колонії відбувся День відкритих дверей. Зворушливою була мить зустрічі рідних і засуджених: матері і дочки, чоловіка і дружини. Ніхто не приховував сліз радості та відчутного хвилювання.

Зустрічав гостей начальник колонії Руслан Львович Рибчак, який очолює колонію з червня 2013 року. Після оформлення всіх необхідних документів розпочався огляд території.
Відвідувачі побували у медичній частині установи та їдальні. У щойно відремонтованій капличці установи відбулася спільна молитва.
На огляд присутніх було також представлено продукцію, яку виготовляють в установі: комплекти постільної білизни, робочий одяг та рукавички, чохли для автомобілів. Виробництво є одним із важливих напрямів роботи установи. Жінки, які відбувають тут покарання, повинні заробляти кошти на своє утримання. Трудотерапія відіграє важливу роль у роботі із засудженими. Ознайомилися гості з роботою швейного цеху та майстернею, де жінки виготовляють ялинкові прикраси. У колонії запроваджено майстерню вишивки бісером, робота з яким також долучає засуджених до прекрасного. Деякі жінки беруться оздоблювати бісером складні картини.
В актовому залі установи для гостей підготували концерт, де звучали пісні, засуджені декламували вірші та демонстрували акторське мистецтво.
Цього дня жінки мали можливість поспілкуватися зі співробітниками органів місцевої влади. До установи завітали представники прокуратури, відділу юстиції, районного центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді, представники районного суду, а також члени спостережної комісії та представники засобів масової інформації.
Начальник установи Руслан Рибчак поділився з присутніми планами на майбутнє. Він говорив не лише про досягнення, але про проблеми, які потребують якнайшвидшого вирішення. Перекриття даху та ремонт їдальні для особового складу нині є найактуальнішими питаннями, які потребують чималих коштів. Подолати це самотужки колонія, на жаль, не може.
«Проте ми сподіваємося, що за підтримки районної та обласної влади і ці питання буде вирішено», – підсумував посадовець.
Оксана Лаврів
Переглядів: 677 | Додав: bond | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]