П`ятниця, 19.04.2024, 16:51
Вітаю Вас Гість | RSS
Форма входу
Пошук
Календар
«  Січень 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31
Архів записів
Міні-чат
Друзі сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2011 » Січень » 13 » Рівняння на Львів!
10:45
Рівняння на Львів!
Керівництво міста невдоволене недостатньою поінформованістю іванофранківців та гостей обласного центру про святкові заходи з нагоди новорічно-різдвяних свят, їх висвітленням у місцевих та загальноукраїнських ЗМІ і вважає це недопрацюванням відповідних профільних управлінь міськвиконкому.

Це стало зрозумілим з перебігу вівторкової апаратної наради у міськвиконкомі. Спершу керуючий справами виконкому Андрій Лис дорікнув начальнику управління культури Мирославу Петрику, що Івано-Франківськ менше себе популяризує, ніж Львів. Мовляв, про святкові заходи у Львові, зокрема про «День пампуха», знала вся Україна, адже про це щодня говорили у новинах всіх телеканалів. Пан Лис попросив «на майбутнє»  організовувати більше конкурсів, вертепних дійств та свят на зразок того ж «Дня пампуха».
З цим цілком погодився і перший заступник міського голови Зіновій Фітель, який, між іншим, пригадав комунальникам те, «про що ми всі з вами скромно мовчимо, але що влучно підмітили засоби масової інформації: після святкувань в місті, як «по войні». Гори сміття. Під час заходів ніде сходити в туалет». І одразу ж доручив голові фонду комунального майна Михайлові Юсипу внести зміни в договір оренди громадського туалету на Вічевому майдані, щоб у святкові дні він був безкоштовним.
Перший віце-мер також розпорядився узгодити з підприємцями, щоб під час святкових ярмарків вони ставили не старі намети, а, як у Львові, – дерев’яні кіоски. «Це все можна зробити, тільки треба з людьми говорити. От давайте і почнем. Щоб на Великодні свята так було. Пампухи там різні, пляцки, каша…», – звернувся він до начальника управління торгівлі Ігоря Витриховського.   
Як воно буде на Великдень, поживемо – побачимо. А поки що можна констатувати, що перед центральною міською ялинкою, окрім композиції зі Святим Миколаєм, ангелом та зайцем, немає жодної фігурки казкових персонажів, як це було кожного року. На Різдво – жодної шопки. Заступник начальника управління архітектури Світлана Лосюк це упущення визнала і запевнила, що наступного року так вже не буде. Хоча, як відрапортував керівник управління архітектури Ігор Гаркот, «всі заходи, передбачені розпорядженням міського голови, виконані в повному обсязі». То чого ж іще хотіти?
Хвалимир ВЛАДІВ

Переглядів: 913 | Додав: bond | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]