Четвер, 28.03.2024, 21:51
Вітаю Вас Гість | RSS
Форма входу
Пошук
Календар
«  Травень 2012  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031
Архів записів
Міні-чат
Друзі сайту
Статистика

Онлайн всього: 5
Гостей: 5
Користувачів: 0
Головна » 2012 » Травень » 31 » ПРЯМА МОВА
11:12
ПРЯМА МОВА
Наталія КОРОЛЕВСЬКА:
«Економічне диво  в Україні – можливе»
Лідер нової політичної сили твердо має намір вивести країну з двадцятирічної епохи  недотриманих обіцянок і несправджених надій




Соціологи впевнені: на майбутніх парламентських виборах партія Наталії Королевської «Україна-Вперед!» пройде до Верховної Ради. Уже на початку травня партія впевнено переступила через прохідний бар'єр, її підтримують 5-6% виборців, і динаміка росту триває. Партія вже зараз стала впливовою політичною силою, і в парламенті нового скликання на неї будуть зважати. Яким чином альтернативній силі, яка потіснила на політичному Олімпі старих політиків, вдалося так швидко заручитися підтримкою неабиякого числа виборців? Чим живе і дихає її лідер? Яким нова партія бачить майбутнє нової України? І як має намір цього добиватися? Недавній день народження її лідера (18 травня Наталії Королевській виповнилося 37 років) став зручним приводом для відвертої розмови.

Я росла серед шахтарів
– Ви досить успішна людина, на Вашому рахунку чимало особистих перемог. До приходу в політику створили з нуля велике підприємство, вже будучи в політиці, стали найрезультативнішим за кількістю законопроектів депутатом. Як Ви добиваєтеся своїх особистих перемог? Що таке перемога для Вас особисто?
– Кажуть, що у кожної перемоги багато батьків, а ось поразка – завжди сирота. Я народилася і виросла в шахтарському місті Красний Луч Луганської області. Мій батько – шахтар, мати – вчителька. Я дитинство провела не у бабусі в селі, а у батька на шахті, серед териконів. Шахтарі – дуже командні люди, з сильним почуттям плеча. Шахтарі кажуть: у нас одна на всіх небезпека, одна відповідальність і одна можливість. Перемога – це завжди результат командної роботи. Коли є команда, спільна мета і спільна відповідальність – завжди буде позитивний результат.
– Як повинна мислити успішна людина? Як створювати правильні внутрішні настрої, а про що краще не думати?
– Успішна людина повинна, в першу чергу, не зациклюватися на невдачах і йти тільки вперед, до досягнення своєї мети. Якщо трапляються якісь перешкоди на шляху, то не опускати руки, а шукати вихід із ситуації. Важливіше концентруватися на тому, де можна дійсно щось змінити. Важливо робити те, що правильно, а не те, що легко.
– А якою була перша перемога? Пригадаєте?
– Пригадаю. Моєю першою перемогою була медаль, яку я отримала в школі. До десятого класу я навчалася в звичайній середній школі, де була кращою ученицею. Однак після закінчення 9-го класу батьки мене перевели в найсильнішу школу нашого міста. Після першої контрольної з математики, коли я отримала не найвищу оцінку, я зрозуміла, що необхідно не просто подвоїти, а подесятерити свої зусилля у навчанні. Однак я впоралася і закінчила школу з медаллю. Правда, не з золотою, а срібною, через "добре" з поведінки. Я була не найслухнянішою ученицею, завжди наполягала на своїй точці зору, заступалася за товаришів.

Депутатська недоторканність – ліцензія на беззаконня
– Давайте поговоримо трохи про політику. Ви прийняли рішення самостійно йти на вибори. Ваша політична сила позиціонується як "альтернатива", про що Ви самі неодноразово заявляли. Альтернатива кому чи чому?
– Альтернатива старим політикам і старій політиці. 20 років поспіль народ вибирав спочатку між комуністами і націоналістами, потім — між помаранчевими і біло-блакитними. Але від зміни місць доданків сума не змінюється. Змінюються партії при владі, але не змінюється якість життя людей і якість політики. Тому парламентські вибори цієї осені – це вибори між минулим і майбутнім. До парламенту мають потрапити нові лідери, які думатимуть про робочі місця для людей, а не про свої місця в парламенті. Займатися питаннями економіки, промисловості, інвестицій, а не мовою, підручниками з історії, пам'ятниками героям і антигероям. Зміцнювати державу, а не свої доходи. Саме таких лідерів об'єднує наша команда, саме таким лідерам ми надамо соціальний ліфт в політику.
– Як Ви ставитеся до депутатської недоторканності?
– Імунітет перед законом дає так званій еліті ліцензію на беззаконня. Партія "Україна – Вперед!" виступає за повну ліквідацію інституту недоторканності в Україні – для народних депутатів, президента, суддів. Ми повинні зробити перший крок і позбавити недоторканності хоча б депутатів. Всі повинні бути рівні перед законом. Закон повинен бути один для всіх.

Зарплата 1000 євро – реально!

– Ви їздите по регіонах з презентацією програми «Нова економіка – нова країна». Ви заявляєте, що зарплата в 1000 євро, а пенсія – 500 євро  можливі в нашій країні. Це не популізм?
– У нашої країни був і все ще залишається величезний потенціал і колосальні ресурси, які потрібні для створення високорозвиненої економіки. Я вірю, що, за прикладом інших країн, економічне диво в Україні — можливе.
Очевидно, нинішня модель економіки не може забезпечити високий рівень життя. Україні необхідна нова економічна модель, яка забезпечить створення нових високооплачуваних робочих місць, гарантуватиме високі соціальні стандарти для пенсіонерів, забезпечить можливість отримати роботу за фахом кожному випускнику ВНЗ. Що для цього потрібно?
По-перше, держава повинна визначати економічні пріоритети і підтримувати галузі, які створюють економічну безпеку країни, і які стануть локомотивами розвитку.
По-друге, держава має повністю звільнити від свого втручання середній і малий бізнес, дати можливість людям справи спокійно заробляти для себе і своїх сімей.
І третє – держава повинна забезпечити соціальну справедливість. Не тільки декларувати можливості, а й реально забезпечити рівність прав на соціальні гарантії.
Я була на останньому економічному форумі в Брюсселі. Європа розробила меню економічного зростання, яке складається з підтримки національної промисловості, малого та середнього бізнесу, масштабних програм зайнятості, боротьби з безробіттям та захисту малозабезпечених. Такі цілі повинна поставити перед собою і Україна.

Робочі місця – тільки  у процвітаючій економіці

– Ви один з найбільш результативних депутатів Верховної Ради. Прийнято 23 ваших закони. Один з ваших останніх законопроектів – про підтримку національного виробника. У чому його суть?
– Ми пропонуємо стимули для модернізації, зниження податкового тягаря. Хочемо знизити податки на вітчизняні товари дитячого асортименту, продукцію легкої промисловості. Знизяться ціни – збільшиться попит на вітчизняні товари. А зростання виробництва забезпечить створення нових робочих місць в Україні.
– Як Ви збираєтеся боротися з безробіттям?
– Нові робочі місця будуть з'являтися, а зарплати – рости тільки за процвітаючої економіки. Ми підготували і вже зареєстрували законопроект щодо збільшення зайнятості. Ми ставимо перед собою завдання – створити стимули для підприємців щодо створення робочих місць, допомогти соціально незахищеним людям отримати роботу і підняти зайнятість у тих сферах,  де сьогодні найбільше безробіття.
У малих населених пунктах, для студентів, матерів-одиначок, дітей-сиріт, інвалідів, осіб передпенсійного віку з'явиться можливість отримати хорошу роботу з гідною оплатою. А для випускників – отримати перше робоче місце.
– До речі, зараз кожна п'ята молода людина в Україні – без роботи. У Вас є конкретні пропозиції для молодих людей?
– Ми пропонуємо реальні стимули для роботодавців. Перше – субсидувати до 50% зарплати людей, які не конкурентоспроможні на ринку праці, таких, як молодь без досвіду роботи, студенти-випускники. Також, якщо роботодавець створив нові робочі місця для таких осіб, ми пропонуємо на рік звільнити його від сплати єдиного соціального внеску на їхню зарплату – тобто він зможе платити людям більше, а податків буде стягуватися менше. Ми також хочемо надати студентам випускних курсів вищих навчальних закладів можливість переходити на навчання за індивідуальними планами у разі укладення договорів про працевлаштування (контрактів) з роботодавцями. Придбання студентами досвіду роботи за фахом зробить їх більш конкурентоспроможними на ринку праці.

Діти нагадують про краще майбутнє для України
– Жінка в політиці – це все ще швидше виняток з правил в Україні. За кількістю жінок-парламентарів ми відстаємо навіть від деяких арабських країн. Як це – бути жінкою-політиком в Україні?
– Мій прадід керував МТС, на якій працювала знаменита Паша Ангеліна. Саме він посадив на трактор першу жінку, хоча раніше нікому не приходило в голову, що жінка може бути трактористом. У нас теж усвідомлення того, що жінка може ефективно займатися політикою, приходить поступово. І чим більше в наступному парламенті буде активних жінок, тим буде краще для України.
– У Вас є чоловік, двоє дітей. Сім'я – найважливіша частина життя будь-якої людини. Як навчитися не обділяти увагою близьких через постійну завантаженість, не зробити сім'ю жертвою свого успіху?
– Моя сім'я – це моя опора в житті. Мої діти нагадують мені, що кращі дні України ще попереду. Але як будь-якій працюючій жінці, мені іноді складно поєднувати роботу і сім'ю. І я дуже вдячна моїй мамі, яка допомагає виховувати дітей і зберігати родинне вогнище.
– Як до Вашої роботи ставиться чоловік?
– Чоловік з розумінням ставиться до моєї роботи. Він з самого початку розумів, на що йде (посміхається).
– У Вас є власні секрети краси?
– Коли ти займаєшся улюбленою справою, до того ж у тебе є прекрасна сім'я, люблячий чоловік, діти – це і є головна умова краси для жінки. Краса починається з оптимізму і позитивного ставлення до життя!

Інтерв’ю записав Сергій Дутка


Переглядів: 727 | Додав: bond | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]