Четвер, 28.03.2024, 13:57
Вітаю Вас Гість | RSS
Форма входу
Пошук
Календар
«  Березень 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031
Архів записів
Міні-чат
Друзі сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2011 » Березень » 24 » Приміські маршрути об’єднають?
10:34
Приміські маршрути об’єднають?
Івано-Франківський міськвиконком не полишає спроб ліквідувати нелегальні стихійні автостанції приміських маршрутів, впрядкувати рух через місто міжміських та внутрішньообласних рейсових автобусів і просить облдержадміністрацію допомоги в цьому.

«Всі відправлення автобусів мають здійснюватися з автостанцій за напрямками, але вони їздять до центру, зупиняються тут на відстій, чим створюють додаткові незручності мешканцям міста та пробки на міських вулицях. Наші рейдові перевірки і складання протоколів на порушників малоефективні, бо вони лише переїжджають з місця на місце», – бідкається заступник начальника відділу транспорту і зв’язку міськвиконкому Василь Бабій. За його словами, така ситуація склалася тому, що «на ринок перевезень вийшли приватники з машинами надмалої й малої місткості і чим більший населений пункт, тим більше до нього їздить автобусів».
Але у міської влади зажевріла надія, що ситуація незабаром може змінитися. Після тривалого ігнорування проблема стихійних автостанцій в обласному центрі вийшла на обласний рівень і перебуває на контролі в першого заступника голови ОДА Василя Плавюка. Як повідомив заступник міського голови Микола Саєвич, міськвиконком вкотре подав свої пропозиції щодо її врегулювання на розгляд ОДА.
На базі автостанції №2 в Пасічній виконком пропонує організувати транзитний автовокзал, куди б міжміські внутрішньообласні автобуси різних напрямків, оминаючи центр міста, з’їжджалися по об’їзних вулицях Петлюри, Довженка, Набережній, Галицькій з одного боку та вул. Тисменицькій, Івасюка, Надрічній – з іншого.
Приміські маршрути протяжністю 5-7 км пропонується об’єднати на зразок «Загвіздя-Підлужжя», «Ямниця-Черніїв», «Тисмениця-Лисець» тощо з транзитним рухом через місто і відстоями на кінцевих зупинках.
У мерії вважають, що такі маршрути мав би обслуговувати рухомий склад місткістю лише понад 40 пасажирів, що дало б змогу зменшити кількість автобусів на 20-30%. Також пропонується ліквідувати так звані спеціальні регулярні автобусні рейси з центральної частини Івано-Франківська до райцентрів області.
Водночас у виконкомі поінформували, що вже зараз на його адресу надійшло і продовжує надходити багато звернень з проханням дозволити в’їзд таким-то автобусам не лише в центр міста, а й заїзд в історичну частину – на пл. Ринок та вул. Старозамкову.
«Давайте на площі перед адмінбудинком зробимо центральну автостанцію і поставимо на цьому крапку», – спересердя вигукнув міський голова Віктор Анушкевичус. І, опанувавши емоції, пояснив: «Люди думають, що ми заборонили в’їзд приміських автобусів до центру міста. Це не так. В’їжджайте. Але потім виїжджайте і не створюйте в місті незручностей».
Стах МІРЧУК   
Переглядів: 1076 | Додав: bond | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]