Четвер, 25.04.2024, 22:11
Вітаю Вас Гість | RSS
Форма входу
Пошук
Календар
«  Травень 2012  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031
Архів записів
Міні-чат
Друзі сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2012 » Травень » 3 » ПОЛІТИКА
11:44
ПОЛІТИКА
Контрактна армія: наскільки це реально?

Аби армія стала контрактною, потрібно виконання чотирьох умов. Перше – високий темп бойової підготовки, щоб солдат на полігоні відчував драйв військової професії, а не сидів в класі або підмітав плац. Друге – рівень грошового утримання солдата повинен бути, як мінімум, на 10% вище середньої зарплати по країні. Третє – контрактники повинні бути забезпечені службовим житлом. Четверте – вагомий соціальний пакет, перш за все медичне забезпечення і можливість підвищення рівня освіти у військових вузах. Можна це ? Можна, але для цього повинна бути відповідальна державна політика. Сьогодні її немає, тому плани переходу до контрактної армії відкладаються за горизонт президентського терміну, тепер – на 2017 рік.

 Коли державі важко, воно називає себе Батьківщиною і просить, щоб громадяни його захищали. По відношенню до своїх громадян держава повинна вести себе таким чином, щоб громадяни її поважали і хотіли захищати. Візьміть нинішню судову систему, правоохоронні органи, інститут «смотрящих», який відбирає чужий бізнес – держава, яка зрослося з бандитами, відштовхує громадян. У всіх арміях солдат виховують так, щоб вони в бою грудьми захищали свого командира. А тепер подивіться: чи будуть наші солдати грудьми захищати від кулі генерала-злодія, міністра-злодія, президента-злодія?
Якщо в Україні й надалі будуть безвідповідальні уряди, нездатні використовувати ресурси країни заради її розвитку, братимуть дедалі більші зовнішні борги, то запас міцності дуже швидко закінчиться, і без всякої війни Україні доведеться здаватися.
Віктор Янукович, приймаючи в 2010 році рішення про позаблоковий статус, не розумів, що це таке. Якби усвідомлював, то відразу після ухвалення цього закону був би збільшений бюджет армії мінімум в три рази, почали б поліпшувати її оснащення. Він зробив політичний реверанс у бік Росії, прикрив двері інтеграції з НАТО, відмовився від союзників, але не вжив жодних інших необхідних дій. Ось зараз просочилися відомості про нові плани: зокрема, скоротити армію в два рази. Але це несумісне з позаблоковим статусом! Мали б проводитися дії, які показали усім в регіоні і в світі, що позаблокова Україна здатна сама, без союзників, спираючись на свою армію і свою економіку, вирішувати військові завдання. Після рішення про позаблоковий статус вступ в НАТО перестало бути темою взагалі. Не виключаю, що зважаючи на економічні і соціальні потрясіння питання військової безпеки відійдуть на 25-е місце за значимістю.
Переглядів: 687 | Додав: bond | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]