Четвер, 28.03.2024, 15:54
Вітаю Вас Гість | RSS
Форма входу
Пошук
Календар
«  Березень 2012  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031
Архів записів
Міні-чат
Друзі сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2012 » Березень » 22 » ПОЛІТИКА
12:01
ПОЛІТИКА
Анатолій Гриценко:
Мабуть, регіонали впевнені, що їм тюрма не загрожує


14 березня 2012 року Верховна Рада України не підтримала проект Закону №9708 «Про внесення змін до Кримінально-виконавчого кодексу України (щодо посилення державного та громадського контролю за дотриманням прав засуджених осіб в установах виконання покарань)», внесений головою парламентського Комітету з питань національної безпеки і оборони, лідером партії «Громадянська позиція» Анатолієм Гриценком. За його прийняття за основу проголосувало лише 158 народних обранців.

Виступаючи з трибуни ВР, автор законопроекту наголосив, що він не є персоніфікованим і не стосується лише Тимошенко, Луценка, Іващенка. «Десятки тисяч людей, які перебувають сьогодні у в’язницях, – це українські громадяни і ми повинні бути переконані, що за ґратами дотримується закон так само, як і на свободі», – заявив Гриценко. Лідер «Громадянської позиції» підкреслив, суть запропонованого проекту закону полягає в тому, щоб посилити і державний, і громадський контроль за тим, що відбувається в тюрмах. Тобто державні посадові особи, ЗМІ та представники громадськості зможуть без будь-яких додаткових дозволів приходити до в’язниці і перевіряти стан та умови утримання засуджених.
«Це потрібно для того, щоб не було ніяких спекуляцій. Щоб ніхто не казав, немов все класно, а насправді люди не можуть жити в гідних умовах. Ніякого цирку і створення тяжких умов для засуджених в разі прийняття цього законопроекту створено не буде. Навпаки, з’явиться впевненість у тому, що якщо людина потрапить за ґрати, закон щодо неї буде дотримано, – пояснив Гриценко. – Ми повинні зрозуміли, що із в’язниці мають виходити люди, які повернуться до нормального життя, а не будуть скалічені», – заявив він. Пізніше, коментуючи результати голосування на своїй сторінці у фейсбук, Гриценко написав:«Не спрацював і мій останній аргумент: «сядуть усі, представники усіх фракцій, при нинішніх обсягах зловживань». Мабуть, регіонали впевнені, що… їм тюрма не загрожує. Дарма...».
Нагадуємо, прийняття запропонованого проекту Закону мало б сприяти утвердженню в Україні демократії та верховенства права, забезпеченню дотримання законних прав засуджених та їх захисту від систематичного порушення, розширенню можливостей та підвищенню ефективності державного та громадського контролю за діяльністю посадових та службових осіб установ виконання покарань, заохоченню до захисту прав засуджених громадськістю та засобами масової інформації, мінімізації випадків насильства та знущань над засудженими, послабленню соціального напруження в пенітенціарній системі, якісному прориву в досягненні виправлення та ресоціалізації засуджених, підвищенню рівня довіри громадян до влади.
Переглядів: 777 | Додав: bond | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]