Четвер, 25.04.2024, 17:12
Вітаю Вас Гість | RSS
Форма входу
Пошук
Календар
«  Березень 2012  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031
Архів записів
Міні-чат
Друзі сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2012 » Березень » 15 » ПОЛІТИКА
12:15
ПОЛІТИКА
Анатолій Гриценко:
За різкі заяви європейцям потрібно дякувати, а не закривати рота


Ми, українці, створили всі проблеми всередині країни. І в наших інтересах, щоб у державі панували чесність, прозорість, демократія, повага до людини.
Немає нічого дивного в тому, що, коли ситуація наближається до точки кипіння, зарубіжні посли не можуть мовчати, і спочатку делікатно, а потім голосно роблять відповідні заяви.


Так, як зараз роблять заяви європейські держави, Америка, Канада, ніколи з Україною не говорили. Без усілякого дипломатичного етикету нам прямо кажуть: випустіть політичних в’язнів, припиніть тиск на підприємництво, реформуйте несправедливі суди тощо. Але ми того, на жаль, не чуємо. В цьому й проблема.
Коментуючи реакцію українського міністерства закордонних справ на звинувачення глави представництва Євросоюзу в Україні Жозе Мануеля Пінту Тейшейра у використанні вибіркового правосуддя для політичних цілей, Гриценко, лідер «Громадянської позиції» наголосив: «Можна позакривати рота всім, але від того нам не стане легше. Ми повинні вирішити ці проблеми, і, якщо знаходяться партнери, які нам допомагають, їм треба дякувати. Тим більше, якщо ми хочемо працювати з ними у Європі».
Приводом для обурення МЗС стали заяви посла на круглому столі щодо поліпшення інвестиційного клімату в Україні. Тейшейра, зокрема, звинуватив Україну у «використанні виборчого правосуддя в політичних цілях» і заявив, що президент Віктор Янукович «не досяг необхідних результатів у боротьбі з корупцією і проведенні реформ».
Глава представництва ЄС у Києві критикував очевидні для громадян України проблеми – вибірковість правосуддя, тотальну корупцію та відсутність реформ, здатних перетворити країну.
У країнах ЄС є справедливий суд, нормально проходять вибори, відсутній великий розмах корупції, а у президентів немає Межигір’я.
«У наших інтересах, щоб в Україні було те ж саме. Тому якщо Тейшейра чи будь-який інший посол хоче сказати, при чому дуже делікатно, якесь слово, нашому МЗС не варто, як одноклітинній амебі, так вороже на ті заяви реагувати», – підкреслив голова «Громадянської позиції».
Микола ЛАДОВСЬКИЙ,
голова Івано-Франківської

ОО ПП «Громадянська позиція»
Переглядів: 648 | Додав: bond | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]