П`ятниця, 29.03.2024, 10:14
Вітаю Вас Гість | RSS
Форма входу
Пошук
Календар
«  Квітень 2010  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930
Архів записів
Міні-чат
Друзі сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2010 » Квітень » 8 » Паски від Червоного Хреста
09:23
Паски від Червоного Хреста
Четвертого квітня стартував Всеукраїнський місячник Червоного Хреста. Як повідомив голова міської організації Червоного Хреста Андрій Цура, цьогоріч він проходитиме під гаслом «Подвиг вашого життя» і відбуватиметься у три основні етапи. А першою акцією місячника стало вручення підопічним міської організації до Великодніх свят продуктових наборів, які освятив отець Василь із катедрального собору Святого Воскресіння УГКЦ.


— Силами наших патронажних сестер за благодійні кошти та спонсорську допомогу до свята Паски ми спромоглися сформувати сотню продуктових наборів на загальну суму 4 тисячі 785 гривень, — каже Андрій Цура. – В середньому вартість одного великоднього кошика становила 40-50 гривень. Це перша акція у рамках місячника. Такі ж акції ми проведемо до Дня Червоного Хреста, коли допомогу отримають наші медики-ветерани та патронажні сестри, а до Дня перемоги допомогу від Червоного Хреста  отримають ветерани війни. Всього ми плануємо надати допомогу 350 самотнім та перестарілим людям.
Загалом на обліку у міській організації Товариства Червоного Хреста під медичним супроводом перебуває тисяча осіб, яких обслуговують дев’ять патронажних сестер. Також міська організація товариства надає допомогу дітям-сиротам, інвалідам різного віку та категорій і постраждалим внаслідок повені 2008 року. «Щоденно до нас звертаються десятки нужденних, які просять надати їм фінансову допомогу на придбання ліків, одяг, продукти харчування, — говорить Андрій Цура, — а коштів на все нам не вистачає, адже ми існуємо за рахунок пожертв та благодійних внесків. Тому ми звертаємося до громадськості, підприємств, установ і організацій всіх форм власності взяти участь в наших благодійних акціях і зробити свій посильний внесок у фінансування благодійних програм Товариства Червоного Хреста».
В рамках місячника Червоного Хреста міська організація товариства спільно з управлінням освіти і науки місквиконкому в школах міста проведе акцію «Подаруй книжку хворій дитині». Всі книги, які принесуть учні шкіл, загони милосердя передадуть у бібліотеки лікувальних закладів. А обласне Товариство Червоного Хреста збиратиме кошти для обладнання комп’ютерного класу в дитячому санаторії «Смерічка», де лікуються діти, хворі на кістковий туберкульоз.
Наш кор.
Фото Тараса Яковина
Переглядів: 1023 | Додав: bond | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]