Четвер, 25.04.2024, 21:32
Вітаю Вас Гість | RSS
Форма входу
Пошук
Календар
«  Листопад 2010  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Архів записів
Міні-чат
Друзі сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2010 » Листопад » 18 » «Обличчям до людей»
11:39
«Обличчям до людей»
Під таким девізом працює сьогодні Державна митниця України. І хоча почувши такий девіз, багато хто може лише іронічно посміхнутися, самі митники переконані, що лише тепер митні органи держави почали суттєве реформування, яке покликане спростити чимало митних процедур і полегшити роботу суб’єктів зовнішньоекономічної діяльності.

Про це, зокрема, йшлося на зустрічі представників Держмитслужби України з підприємцями Прикарпаття.
Радник голови Держмитслужби України Володимир Ковальський та його колеги переконані, що реформування митних органів давно назріло, однак тільки зараз є всі передумови провести його успішно. На сьогодні в процесі реформування скорочено кількість митниць: замість 46-ти їх стало 28 (залишилося 25 обласних, а також митниці Києва, Севастополя й енергетична митниця). Концепція „Обличчям до людей” передбачає запровадження електронної декларації, що дозволить значно спростити і скоротити у часі процедуру проходження товарів. На переконання митників, запити, які йшли по два місяці, тепер будуть вирішуватися за годину-дві. У перспективі планується також скорочення брокерських фірм, які безпосередньо займатимуться вантажами, а митниця здійснюватиме лише котролюючі функції. Принаймні такою є європейська практика, стверджують митники. Крім того, важливим моментом є скорочення кількості дозвільних документів, які подаються при митному оформленні.
Уважно вислухавши представників Держмитслужби, прикарпатські підприємці висловили низку зауважень до роботи митних органів і сподіваються, що новий Митний кодекс, який уже зо три роки відточується в різних кабінетах, дозволить працювати без зайвих тяганин, корупційних схем та чітко в рамках процедурних вимог і законодавства України.
До речі, буквально у жовтні був підписаний меморандум про співпрацю між Всеукраїнською громадською організацією „Український союз промисловців і підприємців” (УСПП) та Держмитслужбою, який, на думку обох сторін, сприятиме більшому порозумінню та паритету інтересів держави і бізнесу. У меморандумі, зокрема, йдеться про конкретні напрямки співпраці, а саме: реформування митного законодавства та приведення його у відповідність до вимог міжнародних стандартів; удосконалення та спрощення митних процедур, сприяння формуванню системи консультативної та інформаційної підтримки суб’єктів підприємницької діяльності, які здійснюють зовнішньоекономічну діяльність та інш.
Переглядів: 1007 | Додав: bond | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]